Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Dodanie flagi do pluginu.Byłby ktoś w stanie mi dodać to tego pluginu flagę A?
Napisano 27.09.2024 11:44
Napisano 27.09.2024 20:32
? co tu zrobic
Napisano 28.09.2024 13:02
Chyba o to chodzi ale nwm
public menuWyboru(id) { if(~get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY) { client_print_color(id, print_team_default, "Nie masz flagi 'A'") return } new menuBody[512] formatex(menuBody, charsmax(menuBody), "\d[\r*\ySkengmanDeathrun\r*\d]^n\wMenu Skinow:\y") new menu = menu_create(menuBody, "skinsmenu") menu_additem(menu, "\wNoz") menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Wroc"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Dalej"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menu); }
Napisano 28.09.2024 13:22
Chyba o to chodzi ale nwmpublic menuWyboru(id) { if(~get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY) { client_print_color(id, print_team_default, "Nie masz flagi 'A'") return } new menuBody[512] formatex(menuBody, charsmax(menuBody), "\d[\r*\ySkengmanDeathrun\r*\d]^n\wMenu Skinow:\y") new menu = menu_create(menuBody, "skinsmenu") menu_additem(menu, "\wNoz") menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Wroc"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Dalej"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menu); }
Napisano 28.09.2024 13:24
public menuWyboru(id) { if(~get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY) { client_print_color(id, print_team_default, "Nie masz flagi 'A'") return } new menuBody[512] formatex(menuBody, charsmax(menuBody), "\d[\r*\ySkengmanDeathrun\r*\d]^n\wMenu Skinow:\y") new menu = menu_create(menuBody, "skinsmenu") menu_additem(menu, "\wNoz") menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Wroc"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Dalej"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menu); }
tak chodzi o to ,czy moglbys zrobic to w calym pluginie? Bylbym wdzieczny
Napisano 28.09.2024 15:24
public menuWyboru(id) { if(~get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY) { client_print_color(id, print_team_default, "Nie masz flagi 'A'") return } new menuBody[512] formatex(menuBody, charsmax(menuBody), "\d[\r*\ySkengmanDeathrun\r*\d]^n\wMenu Skinow:\y") new menu = menu_create(menuBody, "skinsmenu") menu_additem(menu, "\wNoz") menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Wroc"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Dalej"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menu); }tak chodzi o to ,czy moglbys zrobic to w calym pluginie? Bylbym wdzieczny
Co to znaczy w "całym" pluginie, dodałem tylko warunek do głównego menu skinów żeby nie działała komenda dla graczy bez flagi.
Bez tego nie przejdzie dalej do kolejnego menu skinów i nie ustawi sobie skina
Napisano 28.09.2024 15:35
Co to znaczy w "całym" pluginie
Chłop chce sma na gotowo z wklejonym warunkiem...
Napisano 28.09.2024 15:45
public menuWyboru(id) { if(~get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY) { client_print_color(id, print_team_default, "Nie masz flagi 'A'") return } new menuBody[512] formatex(menuBody, charsmax(menuBody), "\d[\r*\ySkengmanDeathrun\r*\d]^n\wMenu Skinow:\y") new menu = menu_create(menuBody, "skinsmenu") menu_additem(menu, "\wNoz") menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Wroc"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Dalej"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menu); }tak chodzi o to ,czy moglbys zrobic to w calym pluginie? Bylbym wdzieczny
Co to znaczy w "całym" pluginie, dodałem tylko warunek do głównego menu skinów żeby nie działała komenda dla graczy bez flagi.
Bez tego nie przejdzie dalej do kolejnego menu skinów i nie ustawi sobie skina
dokladnie tak jak napisal kolega up ,jakbys tylko mogl wkleic to co wyslales do tego mojego ,zebym ja sobie tylko skompilowal
Napisano 28.09.2024 15:48
dokladnie tak jak napisal kolega up ,jakbys tylko mogl wkleic to co wyslales do tego mojego ,zebym ja sobie tylko skompilowal
Czas najwyższy nauczyc się podamiany kodu... to nic trudnego trochę chęci...
Załączone pliki
Użytkownik Łysy CS-RzeZnia.eu edytował ten post 28.09.2024 15:48
Napisano 28.09.2024 15:50
dziękuje ,leci +rep
Napisano 28.09.2024 15:59
Niestety ,nie moge pobrac tego pliku .amxx ,a jak chce samemu skompilowac to mam taki blad ,wiesz dlaczego?
Napisano 28.09.2024 16:01
Wersja komilatora?
Użytkownik Łysy CS-RzeZnia.eu edytował ten post 28.09.2024 16:02
Napisano 28.09.2024 16:04
nazywa sie Scripting Windows
Napisano 28.09.2024 16:06
Niestety ,nie moge pobrac tego pliku .amxx ,a jak chce samemu skompilowac to mam taki blad ,wiesz dlaczego?
//// Skiny.sma// C:\Users\fasci\Downloads\scripting WINDOWS\scripting WINDOWS\Skiny.sma(39) : error 017: undefined symbol "client_print_color"// C:\Users\fasci\Downloads\scripting WINDOWS\scripting WINDOWS\Skiny.sma(39) : warning 215: expression has no effect// C:\Users\fasci\Downloads\scripting WINDOWS\scripting WINDOWS\Skiny.sma(39) : error 001: expected token: ";", but found ")"// C:\Users\fasci\Downloads\scripting WINDOWS\scripting WINDOWS\Skiny.sma(39) : error 029: invalid expression, assumed zero// C:\Users\fasci\Downloads\scripting WINDOWS\scripting WINDOWS\Skiny.sma(39) : fatal error 107: too many error messages on one line//// Compilation aborted.// 4 Errors.// Could not locate output file compiled\Skiny.amx (compile failed).//// Compilation Time: 0,17 sec// ----------------------------------------
Nie wiedziałem, że ktoś używa jeszcze starszych wersji niż 1.8.3. Usuń linijkę z client_print_color i (jeśli chcesz mieć jakiś napis) zmień ją sobie na client_print albo colorchat, jak to zrobić masz gotowe przykłady tu na stronie
Napisano 28.09.2024 16:06
Pytam o wersję a nie nazwę...
zaktualizuj kompilator do nowszej wersji..
Masz tam taki plik jak: amxxpc.exe odpal go i powinienes miec cos takiego pokaz co ty masz
AMX Mod X Compiler 1.9.0.5294 Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase Copyright (c) 2004-2013 AMX Mod X Team Usage: <file.sma> [options] Use -? or --help to see full options
Użytkownik Łysy CS-RzeZnia.eu edytował ten post 28.09.2024 16:08
Napisano 28.09.2024 16:11
Masz
Załączone pliki
Napisano 28.09.2024 16:14
Pytam o wersję a nie nazwę...
zaktualizuj kompilator do nowszej wersji..
Masz tam taki plik jak: amxxpc.exe odpal go i powinienes miec cos takiego pokaz co ty masz
AMX Mod X Compiler 1.9.0.5294 Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase Copyright (c) 2004-2013 AMX Mod X Team Usage: <file.sma> [options] Use -? or --help to see full options
mam takie coś ,a jak wlacze ten amxxpc.exe to mam cos tam wpisac ,zeby sie zaktualizowal?
Napisano 28.09.2024 22:50
colorchat.inc powinien byc w folderze include a do komplilowania uzywasz aplikacji compile
Napisano 28.09.2024 22:58
colorchat.inc powinien byc w folderze include a do komplilowania uzywasz aplikacji compile
tak ,to wiem ale chodzi mi o to jak zainstalowac nowsza wersje kompilatora
Napisano 29.09.2024 16:27
jak zainstalowac nowsza wersje kompilatora
Musisz pobrać inną wersję stąd: https://www.amxmodx....wnloads-new.php
Jeśli zmieniasz wersję kompilatora = zaktualizuj swój amxx na serwerze do tej samej wersji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych