Respawn Alert - kara dla kampiacych - możl...
Rivit
09.09.2019
Jest to modyfikacja tego pluginu: https://amxx.pl/topi...buyzone-respie/
Z tym, że plugin ma możliwośc ustawienia stref, czyli nie jesteśmy ograniczeni przez buyzone, ale możemy sobie rozciągnąć strefy jak nam się podoba.
Z góry dziękuję autorowi Toldi za jego kod, który dostosowałem na potrzeby moich zmian. Dużo zostało przerobione.
// Ile sekund po starcie rundy (koniec zamrozenia) ma sprawdzac czy gracz jest na respawnie. respawn_guard_start "30.0" // Co ile sekund ma sprawdzac czy gracz znajduje się na respawnie respawn_guard_interval "3.0" // Po ilu warnach ma zaczac karac gracza respawn_guard_max_warns "3" // Typ kary // 0 - Slapowanie gracza (zabiera hp + rzuca graczem) // 1 - Zabiera pieniadze // 2 - Zabija // 3 - Kickuje gracza respawn_guard_penalty_type "0" // Ile hp ma zabierac graczowi w przypadku gdy Penatly = 0 (nie radzę dawac wiecej niz 10) respawn_guard_hp "20" // Ile pieniedzy $ ma zabrac graczowi gdy Penatly = 1 respawn_guard_money "2000" // Czy admini tez maja byc sprawdzani // 0 - Tak // 1 - Nie respawn_guard_admin_immunity "0"
Plugin posiada możliwość ustawiania własnej strefy spawnu.
Menu kreatora stref mamy pod komendą: /strefy , a także pod klawiszami Z,X,C (radio1,2,3).
Menu jest na flage: ADMIN_RCON czyli flaga "l" (l jak lama)
https://amxx.pl/topi...-pluginów-amxx/
Jeśli chcesz użyć gotowej strefy spawnu to:
plik .ini wrzucamy do folderu configs/respawn_zone/ (jeśli nie istnieje folder to trzeba stworzyć)
tu jest pokazowa strefa, którą zrobiłem (jesli ktoś chce zrobić lepsze lub dla innych map to proszę wrzucić do tematu a ja dodam tu):
de_dust2.ini 27 bajtów 251 Ilość pobrań
Strefa sięga tak:
Jeśli nie chcesz używać gotowej strefy użyj kreatora wspomnianego wcześniej.
05.02.2020 - Poprawa bugu z slapowaniem po killu, ogólna poprawki, zmiana cvarów, optymalizacja paru rzeczy, usunięcie pliku .cfg
11.02.2020 - Drobne zmiany i poprawki, cvary odświeżane co runde
Załączone pliki
Użytkownik TibacK edytował ten post 11.02.2020 17:42
Misiu.
31.01.2020
W pluginie coś jest nie tak z zerowaniem ostrzeżeń na początku nowej rundy.
Jeżeli gracz będzie na respie na tyle długo, że plugin go zabije zadawanym DMG, to po rozpoczęciu nowej rundy ten sam gracz zaczyna dostawać obrażenia od początku rundy.
Skull.
31.01.2020
Sprawdź tern poniżej w załączniku, tylko skompiluj sobie lokalnie.
Dodałem w nim resetowanie ostrzeżeń od razu po śmierci gracza. Więc nie powinien wydarzyć się już problem, a tym bardziej w nowej rundzie.
Załączone pliki
Użytkownik Skull. edytował ten post 31.01.2020 12:52
Misiu.
07.02.2020
Usunięcie pliku cfg
Chyba o czymś zapomniałeś bo
couldn't exec addons/amxmodx/configs/Respawn_Alert.cfg
Misiu.
26.03.2020
Odkryłem nowego buga, gdy gracz dostaje DMG na respie, a w międzyczasie skończy się runda to w nowej rundzie dalej go slapuje.