Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Serwer 6 slotów duże pingi !


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 paulin

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:56
  • Lokalizacja:warsaw
Offline

Napisano 26.01.2010 16:59

Witam !
Nie będę się rozpisywał, serwerek postawiony na debianie łącze 2 Mbit /512 Kbit, internet dzielony na 4 osoby i dodatkowo właśnie serwer CS. Wszystko po lanie pięknie ładnie. Tylko problem jest że mój sąsiad mieszka dosłownie obok ma neo 1 Mbit i ma pingi po 150 ?! to normalne ? Niektórzy wchodzą ze świata i mają po 70. Może to kwestia configa ?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 26.01.2010 18:34

Nie określiłeś swego dostawcy. To że mieszka obok Ciebie nie oznacza że ping będzie miał >1ms, osoby mieszkające pod którymś DataCenter (nie pamiętam teraz którym) skarżyły się na fakt iż mimo że do DC mają 100m. to mają o wiele większy ping niż gracz z drugiego końca polski.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 paulin

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:56
  • Lokalizacja:warsaw
Offline

Napisano 26.01.2010 18:44

On ma neo, a ja DSL, nasza kochana tepsa oczywiście w obu przypadkach. Oboje jesteśmy podłączeni do jednej skrzynki, dlatego domniewam ze to moze ( wycinek z server.cfg )

sv_proxies "1"

sv_voicecodec "voice_speex"
sv_voiceenable "1"
sv_voicequality "3"
sv_alltalk "0"

host_framerate "0"
sv_maxrate "25000"
sv_minrate "100"
sv_maxupdaterate "101"
sv_minupdaterate "101"
ex_interp "0.1"
fps_max 150
sys_ticrate 350


  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 26.01.2010 18:48

Spróbuj zmniejszyć wartości
sv_maxrate "25000"
sv_minrate "100"
sv_maxupdaterate "101"
sv_minupdaterate "101"

Kolega ma tylko u Ciebie takie pingi czy na innych serwerach też?


Swoją drogą zawsze zastanawiałem się po co na serwerach wymuszana jest komenda poniższa, skoro serwer to nie gracz ;>
ex_interp "0.1"

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 paulin

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:56
  • Lokalizacja:warsaw
Offline

Napisano 26.01.2010 20:42

dokladnie na jakie wartosci ?
Kolega ma tylko u mnie na innych po 80 ....
Przed momentem gral koles z drugiego konca polski takie same lacze i ping 70 :/
Tak po za tym skacze czasami do 500 wszystkim... Przy wiekszych akcjach.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych