Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

1 Punkt Za 1 Level


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Amito

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:14
  • GG:
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Pcim
Offline

Napisano 25.12.2009 16:39

To mój pierwszy post na tym forum więc oczekuje pozytywnej odpowiedzi.
Mam serwer Diablo Mod postawiony na wersji 5.9l i chciałbym wprowadzić zmiany:

- Zwiększyć max LEVEL do 401

Wykokane:TAK

- Zwiększenie max statystyk na 100

Wykonane:Tak

- Ustawić 1 punkt za 1 level

Wykonane:NIE


Proszę o opisanie Gdzie, Co i jak zmienić te NIEwykonane.
  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 25.12.2009 17:20

Polujesz na "player_point[id]" i pozbywasz sie +2 i *2 (no i w paru miejscach -2).
  • +
  • -
  • 1

#3 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 25.12.2009 22:30

a czy 400 lvl * 1 punkt != 200 lvl * 2 punkty?? lepiej juz zwiekszyc progi expa/dac mniejszy exp niz kombinowac z przerabianiem :D
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#4 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 25.12.2009 22:47

Goq nie obraź się ale krytykujesz każdą zmianę u kogoś.
Po co iść na łatwiznę? :X
W tym wypadku gracze lubią wbijać level, a gra będzie przyjemniejsza (mniej HP). Owca cała i wilk syty :)
  • +
  • -
  • 0

#5 Furialeczek

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • GG:
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 17.07.2010 16:03

czekaj, czkeaj, podpisuje sie pod temat bo tez probuje to zrobic ale dla 600lvla.

Miczu, "pozbywasz sie", czyli mam to usunac? A nie zastapic jedynka czasem?
  • +
  • -
  • 0

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.07.2010 16:27

a czy
cos*1
jest rozne od
cos
:?: jesli masz

+2/-2

to wtedy zmieniasz na

+1/-1


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Furialeczek

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • GG:
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 17.07.2010 16:35

Dobra, nie nie jest rozne, wynik bedzie ten sam.
Ale wole spytac. Czyli mowisz ze moge zarowno usunac jak i zamienic na 1?
no ok, a jak mam teraz takie cos:

public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
player_xp[id]+=amount
if (player_xp[id] > LevelXP[player_lvl[id]])
{
player_lvl[id]+=1
player_point[id]+=2

to czy moge w ostatniej linijce zamienic 2 na 1? Czy etgo nie ruszac? Bo nie znaalzlem zadnych "-2" u siebie...
  • +
  • -
  • 0

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.07.2010 16:49

wlasnie o tym mowilem piszac +2/-2

bo +=2 to to samo co zmienna+2

wiec zmien all

+=2

na

+=1

i

-=2

na

-=1


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 Furialeczek

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:32
  • GG:
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 17.07.2010 16:51

Dobra, sory, nie pomyslalem, po wlasnej weryfikacji tej funkcji sam do tego doszedlem ;P
Sory za fatyge. Proponuje zamknac temat.

i thx za pomoc.

17 lipiec 2010 - 16:52:


wlasnie o tym mowilem piszac +2/-2

bo +=2 to to samo co zmienna+2

wiec zmien all

+=2

na

+=1

i

-=2

na

-=1


Tak, tak wiem juz sam. dzięki, leci reputka, pzdr.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych