Witam, tak jak w temacie, posiadam Telefon Samsung Galaxy Xcover 3 SM-G388F i chciałbym go zrootować. Przekopałem kupę internetu w poszukiwaniu działającego sposobu, a efektów brak. Od razu zastrzegam, że próbowałem chyba wszystkich programów typu "one click root" (KingoRoot, iRoot itd. itp.) - rezultat = failed (Jedyna nadzieja była w OneClickRoot, lecz na samym końcu okazało się, że program jest... płatny )
Próbowałem kombinować także z TWRP i SuperSU, ale telefon po "rootowaniu" się nie uruchamiał i pozostawała ponowna instalacja XEO. Do wgrywania softów używałem Samsung Tool Pro oraz Odin'a.
Może ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić ? W sumie nie zależałoby mi aż tak na tym root'owaniu, ale strasznie wku*wia mnie brak możliwości instalacji aplikacji na karcie pamięci.
Any Ideas ?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Root Samsung Galaxy Xcover 3 SM-G388FKtoś zna sposób ?
Napisano 06.02.2020 20:22
Napisano 06.02.2020 22:46
Wredny model.
Szukałeś prerooted roma?
Napisano 06.02.2020 23:29
xda-developers przekopałem (myślę) w 50%
Rozumiem, że tu szukałes: https://forum.xda-de...cover3-t3465132
Byłem tam nie raz
Szukałeś prerooted roma?
Na bardziej "oficjalnych" stronach jest tylko dla SM-G389F, dla mojego w odmętach www znalazłem wersję na KitKat'a (4.4.4) (aktualny to Lollipop 5.1.1), ale po flash'owaniu telefon się nie uruchamiał A po instalacji jednego egzemplarza był nawet problem z ponownym zainstalowanie XEO
Napisano 07.02.2020 10:05
Hmm, jak na moje to na 4.4.4 byś i tak musiał kombinować
Na bardziej "oficjalnych"
A na tych mniej oficjalnych? Nie próbowaleś czy jakies uprzedzenia?
Napisano 07.02.2020 13:26
A na tych mniej oficjalnych?
Nie próbowaleś czy jakies uprzedzenia?
Na bardziej "oficjalnych" stronach jest tylko dla SM-G389F, dla mojego w odmętach www znalazłem wersję na KitKat'a (4.4.4) (aktualny to Lollipop 5.1.1), ale po flash'owaniu telefon się nie uruchamiał
A po instalacji jednego egzemplarza był nawet problem z ponownym zainstalowanie XEO
"Mniej oficjalne" to właśnie te "odmęty"

Napisano 07.02.2020 14:08
Zakładam, że postępujesz ZAWSZE i DOKŁADNIE zgodnie z instrukcjami a Twoje drugie imię to "Jeśli chodzi o Wipe Data and Cache to zawsze" ? Na stronie, którą dał Tiback jest opcja rootu SM-G388f, rootowanie wygląda na zbyt skomplikowane, zwłaszcza, ze to standardowa procedura rootowania, już prościej się nie da zrobić.
Chyba że próbujesz rootować lizaka, ale o tym nie wspomniałeś (wspomniałeś że "AKTUALNY TO", nie wiem czy z niego korzystasz czy z KK)
Napisano 08.02.2020 21:59
Twoje drugie imię to "Jeśli chodzi o Wipe Data and Cache to zawsze"
Aż wstyd się przyznać... Szczerze powiedziawszy, wyszedłem z założenia, że wgrywając z powrotem XEO resetuje wszystko do zera
Jutro spróbuję jeszcze raz, a jeśli to pyknie, to chyba zrobię jak ta emotka kilka słów wcześniej
Napisano 08.02.2020 22:38
Różnie w androidowych telefonach system jest budowany, szczegónlnie w telefonach "tak marginalnych" jak ten szajsung.
Pamiętam, jak w moim pierwszym telefonie android był standardowo w partycji /system, ale wszystkie sterowniki, aplikacje systemowe były trzymane w jakkeś chorej partycji /custpack

Wspominam o tym, abyś wiedział, że "wszystko może się zdarzyć", autor wspomina o tym, ze są przypadki, koedy system wstaje za drugim razem , bo skrypty się wrzucają itp. W tym szaleństwie może być metoda.