←  OFF Topic

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Polski hosting

• +
  • -
thephgod - zdjęcie thephgod 04.04.2022

Witam. Proszę polecieć jakiegoś polskiego hosta dla serwera po 1.6, bo mam wiedzę tylko z hostów w Rosji/Ukrainie, a w dzisiejszych czasach warto przejść na Europejski :)
Odpowiedz

żaba1234 - zdjęcie żaba1234 07.07.2022

dlaczego akurat pukawka? nie słyszałam akurat o niej, jakieś doświadczenia z nią zwiazane?

Odpowiedz

• +
  • -
PANDA_2zl - zdjęcie PANDA_2zl 07.07.2022

Chyba przyzwyczajenie ale głównym plusem jest dobry support i brak problemów w korzystaniu z ich usług, jeszcze moim zdaniem bardziej przejrzysty panel

No i 1s1k ma chyba jedną wersję oferty a pukawka na kilka, standard starcza na wszystko a wersja premium niby takie nic ale testowałem i czuć znaczną różnicę w wydajności serwera
Odpowiedz

jacyzun - zdjęcie jacyzun 16.08.2022

A jak się kalkuluje premium?

Odpowiedz

• +
  • -
PANDA_2zl - zdjęcie PANDA_2zl 16.08.2022

Masz na myśli koszt? Czy wydajność?
Odpowiedz

jacyzun - zdjęcie jacyzun 26.08.2022

Masz na myśli koszt? Czy wydajność?

W sumie i to i to :P

Odpowiedz

• +
  • -
PANDA_2zl - zdjęcie PANDA_2zl 26.08.2022

Jak masz mieć duży budżet w serwer, dużo slotów i jakiś wymagający mod to premium
Odpowiedz

• +
  • -
robaczek090 - zdjęcie robaczek090 13.09.2022

a kiedy lepiej przerzucić się na premium?

Odpowiedz

• +
  • -
PANDA_2zl - zdjęcie PANDA_2zl 13.09.2022

Najlepiej na początku wybrać bo przesiadając się na premium zmienia się IP serwera
Odpowiedz

• +
  • -
MocnyAmper - zdjęcie MocnyAmper 14.09.2022

Ja na pukawce jakiś czas temu robiłem upgrade z Standard do Premium właśnie i zostawili mi to samo IP. Musisz tylko do supportu napisać żeby zmienili pakiet.

Jeśli chodzi o sam serwer to jeśli chcesz jakiegoś prostego moda z małą ilością pluginów mieć (np only dd2 itp) i te 10-15 slotów to możesz wziąć najtańszy (ten "Standard UE"). Ale raczej bym Ci go odradzał. Mam na nim tylko serwer testowy i strasznie mnie denerwują lagi w ładowaniu FTP.
Raczej celuj w ten drugi od dołu, chyba po prostu "Standard" się to nazywa. Najlepszy stosunek ceny do jakości i do większości serwerów będzie ok, ale nie bierz od razu na 32 sloty bo niepotrzebnie przepłacisz, a i przy takiej ilości graczy to już Standard może mieć problemy.
Jeśli natomiast chcesz postawić jakiś wymagający serwer z dużą ilością pluginów (np cod) i/lub 32 sloty to raczej celuj już w Premium.
Odpowiedz

• +
  • -
PANDA_2zl - zdjęcie PANDA_2zl 14.09.2022

Jeśli był wolny cały adres IP to tak ale zwykle są współdzielone z kilkoma serwerami i można się dogadać żeby przejść na premium bez zmiany IP ale musisz czekać aż tamte serwery znikną bo nikt ich wyrzucać nie będzie
Odpowiedz

• +
  • -
ciastek55 - zdjęcie ciastek55 17.10.2022

A kojarzycie jak długo może trwać przenoszenie na takiego hosta?

Odpowiedz

• +
  • -
Engi - zdjęcie Engi 17.10.2022

Tyle ile ci zajmie spakowanie twojego FTP i wgranie go na inny hosting :)
Odpowiedz