Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z pluginem VIP


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaTusz

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Lokalizacja:Stargard Szczeciński
Offline

Napisano 15.01.2010 21:20

Witam.

Link do Pluginu - VIP Plugin 2.0a - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Więc tak,edytowalem kod VIPpart2.sma usuwając darmowe AK/M4 , na serwerze juz nie ma opcji wyboru ale w logach mam dziwny error którego nie rozumiem

L 01/15/2010 - 21:09:37: Start of error session.
L 01/15/2010 - 21:09:37: Info (map "de_kabul") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100115.log")
L 01/15/2010 - 21:09:37: Function "Pressedrod" was not found
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "VIPpart2.amxx")
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX] Run time error 19: function not found 
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX]    [0] textJ7h5gA.sma::plugin_init (line 15)

Kod pluginu w załączniku bo może być za długi :P
Prsiłbym o sprawdzenie co jest nie tak i ewentualne poprawienie ;)

PS: Po tej edycji przestaly dzialac komendy /whantvip i /vips

Załączone pliki


Użytkownik MaTusz edytował ten post 15.01.2010 21:26

  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 15.01.2010 23:28

Witam.

Link do Pluginu - VIP Plugin 2.0a - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Więc tak,edytowalem kod VIPpart2.sma usuwając darmowe AK/M4 , na serwerze juz nie ma opcji wyboru ale w logach mam dziwny error którego nie rozumiem

L 01/15/2010 - 21:09:37: Start of error session.
L 01/15/2010 - 21:09:37: Info (map "de_kabul") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100115.log")
L 01/15/2010 - 21:09:37: Function "Pressedrod" was not found
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "VIPpart2.amxx")
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX] Run time error 19: function not found 
L 01/15/2010 - 21:09:37: [AMXX]    [0] textJ7h5gA.sma::plugin_init (line 15)

Kod pluginu w załączniku bo może być za długi :P
Prsiłbym o sprawdzenie co jest nie tak i ewentualne poprawienie ;)

PS: Po tej edycji przestaly dzialac komendy /whantvip i /vips


Masz błąd bo usunąłeś funkcję ale zostawiłeś:
register_menucmd(register_menuid("rod"), Keysrod, "Pressedrod")


komendy say /whantvip i say /vips powinny działać
  • +
  • -
  • 0

#3 MaTusz

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Lokalizacja:Stargard Szczeciński
Offline

Napisano 16.01.2010 13:13

ok usunalem,bledow nie ma,teraz chce aby nie pokazywalo menu wyboru ale kiedy usune

public Showrod(id) {
show_menu(id, Keysrod, "Free VIP Guns^n\w1. Wez M4A1+Deagle ^n\w2. Wez AK47+Deagle^n0. Exit^n", -1, "rod") // Display menu
}


to nie kompiluje ,a blad wyskakuje

/groups/amxmodx/tmp3/textopayrF.sma(34) : error 017: undefined symbol "Showrod"


wiec wyzej pare linijek tez chyba trzeba usunac zbytnio nie wiem ktore bo jak usuwam ot i tak bledy :/


@ maly edit

ok problem rozwiazany,dzięki :)

Załączone pliki


Użytkownik MaTusz edytował ten post 16.01.2010 13:26

  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.01.2010 13:26

To usuwaj wszystko czyli też:
new round = 1

register_logevent("logevent_Round_Start", 2, "1=Round_Start")

public logevent_Round_Start() {
round++;

new players[32], player, pnum;
get_players(players, pnum, "a");
for(new i = 0; i < pnum; i++)
{
player = players[i];
set_user_gravity(player,1.0)
if(get_user_flags(player) & ADMIN_LEVEL_H)
{
if(round > 3) Showrod(player)
}
}
}

  • +
  • -
  • 0

#5 MaTusz

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Lokalizacja:Stargard Szczeciński
Offline

Napisano 16.01.2010 14:08

ok usunalem dziala bez bleow ;) thx jeszcze raz :]
  • +
  • -
  • 0

#6 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7179
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 16.01.2010 14:11

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany (wyrażać swoje zadowolenie można klikając Dołączona grafika)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych