Siema na moim serwerze komenda status nie pokazuje steam ID graczy nonsteam, a na innych serwerach już tak pokazuje na dole macie zdjęcia, jak zrobić aby u siebie na serwerze też pokazywało steam ID graczy nonsteam?
tutaj pokazuje status i steam ID ludzi którzy maja NS - https://imgur.com/a/p00KwjY
tutaj już nie pokazuje steam id - https://imgur.com/a/8fphNhU
jak zrobić aby pokazywało to steam ID?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
status nie pokazuje steam id
Napisano 07.01.2024 21:42
Napisano 07.01.2024 22:30
Posiadasz źle skonfigurowany plugin metamoda, reunion. Musisz ustawić żeby SID było generowane przez IP dla graczy ns.
Temacik wart przeczytania: [ROZWIĄZANE] Jak skonfigurować Reunion'a. - Pytania - AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod
Napisano 09.01.2024 15:26
dzięki, czy jak uczynię takie rzeczy to osoby ze zmiennym IP nie będą mogły wejść na serwer?
p.s gdzie znajdę reunion.cfg? nie mam tego w folderze reunion, tam mam tylko plik - reunion_mm_i386.so
Użytkownik Trust12186 edytował ten post 09.01.2024 15:37
Napisano 09.01.2024 16:55
Będą mogły wejść na serwer, ale będą posiadały zupełnie inny steamid co wiąże się z różnymi problemami z zapisywaniem danych dla pluginów czy dla podstawowego rankingu.
Plik reunion.cfg znajduje się w tym pierwszym, nadrzędnym folderze, tym który zawiera folder cstrike. Jeżeli pliku nie ma, to należy go utworzyć ręcznie i uzupełnić go prawidłową konfiguracją zależną od wersji pluginu.
Napisano 09.01.2024 18:21
Będą mogły wejść na serwer, ale będą posiadały zupełnie inny steamid co wiąże się z różnymi problemami z zapisywaniem danych dla pluginów czy dla podstawowego rankingu.
Plik reunion.cfg znajduje się w tym pierwszym, nadrzędnym folderze, tym który zawiera folder cstrike. Jeżeli pliku nie ma, to należy go utworzyć ręcznie i uzupełnić go prawidłową konfiguracją zależną od wersji pluginu.
faktycznie jest reuncion.cfg zaraz go będę edytował, tak jak w tym temacie opisanym co napisałeś wcześniej, dziękuje za pomoc, aczkolwiek chętnie zagłębił bym się w te problemy z zapisywaniem danych, dodałem Cię na steam miło by mi było gdybyś zaakceptował podanie i tam byśmy popisali. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych