[Problem] Dodanie tarczy dla TT podczas za...
Obelix
23.03.2020
Witam,
Mam problem aby dodać tarczę dla TT gdy się włączy zabawa,
KOD:
for(new i = 1; i <= MaxClients; ++i) { if(!isAlive(i) || isTeam(i) != 1) continue; if(isTeam(i) == 1) UsunBronie(i); if(isTeam(i) == 1) set_user_health(i, 200); if(isTeam(i) == 1) GiveItem(i, "weapon_deagle", 9999); if(isTeam(i) == 1) GiveItem(i, "weapon_shield"); }
Błąd dotyczy tylko tarczy, gdy usunę tarczę wszystko działa, jeżeli ktoś pomoże daję +++ !!

Edited by Obelix, 23.03.2020 12:00.
Rivit
23.03.2020
wklej tutaj funkcje GiveItem, przypuszczam, żę po prostu musisz tam podać argument (nie wiem jak jest w tym jb, ale moze to byc pewnie ile ammo ma dodac)
możesz skorzystac tez z give_item
Obelix
23.03.2020
wklej tutaj funkcje GiveItem, przypuszczam, żę po prostu musisz tam podać argument (nie wiem jak jest w tym jb, ale moze to byc pewnie ile ammo ma dodac)
możesz skorzystac tez z give_item
Funkcja GiveItem
stock GiveItem(id, item[], ammo) { giveItem(id, item); cs_set_user_bpammo(id, get_weaponid(item), ammo); }
if(isTeam(i) == 1) GiveItem(i, "weapon_shield", 1);
Wszystko się kompiluje ładnie, lecz na serwerze 1 więzień dostaje tarcze, reszta ginie i się cała zabawa crashuje
/////
Gdy zrobiłęm tak:
give_item(id, "weapon_shield");
Edited by Obelix, 23.03.2020 13:52.
Rivit
23.03.2020
ehhh, poczytaj na spokojnie moze i sie poucz zamiast bezmyslnie kopiowac.
GiveItem nie zadziała bo tam ustawia sie tez ammo dla broni - wiec wywali gdy dasz tarcze, logiczne.
give_item wymaga w pierwszym argumencie identyfikatora gracza, czyli numerku od 1 do 32 włącznie.
jak myslisz co robi ta pętla;
for(new i = 1; i <= MaxClients; ++i)
ona leci po graczach (czyli po identyfikatorach) od 1 do maxclients
Czyli twoim identyfikatorem w tym momencie nie jest id, lecz i