[ROZWIĄZANE] Problem z kompilacją VIPa
Erka
24.08.2019
//AMXXPC compile.exe // by the AMX Mod X Dev Team //// vipek.sma // C:\Users\Monstrum\Desktop\Kompilator\vipek.sma(7) : fatal error 100: cannot read from file: "stripweapons" // // Compilation aborted. // 1 Error. // Could not locate output file compiled\vipek.amx (compile failed). // // Compilation Time: 0,05 sec // ---------------------------------------- Press enter to exit ...
Edited by R.1, 24.08.2019 01:07.
Rivit
24.08.2019
wrzuc do do folderu /include w swoim kompilatorze i sprobuj ponownie.
A tak powiem Ci... Wystarczyło wpisać błąd w google -.-
Attached Files
Erka
24.08.2019
VIP będzie działał tylko na serwerze gdy jest 1 opnent w CT i 1 w TT ?
Bo zrobiłem wszystko co chciałem dodałem ten moduł do inducle skompilowałem plugin lwgrałem go dla testów i nie pokazuje menu w ogóle.
Erka
24.08.2019
VIP będzie działał tylko na serwerze gdy jest 1 opnent w CT i 1 w TT ?
Bo zrobiłem wszystko co chciałem dodałem ten moduł do inducle skompilowałem plugin lwgrałem go dla testów i nie pokazuje menu w ogóle.
VIP Ultimate 12.3.0.2 benio101 & speed vipek.amxx running
Edited by R.1, 24.08.2019 11:34.
Rivit
24.08.2019
Sprawdź czy są jakieś error logi.
Sprawdz czy działa /vips, /vip
Sprawdz czy masz flage
Z tego co widze to menu jest tak koszmarnie zrobione, że aż mnie oczy bolą
menu ma działac niezależnie od rundy oraz ilosci graczy
Erka
24.08.2019
Co jest przyczyną i jak to naprawić:
Po wpisaniu na "say" obojętnie czego np: siemanko czat nie pokazuje mi tego co napisałem tylko coś takiego:
Kod poprawiony i to co chciałem uzyskać już mam tylko błąd z tym czatem.
Edited by R.1, 24.08.2019 12:45.
K@MILOVVSKY
24.08.2019
Całą funkcję handleSayText(msgId,msgDest,msgEnt) podmień na to:
public handleSayText(msgId,msgDest,msgEnt){ new id = get_msg_arg_int(1); if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; new szTmp[192], szTmp2[192]; get_msg_arg_string(2, szTmp, charsmax(szTmp)); new szPrefix[64] = "^x04[VIP]"; if(!equal(szTmp,"#Cstrike_Chat_All")){ add(szTmp2, charsmax(szTmp2), "^x01"); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), szPrefix); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), " "); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), szTmp); } else{ new szPlayerName[64]; get_user_name(id, szPlayerName, charsmax(szPlayerName)); get_msg_arg_string(4, szTmp, charsmax(szTmp)); //4. argument zawiera treść wysłanej wiadomości set_msg_arg_string(4, ""); //Musimy go wyzerować, gdyż gra wykorzysta wiadomość podwójnie co może skutkować crash'em 191+ znaków. add(szTmp2, charsmax(szTmp2), "^x01"); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), szPrefix); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), "^x03 "); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), szPlayerName); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), "^x01 : "); add(szTmp2, charsmax(szTmp2), szTmp) } set_msg_arg_string(2, szTmp2); return PLUGIN_CONTINUE; }
dasiek
02.09.2019
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL