Witam, szukam takiego pluginu do respawn za fragi, czyli jak wpisze /respawn to bedzie mi losowac respawna za 6 fragow, a respawn sie uda np: raz na pięć+/-
Dziekowac
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 14.02.2021 13:40
Witam, szukam takiego pluginu do respawn za fragi, czyli jak wpisze /respawn to bedzie mi losowac respawna za 6 fragow, a respawn sie uda np: raz na pięć+/-
Dziekowac
Napisano 04.03.2021 13:14
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <fakemeta> #include <fun> #include <hamsandwich> #include <ColorChat> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "kacorvixon" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /respawn", "resp"); } public resp(id) { if(get_user_frags(id) > 6) { new test = random_num(1,5) if(test == 4) { spawn(id) } else ColorChat(id, GREEN, "udalo ci sie wylosowac respa gz"); } else ColorChat(id, RED, "nie stac cie"); }
powinno dzialac, kompiluje sie
Napisano 04.03.2021 13:58
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <fakemeta> #include <fun> #include <hamsandwich> #include <ColorChat> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "kacorvixon" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /respawn", "resp"); } public resp(id) { if(get_user_frags(id) > 6) { new test = random_num(1,5) if(test == 4) { spawn(id) } else ColorChat(id, GREEN, "udalo ci sie wylosowac respa gz"); } else ColorChat(id, RED, "nie stac cie"); }powinno dzialac, kompiluje sie
To że się kompiluje to jedno ale czy działa tak jak powinno to drugie. Wiadomość powinna być w warunku. Aktualnie gdy ktoś się odrodzi nie dostanie wiadomośćc, a jak się nie odrodzi bo nie trafi tych 20% to dostanie informacje że udało mu się wylosować respa. Poza tym nigdzie nie usuwasz 6 fragów za taki respawn co chyba powinno się dziać
#include <fakemeta> #include <fun> #include <hamsandwich>
Po co fakemeta? Po co hamsandwich ?
Pierwszy raz na oczy widze instrukcje spawn
Użytkownik Zuzza edytował ten post 04.03.2021 14:00
Napisano 04.03.2021 14:08
#include <amxmodx> #include <fun> #include <hamsandwich> new const PLUGIN[] = "Respawn"; new const VERSION[] = "1.0"; new const AUTHOR[] = "KoRrNiK"; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); register_clcmd("say /respawn", "respawnPlayer"); } public respawnPlayer(id) { if(is_user_alive(id)){ client_print_color(id, id, "^4---^1Nie mozesz uzyc tej komendy poniewaz zyjesz^4 ---"); return; } if(get_user_frags(id) < 6){ client_print_color(id, id, "^4---^1Nie posiadasz wystarczajacej liczby fragow aby sie zrespic^4 ---"); return; } set_user_frags(id, get_user_frags(id) - 6); if(random(6) == 0){ ExecuteHamB(Ham_CS_RoundRespawn, id); client_print_color(id, id, "^4---^1Zrespiles sie za^3 6 fragow^4 ---"); } else client_print_color(id, id, "^4---^1Nie udalo Ci sie zrespic :(^4 ---"); }
Użytkownik KoRrNiK edytował ten post 04.03.2021 14:20
- Na wiadomości typu "siema, mam sprawę" nie odpisuję pisz od razu o co Ci chodzi.
- Jeśli masz zlecenie pisz śmiało
- Nie pomagam na PW za darmo
Napisano 04.03.2021 14:43
if(random(6) == 0)
---->
if(!random(20)
Wiem, czepiam się
Pierwszy raz na oczy widze instrukcje spawn
fun'owy, pobugowany spawn nie wiem kto tego jeszcze używa.
Użytkownik sharkowy edytował ten post 04.03.2021 15:11
Napisano 05.03.2021 04:20
/edit mój błąd
Ewentualnie
if(random_num(1,100) <= 20)
Albo
if(random(100)+1 <= 20)
Kto co lubi, metod jest wiele.
Użytkownik sharkowy edytował ten post 05.03.2021 14:22
Napisano 06.03.2021 05:12
...
Twoje trzy kropeczki dały mi więcej uśmiechu niż cały poprzedni tydzień, zastanawiam się tylko czemu tak późno na to forum zawitałaś szacuneczek po prostu
Pomogłem?
Daj +
ponieważ walczę ze znikającą reputacją na tym forum!
Napisano 06.03.2021 14:04
...
Twoje trzy kropeczki dały mi więcej uśmiechu niż cały poprzedni tydzień, zastanawiam się tylko czemu tak późno na to forum zawitałaś
szacuneczek po prostu
Edytowała post, więc pewnie wcześniejsza zawartość była inna. Ogólnie to temat do zamknięcia bo spam ;x
Napisano 13.03.2021 14:44
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych