Polski hosting
thephgod
04.04.2022
Witam. Proszę polecieć jakiegoś polskiego hosta dla serwera po 1.6, bo mam wiedzę tylko z hostów w Rosji/Ukrainie, a w dzisiejszych czasach warto przejść na Europejski

żaba1234
07.07.2022
dlaczego akurat pukawka? nie słyszałam akurat o niej, jakieś doświadczenia z nią zwiazane?
PANDA_2zl
07.07.2022
Chyba przyzwyczajenie ale głównym plusem jest dobry support i brak problemów w korzystaniu z ich usług, jeszcze moim zdaniem bardziej przejrzysty panel
No i 1s1k ma chyba jedną wersję oferty a pukawka na kilka, standard starcza na wszystko a wersja premium niby takie nic ale testowałem i czuć znaczną różnicę w wydajności serwera
No i 1s1k ma chyba jedną wersję oferty a pukawka na kilka, standard starcza na wszystko a wersja premium niby takie nic ale testowałem i czuć znaczną różnicę w wydajności serwera
jacyzun
26.08.2022
A jak się kalkuluje premium?
Masz na myśli koszt? Czy wydajność?
W sumie i to i to
PANDA_2zl
26.08.2022
Jak masz mieć duży budżet w serwer, dużo slotów i jakiś wymagający mod to premium
PANDA_2zl
13.09.2022
Najlepiej na początku wybrać bo przesiadając się na premium zmienia się IP serwera
MocnyAmper
14.09.2022
Ja na pukawce jakiś czas temu robiłem upgrade z Standard do Premium właśnie i zostawili mi to samo IP. Musisz tylko do supportu napisać żeby zmienili pakiet.
Jeśli chodzi o sam serwer to jeśli chcesz jakiegoś prostego moda z małą ilością pluginów mieć (np only dd2 itp) i te 10-15 slotów to możesz wziąć najtańszy (ten "Standard UE"). Ale raczej bym Ci go odradzał. Mam na nim tylko serwer testowy i strasznie mnie denerwują lagi w ładowaniu FTP.
Raczej celuj w ten drugi od dołu, chyba po prostu "Standard" się to nazywa. Najlepszy stosunek ceny do jakości i do większości serwerów będzie ok, ale nie bierz od razu na 32 sloty bo niepotrzebnie przepłacisz, a i przy takiej ilości graczy to już Standard może mieć problemy.
Jeśli natomiast chcesz postawić jakiś wymagający serwer z dużą ilością pluginów (np cod) i/lub 32 sloty to raczej celuj już w Premium.
Jeśli chodzi o sam serwer to jeśli chcesz jakiegoś prostego moda z małą ilością pluginów mieć (np only dd2 itp) i te 10-15 slotów to możesz wziąć najtańszy (ten "Standard UE"). Ale raczej bym Ci go odradzał. Mam na nim tylko serwer testowy i strasznie mnie denerwują lagi w ładowaniu FTP.
Raczej celuj w ten drugi od dołu, chyba po prostu "Standard" się to nazywa. Najlepszy stosunek ceny do jakości i do większości serwerów będzie ok, ale nie bierz od razu na 32 sloty bo niepotrzebnie przepłacisz, a i przy takiej ilości graczy to już Standard może mieć problemy.
Jeśli natomiast chcesz postawić jakiś wymagający serwer z dużą ilością pluginów (np cod) i/lub 32 sloty to raczej celuj już w Premium.
PANDA_2zl
14.09.2022
Jeśli był wolny cały adres IP to tak ale zwykle są współdzielone z kilkoma serwerami i można się dogadać żeby przejść na premium bez zmiany IP ale musisz czekać aż tamte serwery znikną bo nikt ich wyrzucać nie będzie