RangeBan
Abes Mapper
10.02.2008
Znalazłem plugin który banuje kolesia nawet jak zmieni IP. Z tego co wyczytałem. Jeśli źle to piszcie :PP
No co ja mam tu dużo mówić.
Kiedy ktoś ma zmienne IP i trzeba go szybko zbanować, jak nie ma steam ID ani nic to będzie ciągle wchodził bo zmieni se IP.
Po prostu wpisz w konsoli amx_rangeban [powód]
Jeżeli na przykład wpiszecie 2 w "range" to będzie zbanowane IP 1.2.0.0 a te zera to jakieś IP że ktoś zmienia. Nie możesz wpisać w range więcej niż 3.
Jakoś wsiowo przetłumaczyłem. ORIGINAL:
No co ja mam tu dużo mówić.
Kiedy ktoś ma zmienne IP i trzeba go szybko zbanować, jak nie ma steam ID ani nic to będzie ciągle wchodził bo zmieni se IP.
Po prostu wpisz w konsoli amx_rangeban
Jeżeli na przykład wpiszecie 2 w "range" to będzie zbanowane IP 1.2.0.0 a te zera to jakieś IP że ktoś zmienia. Nie możesz wpisać w range więcej niż 3.
Jakoś wsiowo przetłumaczyłem. ORIGINAL:
Sometimes somebody has a changing IP adress and we need to ban him quickly. This may be useful when we have a nonsteam server and there is no steamid's and we need to ban by IP addr. Just type amx_rangeban <name/userid> <range> <minutes> [reason] If you for example tyle 2 in range parameter then banned ip adres will be 1.2.0.0 (0 means any IP address) You cannot type more than 3 in range.
Załączone pliki
MafiaDL
23.02.2008
nie rozumiem tego troche wpisalem amx_rangeban lol 2 5
(2 ranga 5 min) i zbanowalo caly team ;/
(2 ranga 5 min) i zbanowalo caly team ;/
Miczu
23.02.2008
Ranege ban dziala tak:
amx_rangeban Mafia 2 5
Banuje wszyskie adresy ip w przedziale od 83.24.0.0 - 83.24.255.255 na 5 min.
Czyli jak sa gracze z 1 osiedla, miejscowosci i maja podobny ip, to beda takze zbanowani.
amx_rangeban Mafia 2 5
Banuje wszyskie adresy ip w przedziale od 83.24.0.0 - 83.24.255.255 na 5 min.
Czyli jak sa gracze z 1 osiedla, miejscowosci i maja podobny ip, to beda takze zbanowani.
MafiaDL
03.03.2008
Daj mu bana na steama to jak nie ma drugiego konta to nie wroci
A jak dac kolesiowi ktory ma adhd i uzywa czitów na non steam? i ma zmienne ip?
Miczu
03.03.2008
Osobiscie dumam sobie nad nowa metoda banowania osob z zmienym ip, ale na razie tylko dumam :F
Zbanuj zakres na 15min i powinien pomyslec ze juz nie wejdzie nigdy
albo np. na 24h
Zbanuj zakres na 15min i powinien pomyslec ze juz nie wejdzie nigdy
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
martines_amxx
30.05.2008
Nigdy nie uda nam się zbanować graczy nonsteama używających wspomagaczy tak to jest jak sie ma zmienne ip. Ja mam amx_showip i do banowania używam 192.168 przez hlsw dla mnie to najlepszy sposób a jeśli ludzie się plują że maja bana to nie wina admina lecz tego botqa;]
MafiaDL
31.05.2008
hahahhaha juz mowilem Trzeba umiec tego uzyc. Mi jakos dziala
zbanowalem bota dziecko neo na zakres. i tylko on dostal bana

zer0.
31.05.2008
Trzeba umiec tego uzyc. Mi jakos dziala
zbanowalem bota dziecko neo na zakres. i tylko on dostal bana
1. wypytales sie ludzi na serwie skad sa..
2. wiedziales ze on jest jako jedyny z 1miasta
3. zbanowales jego i reszte mieszkancow miasta, ale on jako jedyny z tego miasta gral na tym serwie

HuBa
26.08.2008
Kiedyś na ruskim serwerze widziałem plug który ściągał dla kolesia plik jeśli zostanie zbanowany,a wszyscy co maja ten plik nie mogą wejść na serwer.
seba76
28.10.2008
Mafia być tak miły i opisz te rangi jak możesz, bo kurcze netia to takie patafiany co dają ten sam region na Śląsk co na Poznań.
anon
27.09.2014
Jak do cholery wpisać tę komende amx_rangeban? Cały czas coś "range is too big!"
PRoszę o odpowiedź