Jak by wyglądała wycena hostingu sprzedaż...
One ShooT
05.02.2019
Co trzeba kupić
No po prostu co by osoba musiała zrobić żeby mieć hosting gdzie sprzedaje serwer do gier np. (pukawka),(hostgame) itd.
I jaką by była wycena żeby coś takiego postawić bo kiedyś mi pisano że minimum 3-7 tyś
Edited by One ShooT, 05.02.2019 22:53.
One ShooT
06.02.2019
One ShooT
06.02.2019
Serwer VPS
CORE-Max
3 x 3.4 GHz
4 GB
40 GB
SSD
bez limitu
dużo aplikacji
DarkGL
06.02.2019
Nie dowiesz się ile można postawic serwerow , wszystko zalezy od typu serwerow , obciazenia pluginami , ilosci slotow , ilosci graczy , optymalizacji itp. itd.
l3szcz
06.02.2019
CORE-Max
3 x 3.4 GHz
4 GB
40 GB
SSD
Po 2 dniach zabraknie Ci miejsca na dysku a pamięć będzie zajechana.
Volter
06.02.2019
Cod Mod'y są Bardzo zasobo żerne, wiadomo im wiecej Pluginów, tym więcej CPU jest potrzebne. Wymieniłeś wszystkie Mody, które żrą CPU jak Diesel Rope. Sam posiadam coś Ala Cod, więc wiem ile mi wybija zużycia CPU na Rdzeniach.
l3szcz
08.02.2019
Uznajemy że go mod, cod mod, JailBreak i wszystkie tak do 20 slotów?
Tak.
CoD i GOMOD szczególnie. Musiałbyś mieć serwer dedykowany. Poza tym - stawiać hosting serwerów gier na VPS z... hostingu serwerów gier? xDD
One ShooT
10.02.2019
LEMO
11.03.2019
Hostingi takie jak Pukawka czy 1s1k wydaje mi się że mają wykupione/wynajęte serwery fizyczne(nie pamiętam czy tak się oficjalnie nazywa ale chodzi o to że stoją sobie gdzieś np OVH) które dzielą sobie na dedyki a potem na VPS a ostatecznie dostajesz kawałek tego wszystkiego nazwany hosting gry czyli przydzielony kawałek dysku,procesora,ram no i nie wiem czy coś jeszcze, mogę się mylić bo wiedzę na ten temat czerpałem dawno temu a pamięć może zawodzić, jednak jeśli szukasz jakieś profesionalnej odpowiedzi i obliczeń ile co i jak, To radzę szukać gdzieś na forach np:hostingów raczej na obliczenia nie ma co liczyć(raczej nie powiedzą ile zapłacili/płacą za wynajem) ale powiedzą ci jak to działa.
Krzysztofeqq
15.03.2019
Polecam serwer dedykowany z dokupieniem polskich IP od OVH, po 1 serwery będą stabilne i w dobrej lokalizacji, 2 Nie zabraknie dysku (wrazie co możesz dokupić), i dużo ramu
Jeżeli chcesz to mogę pomóc https://www.krzysztofeqq.tk( )
Najlepiej z AntyDDOS GAME który działa idealnie (sam posiadam, ale nie pod cs )
Edited by Krzysztofeqq, 15.03.2019 14:42.
HostPlay.pl
21.03.2019
To może ja się wypowiem tak w skrócie postaram Ci się to wszystko opisać a więc:
1. Jeżeli chcesz posiadać panel do zarządzania serwerami (kiedyś istniało RevoGames i Nozo i to było zawsze ułatwienie) w którym będziesz mieć portfel, panel zarządzania serwerem, Biuro Obsługi Klienta (BOK), itp.
2. Stawianie serwerów gier na VPS się nie opłaca bo postawisz jeden serwer (typu cod mod) i może mieć lagi strony typu pukawka, 1s1k, zabijaka, HostPlay.pl posiadają serwery Dedykowane na przykład OVH (teraz jest o tyle dobrze że dla osób zaczynających i nie mając dużego pojęcia o serwerach mają serwery dedykowane w kilku kategoriach między innymi kategoria "Game") na jednym serwerze dedykowanym też nie opłaca się stawiać Hostingu lepiej od razu z 2-3 (pewność że serwer będzie mieć mniejsze lagi)
a co do wyceny nie jestem żadnym koderem/programistą więc nie potrafię wycenić Ci napisania skryptu pod hosting serwerów gier a co do Serwera dedykowanego możesz to sprawdzić na stronach oferujących takie usługi.
Podsumowując kiedyś odpalenie hostingu to był koszt +/-1000 zł (miesięcznie) obecnie to kosztuje trochę więcej niż 7000 tysięcy jeżeli dostanę odpowiedź od znajomego programisty edytuję swój post podając Ci +/- cenę napisania skryptu