Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[problem] komenda wpisywana co minute


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 tenior1

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 16:02

chodzi mi zeby zrobic taki plugin ktory co minute lub co nowa runde cos na zasadzie pluginu wymuszania interma, wpisze mi komende sys_ticrate 250
  • +
  • -
  • 0

#2 FakeNick

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 52
Pomocny

  • Postów:115
  • GG:
  • Lokalizacja:Słupca
Offline

Napisano 30.06.2008 16:22

Zły pomysł :).
Plugin wymusza na początku rundy ex_interp 0.01, ale co wtedy, gdy gracz zmieni interp w czasie trwania rundy?
Co do drugiej opcji (sprawdzanie co minutę) był już taki plugin autorstwa Salomona. Wymuszał on interp 0.01 tylko wtedy, gdy gracz zmienił ów interp. Niestety był jeden mankament - plugin ten strasznie klatkował animacje graczy ;).
Co do sys_ticrate 250, to zaraz Ci takowy napiszę i wyślę na PW.
  • +
  • -
  • 0

#3 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 16:35

FakeNick, ja jestem za umieszczaniem sma pisanych plugow na forum, bo w ten sposob inni moga sie z tego uczyc, a poza tym bardziej doswiadczeni lidzie (jesli zobaczysz tu takich) moga podpowiedziec ja pluga zoptymalizowac, lub jesli widza luke w kodzie to tez pomoc ;)
  • +
  • -
  • 0

#4 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 16:52

na razie ten plugin nie dziala

tu kod

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "sys_tickrate 250"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "FakeNick"


public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	register_event("ResetHUD","func_sys","ae")
}
public func_sys(){
	server_cmd("sys_ticrate 250")
}

jest jakis poradnik do nauczenia sie roboty pluginów
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 17:01

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "sys_ticrate 250"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "FakeNick"


public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	register_event("ResetHUD","func_sys","ae")
}
public func_sys(){
	client_cmd(PLUGIN) // bo ja sie lubie bawic <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt=':P' />
}

FakeNick, calkiem znosnie napisane, ale pomylil komende wysylanie polecenia na serwer, z poleceniem do uzytkowinia ;-)

Mam nadzieje ze wiesz, ze ten event czesciej wystepuje niz na poczatku rundy, ale jest mala szansa ze jak sie zmienia parametry to wlasnie ta funkcia by odpalia wiec bardzo dobrze ;-)
  • +
  • -
  • 0

#6 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 17:05

nie zle, ta komenda ma isc na serwer a nie do uzytkownika, serwer ma na poczatku rundy wyslac komende sobie samemu ze sys_ticrate ma byc ustawione na 250
  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 17:08

eee po jakie licho taki plug? czyzby cos innego ci zmienialo?

[ Dodano: 30-06-2008, 18:11 ]
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "sys_ticrate 250"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "FakeNick"


public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	register_event("ResetHUD","func_sys","ae")
}
public func_sys(){
	set_cvar_num("sys_ticrate", 250)
}

Dobra mniejsza o to, powinno podzialac.
  • +
  • -
  • 0

#8 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 17:31

nie dziala, jest jakas roznica jak zapisze ten plugin nie sys_ticrate.amxx tylko sys.amxx bo tak w tym internetowym mi nie chce wykonac,
a nie dziala nie wiem dlaczego
na poczatku rundy serwer ma wykonac komende sys_ticrate "250"


] rcon sys_ticrate
"sys_ticrate" is "166"

] rcon stats 
CPU   In    Out   Uptime  Users   FPS    Players
 1.33  4.75  4.87       5     2  165.65       1

] rcon sys_ticrate 250
] rcon sys_ticrate
"sys_ticrate" is "250"

] rcon stats
CPU   In    Out   Uptime  Users   FPS    Players
 3.00  4.88  4.79       6     2  240.62     1

to co jest na serwerze, to co ja wpisuje, takie wartosci tylko bez rcon chodzi mi o to zeby zwiekszyc FPS serwera powyzej 200, plugin nie byl by potrzebny jesli serwer by nie zmienial wartosci spowotem na 166
  • +
  • -
  • 0

#9 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 17:34

tenior1, a moze po prostu system nie wytrzymuje takiej czestotoliwosci? Starego kompa tez nie zmusisz by fps 200 chodzil, a serwer musi obslugiwac all graczy ;>
  • +
  • -
  • 0

#10 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 17:58

ale rozumiesz ze jak ja wpisze to komenda ta dziala, a jak chcę plugin to nie dziala, probowalem zrobic nawet takie cos na przykladzie konfiga z wait'ami ale serwer sie zawiesza jak ma przeczytac tak duzy cfg a przy pluginie by sie nie zawieszal
  • +
  • -
  • 0

#11 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 30.06.2008 18:27

nie wiem jaki problem dopisac w server.cfg to, bo w koncu to komenda kontrolujaca serwer, nie klienta
  • +
  • -
  • 0

#12 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 18:27

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "sys_ticrate 250"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "FakeNick"


public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	set_task(60.0,"func_sys",766231,"",0,"b")
}
public func_sys(){
	set_cvar_num("sys_ticrate", 250)
}

Jesli to nie dziala to nie mam juz pomyslow ;>
  • +
  • -
  • 0

#13 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 19:58

no wreszcie :), na razie dziala poczekamy do jutra :D jak bedzie chodzic to macie +
  • +
  • -
  • 0

#14 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 20:43

Czyli po prostu problem byl, ze nie mozna bylo wymusic zmiany w tym evencie :]

Musi dzialac, a wymuszenie jest co minute od rozruchu pluga ^^
  • +
  • -
  • 0

#15 tenior1

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 30.06.2008 22:15

czyli ze jak runda sie zacznie to minute po tym plugin sie uruchamia tak?
  • +
  • -
  • 0

#16 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 22:23

A co runde resetuje ustawienia?
  • +
  • -
  • 0

#17 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 30.06.2008 22:27

jest taki plugin , mialem go na serverze ze wymusza na serverze jakoas komende , taka jaka chcesz co czas taki jaki podasz.... Czyli mozesz wymusic komende sys_ticrate 250 co 1 sec....

Jak znajde to zapodam... :)
  • +
  • -
  • 0

#18 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 30.06.2008 22:43

jest taki plugin , mialem go na serverze ze wymusza na serverze jakoas komende , taka jaka chcesz co czas taki jaki podasz.... Czyli mozesz wymusic komende sys_ticrate 250 co 1 sec....

Jak znajde to zapodam... :)


A co za problem zmienic set_task z 60 na 1 sekunde? Ale moim zdaniem to zbedne :P
  • +
  • -
  • 0

#19 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 30.06.2008 22:45

jest taki plugin , mialem go na serverze ze wymusza na serverze jakoas komende , taka jaka chcesz co czas taki jaki podasz.... Czyli mozesz wymusic komende sys_ticrate 250 co 1 sec....

Jak znajde to zapodam... :)


A co za problem zmienic set_task z 60 na 1 sekunde? Ale moim zdaniem to zbedne :P


plugin jest dobry bo miales cvara w nim i czas i komenda byla wedlug potrzeb :)
  • +
  • -
  • 0

#20 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 30.06.2008 23:13

a jaki problem wpisac to co sie chce w server.cfg ~~

a jezeli juz chcemy na sile pluga to jaki problem zrobic te cvary ~~
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych