Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystyki Www...


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 crew0

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:44
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:internet
Offline

Napisano 27.12.2009 20:49

Po wgraniu plików na serwer i skonfigurowaniu cfg wyskakuje:

Table 'fragandskill.dbmod_tables' doesn't exist



config:

<?
/*************************************************
* To jest plik konfiguracyjny, proszę
* wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj
*
* Szczególy na Nieoficjalny polski support AMX Mod X
*
* Credits:
* GuTeK
* Miczu
*************************************************/
/*------------------------------------------------
Info:
$dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql
$dbpassword haslo do loginu bazy mysql'a
$dbname nazwa databasy w mysqlu
$dbhost ip serwera na ktorym jest wasz server mysql
$ile - ile ma sie wyswietlic graczy w ranku

------------------------------------------------------*/


$dbuser = "censored";
$dbpassword = "censored";
$dbname = "fragandskill";
$dbhost = "sql.boo.pl";
$ile = "50";





?>



index:

<?php

require( "config.php" );
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR...l4/strict.dtd">
<html>
<head>

<title>Diablo Mod Statystyki</title>
<link href="main.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
.style1 {
font-size: medium;
font-weight: bold;
}

</style>
</head>
<body bgcolor="#931818">
<div class="cTopBanner">
<br />
<a href="index.php"><img src="banner.png" alt="Diablo Mod PL" style="border:0px;"></a>
</div>

<br />




<div class="cMain">
<div style="clear: both;" class="style1"><a href="index.php?class=1">Mag</a> <a href="index.php?class=2">Mnich</a> <a href="index.php?class=3">Paladyn</a> <a href="index.php?class=4">Zabójca</a> <a href="index.php?class=5">Nekromanta</a> <a href="index.php?class=6">Barbarzyńca</a> <a href="index.php?class=7">Ninja</a> <a href="index.php?class=8">Łowca</a></div>


<div class="cPlayers_Inner1">
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tbl-players">
<tr class="tbl-hdr">
<td>Rank</td>
<td>Nick</td>
<td>Poziom</td>
<td>Exp</td>

</tr>
<tr style="height:4px; background-color:#000000; font-size:4px;"><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td></tr>


<?php
$class = $_GET['class'];
if($class <= 8){
$sql_conn = mysql_connect($dbhost , $dbuser, $dbpassword);
mysql_select_db($dbname,$sql_conn);
$a =0;
$i = 1;
$sql = "SELECT * from dbmod_tables where klasa ='$class' ORDER BY lvl DESC, exp DESC limit 0,$ile";
$query = mysql_query($sql)or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($query)) {

$a++;
if($a % 2 == 0){
echo '<tr class ="tbl-shade2">';
} else {
echo '<tr class ="tbl-shade3">';
}
echo "<td>" . $i++ . "</td>";
echo '<td><b>'.$row["nick"].'</b></td>';
echo "<td>".$row["lvl"].'</td>';
echo "<td>".$row["exp"].'</td></tr>';
}



} else {
echo 'Zle id klasy';
}



?>
</table>
</div>
</div>
<br>


</div>


</div>

<div class="cBottom">
<br /><font size="1">Powered by <a href="http://amxx.pl" target="_blank">GuTeK & Miczu</a> v1.0</font><br />
<font size="1"><a href="http://" target="_blank"></a></font><br /><br />
</div>

</form>
</body>
</html>



sql:

<?
$sql_conn = mysql_connect($dbhost , $dbuser, $dbpassword);
mysql_select_db($dbname);
$class = $_GET['class'];

$sql = "SELECT exp,lvl,nick from dbmod_tables where klasa ='$class' ORDER BY lvl,exp ";
$query = mysql_query($sql);
while (mysql_fetch_row($query)) {
$nick = mysql_result($query, 3);
$lvl2 = mysql_query($sql_conn,"SELECT lvl FROM dbmod_tables WHERE nick = '$nick' and klasa = '$class'");
$lvl = mysql_result($lvl2, 1);
$exp2 = mysql_query($sql_conn,"SELECT exp FROM dbmod_tables WHERE nick = '$nick.' and klasa = '$class'");
$exp = mysql_result($exp2, 1);

}

?>



Pomoże ktoś? :rolleyes:

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 27.12.2009 23:38

To jest bodaj pierwsza wersja co nie dziala za dobrze, wgraj nowsza (2.0?).
  • +
  • -
  • 0

#3 crew0

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:44
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:internet
Offline

Napisano 28.12.2009 16:37

To jest bodaj pierwsza wersja co nie dziala za dobrze, wgraj nowsza (2.0?).


wgrałem 2.0 i to samo -.-

config:

<?
/*************************************************
* To jest plik konfiguracyjny, proszę
* wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj
*
* Szczególy na http://amxx.pl
*
* Credits:
* GuTeK
* Miczu
*************************************************/
/*------------------------------------------------
Info:
$dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql
$dbpassword haslo do loginu bazy mysql'a
$dbname nazwa databasy w mysqlu
$dbhost ip serwera na ktorym jest wasz server mysql
$dbtable nazwa tabeli w bazie danych
$ile - ile ma sie wyswietlic graczy w ranku
$amdlogin - login do panelu admina
$admhaslo - haslo do panelu admina
------------------------------------------------------*/


$dbuser = "censored";
$dbpassword = "censored";
$dbname = "fragandskill";
$dbhost = "sql.boo.pl";
$dbtable = "dbmod";
$ile = "150";
$admlogin = "censored";
$admhaslo = "censored";


Użytkownik crew0 edytował ten post 28.12.2009 16:49


#4 bakul. <3

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 88
Zaawansowany

  • Postów:612
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.12.2009 16:38

Może po prostu ręcznie utwórz daną tabelę w MySQL.
  • +
  • -
  • 0

#5 crew0

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:44
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:internet
Offline

Napisano 28.12.2009 16:51

Może po prostu ręcznie utwórz daną tabelę w MySQL.


założę się, że popełniłem jakiś mały głupi błąd :mellow: tylko jak go znaleźć ;s

#6 Daimyo

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:119
  • Lokalizacja:rzeszow
Offline

Napisano 28.12.2009 18:11

Musisz podac te tabele w sql ktorej uzywa tez plug na serwie
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych