Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Szybkie nabicie leveli ( BUG ),klasa wybierana na następnej mapie


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.01.2010 09:53

Otrzymałem dzisiaj tajemnicze info od życzliwego gracza :
Siema Tiger tu [xxxx] jak co, masz dosc powaznego bug'a na diablo <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt=':D' />
Wrzuc sobie plugin ktory robi automatyczny restart rundy po paru sekundach i bezie po sprawie,
A i usun Mi i [xxxx] lvle ktore wbilismy na dowod ze bug dziala on 101 a ja 93 a graliśmy tylko 15 minut.

1.Problem- Chodzi o to ,że jak ktoś wejdzie na serwer w połowie mapy to nie daje mu klasy
2.Problem - Jak usunąć tak szybkie nabijanie lvl??
Dadam ,że wresja DiabloModa jest dbmod_5.9l i nic nie było zmieniane ,przerabiane w pluginie.
Nawet nie mam pojęcia jak oni to mogli tak nabić szybko???


#2 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 23.01.2010 11:31

z takim info raczej nikt nic nie zdziala. Najlepiej podeslij komus kto by sie tym zajal jak sie uzywa tego buga na expienie, na PW, poniewaz takich rzeczy lepiej nie publikowac :)

a co do #1.
Mozesz dodac w public client_putinserver(id)
set_task(10.0, "changerace", id);


#3 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 23.01.2010 11:34

A też "życzliwy gracz" nie mógł ci powiedzieć w jaki sposób nabił te lvl'e ?
Łatwiej można by wtedy naprawić ten bug.
  • +
  • -
  • 0

#4 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 23.01.2010 11:56

Odnośnie buga 100% pewno że grali 15min? Znam takich co tak mówią a noc zarwana :)
Na ile masz exp w cvarach ustawiony?
  • +
  • -
  • 0

#5 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.01.2010 14:22

No właśnie.
Kyku
a gdzie ten plik "public" się znajduje by wkleić to :
set_task(10.0, "changerace", id);
bo nie bardzo mogę go znaleść ( ja dopiero raczkuję w tych tematach ;) )
=======
Ustawienie tego diablo jest takie jak oryginał na stronie z pluginem .Levele nabijają się tak jak jest tam ustawione.
Ale na 100% nabili lvl w 15 minut bo ten serwer mod praktycznie jest dopiero 2 dni .
Pokże Wam screena na dowód tego ,że nabili te lvl w pare minut oraz mój rank.A gram nie najgorzej.
Dołączona grafika
No i właśnie nie napisał mi jak to zrobił chodź pisałem do niego parę razy ale wiadomo ,że nie będą ujawniać czegoś co im się przydaje.
UWAGA !!
Zauważyłem jeszcze jeden bug
Otóż źle pokazuje nabijanie lvl u różnych klas.Chodzi o to ,że ja nie grałem w ogóle magiem tylko zabójcą i lvl ten co widać właśnie u maga powinieniem mieć na zabójcy.A tu jest zupelnie inaczej......

Użytkownik Tiger_pl edytował ten post 23.01.2010 14:28


#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 23.01.2010 14:44

a nie jest tak ze ustwiles duza srednia?? i przez to new gracze maja high lvl? albo zapis na SId?? bo jak ustawisz srednia np 50 i jedna osoba wbije to potem all nowi maja 50 :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.01.2010 14:46

Nie bo ja tez gram i mi wolno exp leci .Po za tym innym graczą ,którzy tego buga nie znają też powoli idzie exp, lvl
Ustawienia są standardowe.

te cvary mam tak
diablo_avg "0"
;0-off
;0> (1,2,3...) od jakiego lvl'a zlicza srednia (im mniejsza liczba tym bedzie ona gorsza)

Więc każdy ma swoje lvl i nie ma średniej.

Użytkownik Tiger_pl edytował ten post 23.01.2010 14:47


#8 flare

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:18
  • Lokalizacja:Italy
Offline

Napisano 23.01.2010 16:20

a ja ci powiem jak to mozliwe :D pewnie maja passy do bazy danych :P
albo do statow :P

Użytkownik flare edytował ten post 23.01.2010 16:21

  • +
  • -
  • 0

#9 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.01.2010 18:10

Już wiem ocb z tym bugiem i jeśli osoba robiąca ,która stworzyła tego DiabloModa chce wiedziec o jaki bug chodzi i umie to naprawić to proszę o kontakt na PW .
Nikomu niekompetentnemu tej informacji nie podam a zrozumiale ,że na ogóle nie napisze.

#10 kuab91

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Lokalizacja:Nowy Sącz
Offline

Napisano 11.02.2010 08:43

haha dobrze znam tego buga a kolega tiger_pl jest troche nie kompetentny. I na pewno nie wymyślił jaki to bug. Dodam że nie da rade go usunąć :P
  • +
  • -
  • 0

#11 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.02.2010 09:34

To może pochwal się komuś na PW po to aby go załatać.
  • +
  • -
  • 0

#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 11.02.2010 16:18

wiesz programowanie jest taka dziedzina gdzie mozna wszystko wiec nie mow ze nie mozna zalatac jakichs dziur a w diablo jak sa jakies bugi to raczej proste do poprawienia czyt. jakas literowka
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.02.2010 16:44

Wiesz, ja po prostu biore wersje w/w 5.9l z forum, szukam po kazdej funkcji dajacej expa i nie widze dziur, wiec na razie stawiam ze masz wlama na baze danych (lub co seba sugerowal, przez statystyki :F).

Szczególnie, że mod dla 100 lvl ma wszystkie wzory tak jak trzeba,a lewe słabe przeróbki mnie nie interesuja ;)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych