Witam, jest możliwość zablokowania skoków dla graczy? tzw. aby nie mogli w ogóle podskoczyć.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 04.06.2020 15:41
Witam, jest możliwość zablokowania skoków dla graczy? tzw. aby nie mogli w ogóle podskoczyć.
Napisano 04.06.2020 15:53
Nie testowałem, ale wygląda całkiem sensownie.
Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.
Napisano 04.06.2020 16:28
Oj nie wiem czy taki hack zadziała w ogóle. Coś mi się wydaje, że nawet jakby zadziałało, to będzie można w trakcie spadania nacisnąć spacje i uniknąć na przykład fall damage, bo jak dobrze rozumiem fizyke half-life'a to takie coś zatrzyma nas na ułamek sekundy w powietrzu a potem zaczniemy spadać dalej.
Napisano 04.06.2020 16:41
Oj nie wiem czy taki hack zadziała w ogóle. Coś mi się wydaje, że nawet jakby zadziałało, to będzie można w trakcie spadania nacisnąć spacje i uniknąć na przykład fall damage, bo jak dobrze rozumiem fizyke half-life'a to takie coś zatrzyma nas na ułamek sekundy w powietrzu a potem zaczniemy spadać dalej.
No rzeczywiście, nie zadziała jak tak teraz patrzę na ten kod.
Może usuwać z bitsumy przycisków IN_JUMP?
Teoretycznie nie powinno, skoro jest sprawdzanie flagi FL_ONGROUND (które swoją drogą nie powinno być negowane, chyba).
Użytkownik Wicked. edytował ten post 04.06.2020 16:43
Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.
Napisano 04.06.2020 17:55
Próbowałem właśnie raz zablokować skok w podobny sposób i podczas kręcenia scrollem ( z bindem +jump ) dało się czasami podskoczyć
Napisano 04.06.2020 18:41
#include < amxmodx > #include < engine > #include < hamsandwich > #pragma semicolon 1 #define PLUGIN "Block jump" #define VERSION "1.0" public plugin_init( ) { register_plugin( PLUGIN, VERSION, "ksaju" ); RegisterHam( Ham_Player_Jump, "player", "PlayerJump", true ); } public PlayerJump( id ) { static iOldButtons; iOldButtons = entity_get_int( id, EV_INT_oldbuttons ); if( !( iOldButtons & IN_JUMP ) && entity_get_int( id, EV_INT_flags ) & FL_ONGROUND ) { entity_set_int( id, EV_INT_oldbuttons, iOldButtons | IN_JUMP ); } }
Sprobuj
Napisano 05.06.2020 22:13
#include < amxmodx > #include < engine > #include < hamsandwich > #pragma semicolon 1 #define PLUGIN "Block jump" #define VERSION "1.0" public plugin_init( ) { register_plugin( PLUGIN, VERSION, "ksaju" ); RegisterHam( Ham_Player_Jump, "player", "PlayerJump", true ); } public PlayerJump( id ) { static iOldButtons; iOldButtons = entity_get_int( id, EV_INT_oldbuttons ); if( !( iOldButtons & IN_JUMP ) && entity_get_int( id, EV_INT_flags ) & FL_ONGROUND ) { entity_set_int( id, EV_INT_oldbuttons, iOldButtons | IN_JUMP ); } }Sprobuj
Czasem skok się buguje podczas kucania scrollem, ale z grubsza może być, wielkie dzięki!
Jest możliwość dodać do tego cvar który włącza oraz wyłącza skoki?
Chciałbym później ten cvar wykorzystać, abym miał możliwość włączenia oraz wyłączenia skoków poprzez menu.
Napisano 06.06.2020 14:12
#include < amxmodx > #include < engine > #include < hamsandwich > #pragma semicolon 1 #define PLUGIN "Block jump" #define VERSION "1.0" new CvarJump; public plugin_init( ) { register_plugin( PLUGIN, VERSION, "ksaju" ); CvarJump = register_cvar( "amx_block_jump", "1" ); RegisterHam( Ham_Player_Jump, "player", "PlayerJump", true ); } public PlayerJump( id ) { if( !get_pcvar_num( CvarJump ) ) return; static iOldButtons; iOldButtons = entity_get_int( id, EV_INT_oldbuttons ); if( !( iOldButtons & IN_JUMP ) && entity_get_int( id, EV_INT_flags ) & FL_ONGROUND ) { entity_set_int( id, EV_INT_oldbuttons, iOldButtons | IN_JUMP ); } }
Proszę z cvarem
Napisano 06.06.2020 14:59
Dziękii, można zamknąć temat!
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych