Witam mam dziwny problem zmieniłem w cfg żeby zablokować awp czyli na 0 dla tt i dla ct dalej działa jeśli wybrałem przez sm_admin i zablokowałem to blokuje ale tylko na 1 mape gdy mapa się zmieni dalej działa awp mógł by ktoś powiedziec jak zablokować to na stałe?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Problem z pluginem weapon-restrict
Temat rozp. Aminyts, 05.06.2019 22:00
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05.06.2019 22:00
Napisano 06.06.2019 22:17
Miałem ten sam problem więc przerzuciłem się na blokadę wybranych broni przez plugin.
#include <amxmodx>#include <amxmisc>#include <cstrike>#define PLUGIN "Blokowanie Broni"#define VERSION "1.0"#define AUTHOR "dredek"new on_knife[33]public plugin_init() {register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)register_event("CurWeapon","CurWeapon","be", "1=1")}public CurWeapon(id){if(!is_user_alive(id))return PLUGIN_HANDLED;new clip,ammonew weapon=get_user_weapon(id,clip,ammo)if(weapon == CSW_KNIFE){on_knife[id] = 1}else on_knife[id]=0if ((weapon == CSW_G3SG1) || cs_get_user_shield(id) && !on_knife[id]){client_cmd(id,"weapon_knife")engclient_cmd(id,"weapon_knife")on_knife[id]=1}return PLUGIN_CONTINUE;}
Napisano 07.06.2019 09:39
Nie wiem czy ten kod działa. client_cmd jest zawodne przez protektory które mogą to wyfiltrować.
Lepiej użyć Ham_Item_Deploy
Albo w ogóle zablokować dodawanie tych broni zaraz w momencie kupna/podniesienia
Lepiej użyć Ham_Item_Deploy
Albo w ogóle zablokować dodawanie tych broni zaraz w momencie kupna/podniesienia
Napisano 07.06.2019 18:36
Zapisałeś zmiany po wyłączeniu broni? Czy wogóle. plik weapon_restrict? (nie pamiętam nazwy) tworzy się w folderze configs? Jak coś masz tu plugin.
#include <amxmodx> // Informacje o komendach: https://wiki.alliedmods.net/CS_Weapons_Information (tabelka BUYNAME/BUYNAME 2) new const BlockedCommand[] = // Tu wpisz komendy, ktore maja byc zablokowane. { "awp", "magnum" }; public plugin_init() { register_plugin("Blokada broni", "1.0", "Toldi") for(new i=0; i<sizeof BlockedCommand; i++) register_clcmd(BlockedCommand[i], "block"); } public block(id) { client_print(id, print_center, "#Cstrike_TitlesTXT_Cannot_Buy_This",0); return PLUGIN_HANDLED; }
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych