Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Odwołanie się do innego pluga


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 patryk006

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.12.2009 17:13

Witam , potrzebuję pomocy , chciałem żeby w diablo było odwołanie do vipmoda (oba plugi w załączniku) i odpowiednio:
brązowy vip - +2 do każdego atrybutu
srebrny vip - + 5 do każdego atrybutu
złoty vip +10 do każdego atrybutu

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.12.2009 17:21

trzeba by stworzyc plik inc i natywy
  • +
  • -
  • 0

#3 patryk006

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.12.2009 19:08

a czy ktoś by się tego podjął ? ;>
  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 08.12.2009 09:29

To mozesz dopisac kod do diablo ze jesli user ma dana flage np

M-zloty , N-srebrny , O-brazowy

to poprostu

player_inteligence(id) = player_inteligence(id) +5


I tak dla kazdego atrybutu nie wiem czy bedzie dzialac bo dopiero zaczynam pawna ale koncepcja jest mniej wiecej taka wiec moze ci ktos lepszy odemnie napisze to.


Oczywiscie wtedy plugin vip musisz dac na inna flage niz podstawowe i M,N,O zeby kazdy vip mial tez podstawowe przywileje.

Zeby dac vipa dajesz mu flage np P + M lub N lub O i masz vipa podstawowego + zlotego lub srebrnego lub brazowego
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 08.12.2009 13:18

Lub mozna wykozystac fakt, ze kazdy obiekt w grze (entity) w tym gracz, ma ok 255 "podrecznych" zmiennych i jak zgaduje conajmniej pare powinno byc nie uzywane :>

Nigdy nie bawilem sie w sprawdzanie co jest potrzebne a co nie w userze, ale ja bym oblukal:
EV_VEC_vuser1,
	EV_VEC_vuser2,
	EV_VEC_vuser3,
	EV_VEC_vuser4,
	EV_ENT_euser1,
	EV_ENT_euser2,
	EV_ENT_euser3,
	EV_ENT_euser4,
	EV_SZ_noise,
	EV_SZ_noise1,
	EV_FL_fuser3,
	EV_FL_fuser4

Lub inne... polecam uzycie m_eel do sprawdzania, jakby ktos chcial zrobic wieksze badania tego to by mozna zrobic maly toturial o tym [jak zawsze nie mam sam czasu na to :F ].
EV_SZ_noise2,
EV_SZ_noise3,
EV_BYTE_controller3,
EV_BYTE_controller4,
EV_BYTE_blending1,
EV_BYTE_blending2,
  • +
  • -
  • 0

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 08.12.2009 17:52

No tak ale raczej wszyscy maja taka sytuacje jak ty miczu i sa zajeci a pozatym chyba latwiej moja koncepcje zrealizowac a nawet chyba szybciej tylko nie wiem czy do konca tak to powinno wygladac :D

EDIT

Jest cos takiego co sie nazywa

BoostStats

parametry to

(id,player_b_extrastats[id])


wiec domyslam sie ze wystarczy sprawdzic czy gosc ma dana flage o czym juz pisalem i jesli tak to wywolac na nim

player_b_extrastats[id] = 5
BoostStats(id,player_b_extrastats[id])

Tylko ew bedziesz musial jakos przechwycic id chyba ale mozesz sprobowac moze sie uda takie cos :D
  • +
  • -
  • 0

#7 patryk006

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.12.2009 21:01

a mógłbyś to skleić w całość ?? O:) (ten kawałek kodu)
  • +
  • -
  • 0

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 08.12.2009 21:24

raczej nie dalbym rady gdzies bylo na forum o sprawdzaniu flag usera no to tam masz if'a

public vip(id){
 if ( get_user_flags(id) & ADMIN_FLAGE podaj tutaj )  {
player_b_extrastats[id] = 5
BoostStats(id,player_b_extrastats[id])
}
}

w sekcji

public client_putinserver(id)



dopisz na koncu
vip(id);

nie wiem moze zadziala tylko chyba do tego trzeba jeszcze eventa stworzyc.

aha no i to da gosciowi +5 do all statystyk zaraz po wejsciu na server (chyba :D przynajmniej takie bylo zalozenie)

PS
Jesli moglby to ktos sprawdzic kto sie zna na tym bo nie jestem pewien czy zadziala to
  • +
  • -
  • 0

#9 patryk006

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 09.12.2009 17:12

więc tak mam :
public vip(id){
 if ((get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D))  {
player_b_extrastats[id] = 5
BoostStats(id,player_b_extrastats[id])
}
}


dopisałem vip(id) do public client_putinserver(id) , niestety nie mam +5 do wszystkich (flage mam na pewno bo sprawdzałem)
  • +
  • -
  • 0

#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.12.2009 17:30

raczej wiedzialem ze to nie zadziala no ale trzeba probowac ...

spróbuj dodac do

public client_putinserver(id)

if ((get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D))  {
player_b_extrastats[id] = 5
BoostStats(id,player_b_extrastats[id]) 
}

lub ew. samo

if ((get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D))  {

BoostStats(id,5) 
}

czyli w zasadzie jak gosc pojawi sie na serverze to zostana dodane mu staty tylko nie wiem jak to dzialac bedzie bo gosc nie ma klasy od razu wiec pewnie trzeba sie odwolac do innego zdarzenia np kiedy gosc sie respi sprawdzac czy klasa != none i dawac staty tylko wtedy pewnie bedzie dostawal staty co runde :D
  • +
  • -
  • 0

#11 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 09.12.2009 17:52

Ale przy zmianie klasy, utracie itemu nastepuje czyszczenie wszystkich bonusow co sa z itemow... Radze zrobic to w inny sposob O:)
  • +
  • -
  • 0

#12 patryk006

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 09.12.2009 18:18

Ale można dodać od razu po zmianie klasy żeby dodawało ? i przy wywaleniu przedmiotu też będzie trzeba
  • +
  • -
  • 0

#13 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.12.2009 18:35

Miczu a powiedz czy kod moj jest dobry bo jesli tak to wystarczy w public client_putinserver
dodac

if ((get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D))  {
Player_inteligence[id] = player_inteligence[id] +5; 

}

Jesli to bedzie dzialac zawsze to dodac tylko do tego sile zrecznosc i zwinnosc
  • +
  • -
  • 0

#14 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 09.12.2009 19:01

G[o]Q, goq gracz wyjdzie ma inta x+5 wejdzie ma ina X+10 itp ;>
Po za tym, że dla każdej klasy jest inaczej i ci się wyzeruje jak zapytanie po klase pójdzie :)
  • +
  • -
  • 0

#15 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.12.2009 19:11

a no rzeczywiscie wiec trzeba chyba eventa stworzyc zeby sprawdzal czy gracz ma klase i wtedy daje staty a przed rozlaczeniem mu te staty odejmuje chociaz to chyba nie mozliwe jest
  • +
  • -
  • 0

#16 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 09.12.2009 20:16

chyba jest możliwe ;>
i nie trzeba eventów tworzyć, hę?
  • +
  • -
  • 0

#17 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.12.2009 08:16

mozna dac ze jak sie laczy to dostaje +5 i jak sie rozlacza to -5

i ewentualnie w dropitem dopisac zeby dodawalo mu +5 jesli to ma mu zresowac staty
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych