Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

DM 5.9l - Dodawanie expa.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kruchy

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 02.01.2010 00:11

Witam, otóż mam taki problem iż dzisiaj grając na Diablo, zablokował/zbugował mi się exp... zatrzymał się on na 61lvlu 28% i stoi... Znajomy z servera ma to samo tylko z na 65lvlu.
Teraz dwa pytania do was :>
1. Jak odblokować exp aby dalej leciał normalnie.
2. Jak dodać komuś expa? Jakis plugin? ( Jeśli można prosić to, łopatologicznie xP )
Trochę odbiegając.
3. Na servie czasem wogóle nie działa klasa, bądź ładuje się po 15min gdzie już jest zmiana mapy... Prosił bym o wytłumaczenie dlaczego klasa się nie chce pojawić, albo co zrobić by klasa była automatycznie po wbiciu na server, by nie trzeba jej wybierać.
4. Nie wiem czy to wina naszego serva, czy wersji DiabloModa. Lvl leci normalnie do 50lvla, następnie lvl drastycznie zwalnia i się strasznie wlecze... wbić 60lvl to jest wyzwanie, a co dopiero taki 200 ( max lvl u nas to właśnie 200 ). Co zrobić by lvl szedł szybciej? By nagle na 50lvlu nie zwalniał tak? Co może być tego przyczyną?

Odpowiedz na 1 i 2 pytanie potrzebuję na wczoraj.

Bardzo zależy mi na tych pytaniach. Proszę o dokładne wyjaśnienie problemu. Za każdą odpowiedz bardzo dziękuje. Pozdrawiam Kruchy
  • +
  • -
  • 0

#2 M4G!K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 02.01.2010 00:33

21 Hmm... Nie wiem, pierwszy raz spotkałem się z takim problemem, może pokaż logi.
2. jAK MOZNA DODAC SOBIE LVL I DAC ITEM - Nieoficjalny polski support AMX Mod X lub przez phpmyadmin.
3. Zapewne wina zbyt słabej bazy lub gracze "spamują klasą" tzn. piszą co chwile /klasa.
4. Tak jest zapisane w tabeli xP - mniej exp trzeba wbic z poszczegolnego levela na level do 50 lvl, zwiekszony jest juz od 50 lvl + (wszystko możesz ustawić wg. swoich "zachcianek" w .sma diablo - jego tabeli xP)
  • +
  • -
  • 1

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#3 Kruchy

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 02.01.2010 00:41

1. Czekam na dalsze odpowiedzi.
2. Na razie nie bardzo czaje, jutro posiedzę dłużej i poczytam.
3. Fakt... spam klasą jest, jak zrobić by klasa była automatycznie wybrana po wejściu na server?
4. Dzięki :>

Do pkt. 1 dodam iż w ogóle nie dostaje expa, ani go nie tracę np za zabijanie hostów.

Użytkownik Kruchy edytował ten post 02.01.2010 00:44

  • +
  • -
  • 0

#4 Batonik

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:376
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 02.01.2010 09:23

Co do całości tematu skorzystaj z tego: Statystyki www Do diablomoda - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

1.Zaloguj się do panelu admina na statystykach www ( jeżeli będą Ci chodziły oczywiście ), edytuj gracza będziesz miał zrobione 2 może nawet 3 tabelki do jednej klasy, tylko że w 1 będzie całkiem inne parametry, niż w tych 1-2, więc zrób tak aby w każdej tabelki postaci było tyle samo expa, doświadczenia oraz poziomu inteligencji, siły itd.

2. Właśnie po przez te statystyki oraz panel admina :)

3. Zapewne trzymasz na darmowej bazie danych, która jest przeciążona, zainwestuj 3,66 ( sms ) na nowy hosting pod bazę danych.

4. Przeedytować plugin, tak aby zdobyć lepszy lvl, trzeba uzyskać mniej expa :)
  • +
  • -
  • 1

#5 Kruchy

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 02.01.2010 11:07

Dzięki Wam, leci +.
Interesuje mnie jeszcze to jak zrobić by klasa była wybrana automatycznie po wbiciu na server ( oczywiście ta klasa która była wybrana gdy poprzednio graliśmy )
  • +
  • -
  • 0

#6 M4G!K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 02.01.2010 13:01

Nie chcę mówić nie prawdy, ale o ile mi wiadomo to zapytanie o klase jest przy zmianie mapy, więc szybkość pojawienia się menu klas zależy od szybkości twojej bazy, czyli zapytanie o klase musi dojść do bazy i wrócić.

Jest coś takiego jak blokowanie wpisywania /klasa przez pierwszych x minut mapy - napisane przez Knopers
#include <amxmodx>

new bool:minely = false;
public plugin_init() {
    register_plugin("Plug-In", "0.1", "Knopers")
    register_concmd("say /klasa", "blok");
    register_concmd("say_team /klasa", "blok");
    set_task(120.0, "zmien");
}
public blok(id){
    if(!minely){
        client_print(id, print_chat, "[Block] Nie mozna pisac komendy /klasa wczesniej niz 2 min po zmianie mapy !");
        return PLUGIN_HANDLED;
    }
    return PLUGIN_CONTINUE;
}
public zmien() minely = true;

Skompiluj i dopisz przed diablo modem w plugins.ini

// czas możesz zmieniać poprzez edycję set_task(120.0, "zmien"); - w tym przypadku 2 minuty ( 120 sekund )
  • +
  • -
  • 1

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#7 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1340
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 03.01.2010 13:46

Dodam ze jak ci sie zatrzylmal exp to nie wyrownuj w pozostalych recordach tego tylko usun i zostaw 8 recordow dla gracza oczywiscie recordy tak zeby klasy byly czylu 1-8



a co do expa to masz cvar daj 3x wiecej za pake i fraga + exp za dmg ustaw wiekszy to bedzie szybciej lecial
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych