Menu/hud DR
Qeunon
01.07.2020
Witam przychodzę tutaj z prośba o pomoc, a mianowicie stawiam swój serwer sam od podstaw i póki co dobrze mi idzie tylko brakuje mi dwóch rzeczy, a dokładnie menu wyboru klas oraz hud'a i nie mam kompletnego pojęcia jak to zrobić. Nie wiem jak połączyć ze sobą, klasy mam porobione, każda w osobnym pliku. Widziałem, że jest jakiś generator hud'a tutaj, ale albo nie umiem z niego korzystać, albo coś mi nie działa, oraz nie wiem jak zrobić menu wyboru klas i połączyć je razem z wszystkimi pluginami na klasy. Z góry dziękuje za podpowiedzi, pomoc!
Chciałbym żeby hud wyglądał mniej więcej w ten sposób: https://prnt.sc/t9i23m
Sorry jak zły dział, ale nie wiedziałem gdzie napisać
Edited by Qeunon, 01.07.2020 02:53.
viper367
01.07.2020
najprosciej będzie ci znaleśc jakiś podobny plugin do twoich wymagań i skonfigurowanie "edytowanie" go pod swoje preferencje
mowa o hudzie jak i o menu
dasiek
01.07.2020
No cześć.
Zasadnicze pytanie, bo nie rozumiem zbytno, co chcesz osiągnąć. Czy "stawiam serwer" oznacza, że piszesz wszystkie pluginy od zera/podstaw, czy po prostu "przygotowujesz" serwer korzystając z gotowych pluginów?
Qeunon
01.07.2020
No cześć.
Zasadnicze pytanie, bo nie rozumiem zbytno, co chcesz osiągnąć. Czy "stawiam serwer" oznacza, że piszesz wszystkie pluginy od zera/podstaw, czy po prostu "przygotowujesz" serwer korzystając z gotowych pluginów?
Pisze wszystko sam od zera z pomocą znajomego, a że się jeszcze uczę to nie umiem zrobić takiego menu ani hud'a i próbowałem zrobić wzorując się na gotowym pluginie, ale niestety mi nie wychodziło
Qeunon
01.07.2020
public PlayerInfo(id) { if(!is_user_alive(id)) { new target = pev(id, pev_iuser2); new hp = get_user_health(target); if(!target) return 1; new Time[9] get_time("%H:%M:%S",Time,8) set_hudmessage(255, 255, 255, 0.27, 0.09, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0, 2); ShowSyncHudMsg(id, SyncHud, "^n[Deathrun by Mentos] | [Klasa: %s]^n[Poziom : %i | 501] | [Doswiadczenie : %.1f %%]^n[Zdrowie : %d] | [Godzina : %s]", NazwyKlas[gClass[target]], gLvl[target], gfPercent[target], hp, Time); return 1; } new Time[9] get_time("%H:%M:%S",Time,8) new hp = get_user_health(id); set_hudmessage(255, 0, 212, 0.27, 0.09, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0, 2); ShowSyncHudMsg(id, SyncHud, "[Deathrun by Mentos] | [Klasa : %s]^n[Poziom : %i | 501] | [Doswiadczenie : %.1f %%]^n[Zdrowie : %d] | [Godzina : %s]", NazwyKlas[gClass[id]], gLvl[id], gfPercent[id], hp, Time); return 1; }
Rivit
01.07.2020
zasadnicze pytanie, co nie działa? musisz więcej informacji dawać jeśli chcesz pomocy....
wywołujesz tą funckję gdzieś?
public PlayerInfo(id)
Więcej kodu więcej pokaż, bo będzie to zgadywanka ciągnąca się przez 2 tygodnie. Tak jak niektórzy na forum, chcą pomocy, ale za cholere nie dadzą nic, nie pokażą BO TAJNE... i wez takiemu pomóż.
+ jak nie umiesz programować zbytnio to polecam sobie poczytać podstawy jakieś bo będzie dużo łatwiej niż tak na oślep.
Qeunon
01.07.2020
Wszystko niby okej, ale jak wsadziłem to do kompilatora to wyszło mi parę errorów: https://prnt.sc/ta2wqyi nie mam już zielonego pojęcia jak to naprawić mimo wielu prób
Qeunon
01.07.2020
oraz chciałem, żeby ktoś pokazał mi przykładowy plugin na wybór klas, bo też nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić