Skocz do zawartości

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Błąd połączenia z bazą MySQL

gmamxbans

Najlepsza odpowiedź SezonowyGracz, 15.02.2019 07:40

Edit.
Problem był z modułem mysql przy silniku rehlds, po wgraniu modułu mysql ze zwyklego amx'a wszystko działa bez problemów Przejdź do postu


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 18:47

Próbuje wszystkich rozwiązań, ale serwer nie chce się połączyć z bazą danych, adres ip został dodany do zdalnego dostepu do bazy danych

konsola amxbans

[AMXX] SQL error: can't connect: 'Can't connect to MySQL server on '188.165.23.153' (4)'
[AMXX] Loaded 0 admins from file

sql.cfg

amx_sql_host "188.165.23.153"

amx_sql_user "p536928_amxbans"

amx_sql_pass "xxxxxx"

amx_sql_db "p536928_amxbans"

amx_sql_table "admins"

amx_sql_type "mysql"

modules.ini
 

mysql
;sqlite

plugins.ini
 

; Admin Base - glowne ustawienia dla adminow.
;admin.amxx		    ; bazy admina (wymagane aby chodzili admini)
admin_sql.amxx		; bazy admina - Wesja SQL (comment admin.amxx)
amxbans_core.amxx
amxbans_main.amxx

Ma ktoś pomysł co jest nie tak?


  • +
  • -
  • 0

#2 Volter

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:58
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Złocieniec
Online

Napisano 13.02.2019 19:47

Z czego masz Bazę Danych?
  • +
  • -
  • 0

http://cs-deathrun.pl            Moja perełka <3


#3 Remik

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:167
  • Imię:Remigiusz
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 13.02.2019 19:54

Z takim adresem raczej ci się nie połączy, tym bardziej z tym "www" na początku. Spróbuj wpisać zwykły adres IP.

Z tego co widzę to 188.165.23.153


  • +
  • -
  • 0

#4 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 20:31

Z czego masz Bazę Danych?

proserwer.pl
 

 

Z takim adresem raczej ci się nie połączy, tym bardziej z tym "www" na początku. Spróbuj wpisać zwykły adres IP.

Z tego co widzę to 188.165.23.153

 

Alternatywny adres IP:137.74.4.109 (czasem używany przez pluginy, np. do łączenia się z bazą SQL)
użyłem ten, ale nadal nie działa


Użytkownik SezonowyGracz edytował ten post 13.02.2019 20:40

  • +
  • -
  • 0

#5 Remik

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:167
  • Imię:Remigiusz
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 13.02.2019 20:50

 

Z czego masz Bazę Danych?

proserwer.pl
 

 

Z takim adresem raczej ci się nie połączy, tym bardziej z tym "www" na początku. Spróbuj wpisać zwykły adres IP.

Z tego co widzę to 188.165.23.153

 

Alternatywny adres IP:137.74.4.109 (czasem używany przez pluginy, np. do łączenia się z bazą SQL)
użyłem ten, ale nadal nie działa

wpisz adres Ip serwera a jak nie pokaż c masz w consoli


  • +
  • -
  • 0

#6 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 21:09

 

 

Z czego masz Bazę Danych?

proserwer.pl
 

 

Z takim adresem raczej ci się nie połączy, tym bardziej z tym "www" na początku. Spróbuj wpisać zwykły adres IP.

Z tego co widzę to 188.165.23.153

 

Alternatywny adres IP:137.74.4.109 (czasem używany przez pluginy, np. do łączenia się z bazą SQL)
użyłem ten, ale nadal nie działa

wpisz adres Ip serwera a jak nie pokaż c masz w consoli

[AMXBans] SQL error: can't connect: 'Can't connect to MySQL server on '137.74.4.109' (111)'
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 1
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to MySQL server on '137.74.4.109' (111) (2003)
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: SELECT `motd_delay` FROM `amx_serverinfo` WHERE address = '145.239.236.192:27125'
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 5
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to MySQL server on '137.74.4.109' (111) (2003)
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement:
[AMXBans] No Reasons found
[AMXBans] No Reasons found in Database. Static reasons were loaded instead.
L 02/13/2019 - 21:07:38: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] No Reasons found in Database. Static reasons were loaded instead.

wpisanie ip serwera nic nie zmieniło, wiec wrocilem do tego co wczesniej


  • +
  • -
  • 0

#7 Volter

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:58
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Złocieniec
Online

Napisano 13.02.2019 21:41

Musisz użyć wewnętrznego IP Bazy Danych lub domeny podanej na hostingu, Adres IP który próbujesz wywołać odnosi się do Maszyny na OVH gdzie proserwer ma dedyka/Serwer
  • +
  • -
  • 1

http://cs-deathrun.pl            Moja perełka <3


#8 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 21:57

Musisz użyć wewnętrznego IP Bazy Danych lub domeny podanej na hostingu, Adres IP który próbujesz wywołać odnosi się do Maszyny na OVH gdzie proserwer ma dedyka/Serwer

pokombinowałem i udało sie nie wiem czemu wczesniej mi nie działało, ale jakby ktoś miał ten sam problem, przy hostingu na proserwer.pl, to w cpanelu po lewej stronie nizej jest ip.

Edit.
Serwer pojawił się w bansie, ale nadal jest błąd połączenia...
Odpowiedź serwera po wysłaniu Rcon'em wymuszenia "przeładowania adminów"

[AMXBans] SQL error: can't connect: 'Can't connect to MySQL server on '188.165.23.153' (4)'

Użytkownik SezonowyGracz edytował ten post 13.02.2019 22:13

  • +
  • -
  • 0

#9 koszula93

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Gostyń
Offline

Napisano 13.02.2019 22:40

https://amxx.pl/topi...serwerpl-xaapl/

 

Zamiast IP spróbuj wpisać nazwę swojej strony:

amx_sql_host "nazwastrony.xaa.pl"

  • +
  • -
  • 0

#10 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 22:43

 

https://amxx.pl/topi...serwerpl-xaapl/

 

Zamiast IP spróbuj wpisać nazwę swojej strony:

amx_sql_host "nazwastrony.xaa.pl"

testowałem, ten sam błąd


  • +
  • -
  • 0

#11 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 22:44

.


 


Użytkownik SezonowyGracz edytował ten post 13.02.2019 22:44

  • +
  • -
  • 0

#12 koszula93

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Gostyń
Offline

Napisano 13.02.2019 22:46

A wpisz:

127.0.0.1

 albo

localhost

i sprawdź.


  • +
  • -
  • 0

#13 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 13.02.2019 23:02

A wpisz:

127.0.0.1

 albo

localhost

i sprawdź.

L 02/13/2019 - 23:01:26: -------- Mapchange to de_dust2 --------
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 1
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (111) (2003)
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: SELECT `motd_delay` FROM `amx_serverinfo` WHERE address = '145.239.236.192:27125'
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 5
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (111) (2003)
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: 
L 02/13/2019 - 23:01:26: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] No Reasons found in Database. Static reasons were loaded instead.
L 02/13/2019 - 23:01:46: [GEOIP] Database info: GeoLite2 Country database 2.0
L 02/13/2019 - 23:01:46: -------- Mapchange to de_dust2 --------
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 1
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: SELECT `motd_delay` FROM `amx_serverinfo` WHERE address = '145.239.236.192:27125'
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 5
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: 
L 02/13/2019 - 23:01:46: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] No Reasons found in Database. Static reasons were loaded instead.
L 02/13/2019 - 23:01:59: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:01:59: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 17
L 02/13/2019 - 23:01:59: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)
L 02/13/2019 - 23:01:59: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: 
L 02/13/2019 - 23:02:01: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Connection failed!
L 02/13/2019 - 23:02:01: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Threaded Query Error, Place: 16
L 02/13/2019 - 23:02:01: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Message: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)
L 02/13/2019 - 23:02:01: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Query statement: 


  • +
  • -
  • 0

#14 Ang3l

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:70
Offline

Napisano 14.02.2019 04:16

Zmien modul mysql na starsza wersje z 1.8.2 amxmoda

Dodaj 188.165.23.153 i te ip 137.74.4.109 do cpanelu i ruszy ;) 

Problemem jest to , ze w cpanelu musisz procz ip strony to drugie ip , ktore ci wskazuje w logach (137.74.4.109) oba musza byc dodane mialem podobny problem z sklepem sms :)  jezeli chodzi o proserwer :P 

 

Powinno pomoc :3 


  • +
  • -
  • 1

#15 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 333
Godlike

  • Postów:11 463
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.02.2019 08:01

Czemu ma zmieniać moduł mysql na starsza wersje ?
  • +
  • -
  • 0

#16 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.02.2019 10:11

Zmien modul mysql na starsza wersje z 1.8.2 amxmoda

Dodaj 188.165.23.153 i te ip 137.74.4.109 do cpanelu i ruszy ;) 

Problemem jest to , ze w cpanelu musisz procz ip strony to drugie ip , ktore ci wskazuje w logach (137.74.4.109) oba musza byc dodane mialem podobny problem z sklepem sms :)  jezeli chodzi o proserwer :P 

 

Powinno pomoc :3 

137.74.4.109 dodałem w zdalnym sterowaniu od razu, więc to nie problem w tym leży

Edit.
Nie wiem po co zmieniać moduł na starszy, jak logicznie nowszy powinien być, lepszy


Użytkownik SezonowyGracz edytował ten post 14.02.2019 10:20

  • +
  • -
  • 0

#17 Scorpion Flail

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:487
  • GG:
  • Steam:steam
Offline

Napisano 14.02.2019 15:39

Komunikat 'Can't connect' jasno świadczy o tym, że połączenie nawet nie dociera do aplikacji - w tym przypadku serwera bazy danych. Zazwyczaj dotyczy to problemów sieciowych/routingu/firewalla. Musisz zgłosić się w tej sprawie do swojego hostingu, niech zweryfikują czy mogą nazwiązać połączenie z poziomu maszyny oraz czy w ogóle ten adres u nich odpowiada.


  • +
  • -
  • 0

#18 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.02.2019 21:11

pokombinowałem z użytkownikami baz danych, zauważyłem że serwer łączy się prawidlowo z bazą danych, gdy strona bansa jest odłączona, zmieniłem w konfiguracji bansa host bazy danych na cs-pochylnia.xaa.pl bo był localhost i wszystko ruszyło ;)


  • +
  • -
  • 0

#19 SezonowyGracz

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:26
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.02.2019 07:40   Najlepsza odpowiedź

Edit.
Problem był z modułem mysql przy silniku rehlds, po wgraniu modułu mysql ze zwyklego amx'a wszystko działa bez problemów
  • +
  • -
  • 0

#20 Ang3l

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:70
Offline

Napisano 17.02.2019 14:37

Edit.
Problem był z modułem mysql przy silniku rehlds, po wgraniu modułu mysql ze zwyklego amx'a wszystko działa bez problemów

Tak jak mowilem zmiana modulu pomoze :) 

 

Czemu ma zmieniać moduł mysql na starsza wersje ?

nie wiem dlaczego, ale np na wersji 1.8.3 amxa (wersja dev pobrana z amxmodx) modul mysql odrzuca laczenie sie z baza. Przy uzyciu modulu mysql z wersji 1.8.2 wszystko dziala


  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gmamxbans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Coinsy CSGOAtse Za SMS, PSC , Przelew - CoinSell.pl