Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Odliczanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 28.12.2009 12:15

Szukam pluginu ktory odlicza to daty ktorej sie podalo, ale szukam samego odliczania a nie z rakietami jak NYC od Pavulona, byl taki plug tylko go gdzies zgubilem
  • +
  • -
  • 0

#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 28.12.2009 12:30

Powinno działać
#include <amxmodx>

#include <amxmisc>

#include <cstrike>



new const ny_time = 1262300400 // 00:00:00 1 styczen 2010

new c_info = 0

new const max_info = 100

public plugin_init()

{

	register_plugin("New Year Countdown", "0.1", "Pavulon")

	set_task(1.0, "B4",777)

}

public B4()

{

	new sek_left = ny_time - get_systime()

	if (sek_left>0)

		set_task(1.0, "countdown",0,_,_,"b")

	else

		pause("a")

}

public countdown()

{

	new sek_left = ny_time - get_systime()

	if (sek_left<0)

	{

		remove_task(0)

		set_task(0.1,"ny_info", 999)

		return

	}

	new Time[128]

	format(Time, 127, "%s", timeleft(sek_left))

	

	set_hudmessage(0, 0, 255, 0.020, 0.16, 0, 6.0, 1.0, 0.0, 0.0)

	ShowSyncHudMsg(0,CreateHudSyncObj(),"Do nowego roku pozostalo:^n%s",Time)

}

public ny_info()

{

	if (c_info>max_info)

		return

	set_hudmessage(random_num(0,255), random_num(0,255), random_num(0,255), -1.0, -1.0, 0, 6.0, 0.1, 0.0, 0.0)

	ShowSyncHudMsg(0,CreateHudSyncObj(),"!!! SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU !!!^n!!! GL & HF !!!")

	c_info++

	set_task(0.1,"ny_info", 999)

}



stock timeleft(sek_left)

{

	new dni, godzin, minut, left = sek_left

	new Time[128], len = 0

	

	if (left / 86400 >= 1)

	{

		dni = (left / 86400)

		left -= dni * 86400

		len += format(Time[len], 127 -len, "%d d. ", dni)

	}

	if (left / 3600 >= 1)

	{

		godzin = (left / 3600)

		left -= godzin * 3600

		len += format(Time[len], 127 -len, "%d godz. ", godzin)

	}

	if (left / 60 >= 1)

	{

		minut = (left / 60)

		left -= minut * 60

		len += format(Time[len], 127 -len, "%d min. ", minut)

	}

	format(Time[len], 127 -len, "%d sek.", left)

	

	return Time

}


  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 28.12.2009 15:42

A jak sie ustawia date tego, jaki jest kod tzn jaka liczba to jaka data
  • +
  • -
  • 0

#4 Gucio

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:242
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:UK
Offline

Napisano 28.12.2009 17:14

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

new const ny_time = 1262300400 // 00:00:00 1 styczen 2010 DATA
new c_info = 0
new const max_info = 100
public plugin_init()
{
register_plugin("New Year Countdown", "0.1", "Pavulon")
set_task(1.0, "B4",777)
}
public B4()
{
new sek_left = ny_time - get_systime()
if (sek_left>0)
set_task(1.0, "countdown",0,_,_,"b")
else
pause("a")
}
public countdown()
{
new sek_left = ny_time - get_systime()
if (sek_left<0)
{
remove_task(0)
set_task(0.1,"ny_info", 999)
return
}
new Time[128]
format(Time, 127, "%s", timeleft(sek_left))

set_hudmessage(0, 0, 255, 0.020, 0.16, 0, 6.0, 1.0, 0.0, 0.0)
ShowSyncHudMsg(0,CreateHudSyncObj(),"Do nowego roku pozostalo:^n%s",Time) Do nowego roku.... TYTUŁ
}
public ny_info()
{
if (c_info>max_info)
return
set_hudmessage(random_num(0,255), random_num(0,255), random_num(0,255), -1.0, -1.0, 0, 6.0, 0.1, 0.0, 0.0)
ShowSyncHudMsg(0,CreateHudSyncObj(),"!!! SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU !!!^n!!! GL & HF !!!") ŻYCZENIA
c_info++
set_task(0.1,"ny_info", 999)
}

stock timeleft(sek_left)
{
new dni, godzin, minut, left = sek_left
new Time[128], len = 0

if (left / 86400 >= 1)
{
dni = (left / 86400)
left -= dni * 86400
len += format(Time[len], 127 -len, "%d d. ", dni)
}
if (left / 3600 >= 1)
{
godzin = (left / 3600)
left -= godzin * 3600
len += format(Time[len], 127 -len, "%d godz. ", godzin)
}
if (left / 60 >= 1)
{
minut = (left / 60)
left -= minut * 60
len += format(Time[len], 127 -len, "%d min. ", minut)
}
format(Time[len], 127 -len, "%d sek.", left)

return Time
}
  • +
  • -
  • 0

#5 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 28.12.2009 18:24

nie pisalem gdzie sie ustawia tylko jak. Bo jak napisze jakies cyferki co nie sa poukladane to przecież nie zadziala, i chce sie dowiedziec jak ustawic np. 31.12.2009 12:00
  • +
  • -
  • 0

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 29.12.2009 17:40

te niepoukładane cyferki to ilość sekund od 1 stycznia 1970 00:00:00 GMT
w php można skorzystać z funkcji PHP: mktime - Manual dla określenia ilości sekund w dowolnym momencie, ale w pawn'ie jest tylko możliwość pobrania aktualnej ilości sekund.
  • +
  • -
  • 0

#7 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 30.12.2009 20:07

tzn, jak to policzyc? xD
Albo moglby ktos mi policzyć 31.12.2009 o godz 12:00 (W dzien)
  • +
  • -
  • 0

#8 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 30.12.2009 20:12

1262260800
w php to po prostu:
//mktime(godz, min, sek, mies, dzien, rok);
echo mktime (12, 00, 00, 12, 31, 2009);

  • +
  • -
  • 0

#9 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 30.12.2009 20:52

Thx, Portek wywala bledy przy komplikacji

/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 001: expected token: ";", but found "-identifier-"
/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 017: undefined symbol "Do"
/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 029: invalid expression, assumed zero
/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : fatal error 107: too many error messages on one line

Moglby mi ktos skomplikowac z ta data co podal Pavulon?

Użytkownik ToFFiK edytował ten post 30.12.2009 20:39

  • +
  • -
  • 0

#10 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 30.12.2009 21:05

Thx, Portek wywala bledy przy komplikacji/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 001: expected token: ";", but found "-identifier-"/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 017: undefined symbol "Do"/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : error 029: invalid expression, assumed zero/groups/amxmodx/tmp3/textOEDmTl.sma(34) : fatal error 107: too many error messages on one lineMoglby mi ktos skomplikowac z ta data co podal Pavulon?

Ja ci skompiluje jeżeli to nie przeszkoda ;)

To co dał Portek + moja data

Załączone pliki

  • Załączony plik  nyc.rar   4,06 KB  23 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 1

#11 ToFFiK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:91
  • Lokalizacja:Przy kompie
Offline

Napisano 31.12.2009 10:03

dzięki, sciagam i zobacze czy dziala

Jak na razie dziala, odlicza THX za pomoc
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych