Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

RangeBan


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 10.02.2008 03:35

Znalazłem plugin który banuje kolesia nawet jak zmieni IP. Z tego co wyczytałem. Jeśli źle to piszcie :PP
No co ja mam tu dużo mówić.

Kiedy ktoś ma zmienne IP i trzeba go szybko zbanować, jak nie ma steam ID ani nic to będzie ciągle wchodził bo zmieni se IP.
Po prostu wpisz w konsoli amx_rangeban [powód]
Jeżeli na przykład wpiszecie 2 w "range" to będzie zbanowane IP 1.2.0.0 a te zera to jakieś IP że ktoś zmienia. Nie możesz wpisać w range więcej niż 3.

Jakoś wsiowo przetłumaczyłem. ORIGINAL:

Sometimes somebody has a changing IP adress and we need to ban him quickly.

This may be useful when we have a nonsteam server and there is no steamid's and we need to ban by IP addr.

Just type amx_rangeban <name/userid> <range> <minutes> [reason]

If you for example tyle 2 in range parameter then banned ip adres will be 1.2.0.0 (0 means any IP address)
You cannot type more than 3 in range.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 23.02.2008 19:07

nie rozumiem tego troche wpisalem amx_rangeban lol 2 5
(2 ranga 5 min) i zbanowalo caly team ;/
  • +
  • -
  • 0

#3 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 23.02.2008 19:13

Ranege ban dziala tak:
amx_rangeban Mafia 2 5

Banuje wszyskie adresy ip w przedziale od 83.24.0.0 - 83.24.255.255 na 5 min.

Czyli jak sa gracze z 1 osiedla, miejscowosci i maja podobny ip, to beda takze zbanowani.
  • +
  • -
  • 0

#4 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 02.03.2008 22:17

a jak zbanowac jednego gracza? takiego lola?
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 02.03.2008 23:02

Daj mu bana na steama to jak nie ma drugiego konta to nie wroci :P
  • +
  • -
  • 0

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 03.03.2008 19:17

Daj mu bana na steama to jak nie ma drugiego konta to nie wroci :P


A jak dac kolesiowi ktory ma adhd i uzywa czitów na non steam? i ma zmienne ip?
  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 03.03.2008 23:19

Osobiscie dumam sobie nad nowa metoda banowania osob z zmienym ip, ale na razie tylko dumam :F

Zbanuj zakres na 15min i powinien pomyslec ze juz nie wejdzie nigdy :] albo np. na 24h
  • +
  • -
  • 0

#8 martines_amxx

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:16
  • GG:
  • Lokalizacja:Gorzyce
Offline

Napisano 30.05.2008 20:20

Nigdy nie uda nam się zbanować graczy nonsteama używających wspomagaczy tak to jest jak sie ma zmienne ip. Ja mam amx_showip i do banowania używam 192.168 przez hlsw dla mnie to najlepszy sposób a jeśli ludzie się plują że maja bana to nie wina admina lecz tego botqa;]
  • +
  • -
  • 0

#9 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 31.05.2008 00:58

hahahhaha juz mowilem Trzeba umiec tego uzyc. Mi jakos dziala :D zbanowalem bota dziecko neo na zakres. i tylko on dostal bana ^^
  • +
  • -
  • 0

#10 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 31.05.2008 09:21

Trzeba umiec tego uzyc. Mi jakos dziala :D zbanowalem bota dziecko neo na zakres. i tylko on dostal bana ^^


1. wypytales sie ludzi na serwie skad sa..
2. wiedziales ze on jest jako jedyny z 1miasta
3. zbanowales jego i reszte mieszkancow miasta, ale on jako jedyny z tego miasta gral na tym serwie xD
  • +
  • -
  • 0

#11 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 31.05.2008 11:28

wiesz co to poziom 2,3 ? w rangeban wiem co zrobilem -,-
  • +
  • -
  • 0

#12 HuBa

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:157
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Grajewo
Offline

Napisano 26.08.2008 10:40

Kiedyś na ruskim serwerze widziałem plug który ściągał dla kolesia plik jeśli zostanie zbanowany,a wszyscy co maja ten plik nie mogą wejść na serwer.
  • +
  • -
  • 0

#13 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 07.09.2008 13:40

jest jeszcze opcja ban na config :D

#14 seba76

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:56
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 28.10.2008 22:31

Mafia być tak miły i opisz te rangi jak możesz, bo kurcze netia to takie patafiany co dają ten sam region na Śląsk co na Poznań.
  • +
  • -
  • 0

#15 anon

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:77
Offline

Napisano 27.09.2014 21:23

Jak do cholery wpisać tę komende amx_rangeban? Cały czas coś "range is too big!" 

 

PRoszę o odpowiedź


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych