skiny menu
HUNT123
03.01.2019
Witam, mam zrobione pluginy na podmienianie modeli broni dla vip'a i svip'a
podmienianie danej broni jest w nowym pluginie tzn jeden plugin podmienia ak, 2 awp, 3 m4 .... itd
menu skinow otwiera sie przy komendzie /m4 , /awp ...
jak zrobic aby pod komenda /skiny otworzylo sie menu w ktorym od razu beda wszystkie bronie
jak polaczyc te osobne pluginy aby pod /skiny "otworzyly" sie i mozna bylo wybierac skin jakiej broni chcemy zmienic ?
tak mam :
a chodzi mi o takie menu :
HUNT123
03.01.2019
https://amxx.pl/topi...ndpost&p=754490tutaj możesz zobaczyć jak
chodzi mi raczej o zrobienie dodatkowego pluginu ktory bd wyswietlał menu
Awp
m4
ak
knife
i pobieral je z tych co mam
da sie cos takiego zrobic?
Robiin
03.01.2019
Zależy od tego jak są napisane tamte pluginy. Ewentualnie możesz skorzystać z pluginu, który Ci podesłałem w linku w poprzednim poście, będzie to rozwiązanie bez kompromisów.
janofer
04.01.2019
#include <amxmodx> #include <cstrike> new menu; public plugin_init (){ register_plugin("Menu skiny", "0.01", "janofer"); register_clcmd("say /skiny", "skinsMenu"); register_clcmd("say_team /skiny", "skinsMenu"); } public skinsMenu(index) { menu=menu_create("Wybierz bron","skinSection"); menu_additem(menu,"AWP"); menu_additem(menu,"AK47"); menu_additem(menu,"M4A1"); menu_additem(menu,"KNIFE"); menu_display(index, menu); return PLUGIN_HANDLED; } public skinSection(id, menu, item){ switch(item){ case 0:{ client_cmd(id, "say /awp"); } case 1:{ client_cmd(id, "say /ak47"); } case 2:{ client_cmd(id, "say /m4a1"); } case 3:{ client_cmd(id, "say /knife"); } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; }
Najprostsze rozwiązanie.
HUNT123
04.01.2019
#include <amxmodx> #include <cstrike> new menu; public plugin_init (){ register_plugin("Menu skiny", "0.01", "janofer"); register_clcmd("say /skiny", "skinsMenu"); register_clcmd("say_team /skiny", "skinsMenu"); } public skinsMenu(index) { menu=menu_create("Wybierz bron","skinSection"); menu_additem(menu,"AWP"); menu_additem(menu,"AK47"); menu_additem(menu,"M4A1"); menu_additem(menu,"KNIFE"); menu_display(index, menu); return PLUGIN_HANDLED; } public skinSection(id, menu, item){ switch(item){ case 0:{ client_cmd(id, "say /awp"); } case 1:{ client_cmd(id, "say /ak47"); } case 2:{ client_cmd(id, "say /m4a1"); } case 3:{ client_cmd(id, "say /knife"); } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; }Najprostsze rozwiązanie.
wszystko git tylko po wybraniu an serwerze w konsoli mam to:
[CSXGuard] "say /awp": (ST Blocked)
janofer
08.01.2019
#include <amxmodx> #include <cstrike> new menu; public plugin_init (){ register_plugin("Menu skiny", "0.01", "janofer"); register_clcmd("say /skiny", "skinsMenu"); register_clcmd("say_team /skiny", "skinsMenu"); } public skinsMenu(index) { menu=menu_create("Wybierz bron","skinSection"); menu_additem(menu,"AWP"); menu_additem(menu,"AK47"); menu_additem(menu,"M4A1"); menu_additem(menu,"KNIFE"); menu_display(index, menu); return PLUGIN_HANDLED; } public skinSection(id, menu, item){ switch(item){ case 0:{ cmdExecute(id, "say /awp"); } case 1:{ cmdExecute(id, "say /ak47"); } case 2:{ cmdExecute(id, "say /m4a1"); } case 3:{ cmdExecute(id, "say /knife"); } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; } stock cmdExecute( id , const szText[]) { #pragma unused szText if ( id == 0 || is_user_connected( id ) ) { new szMessage[ 256 ]; format_args( szMessage ,charsmax( szMessage ) , 1 ); message_begin( id == 0 ? MSG_ALL : MSG_ONE, 51, _, id ) write_byte( strlen( szMessage ) + 2 ) write_byte( 10 ) write_string( szMessage ) message_end() } }
HUNT123
08.01.2019
#include <amxmodx> #include <cstrike> new menu; public plugin_init (){ register_plugin("Menu skiny", "0.01", "janofer"); register_clcmd("say /skiny", "skinsMenu"); register_clcmd("say_team /skiny", "skinsMenu"); } public skinsMenu(index) { menu=menu_create("Wybierz bron","skinSection"); menu_additem(menu,"AWP"); menu_additem(menu,"AK47"); menu_additem(menu,"M4A1"); menu_additem(menu,"KNIFE"); menu_display(index, menu); return PLUGIN_HANDLED; } public skinSection(id, menu, item){ switch(item){ case 0:{ cmdExecute(id, "say /awp"); } case 1:{ cmdExecute(id, "say /ak47"); } case 2:{ cmdExecute(id, "say /m4a1"); } case 3:{ cmdExecute(id, "say /knife"); } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; } stock cmdExecute( id , const szText[]) { #pragma unused szText if ( id == 0 || is_user_connected( id ) ) { new szMessage[ 256 ]; format_args( szMessage ,charsmax( szMessage ) , 1 ); message_begin( id == 0 ? MSG_ALL : MSG_ONE, 51, _, id ) write_byte( strlen( szMessage ) + 2 ) write_byte( 10 ) write_string( szMessage ) message_end() } }
ciagle .... :
[CSXGuard] Currently not recording.
[CSXGuard] "say /awp": (SD Blocked)
vanillah
08.01.2019
bo tak tego nie zrobisz, musisz albo poprowadzić natywy albo skorzystać z callfunc_begin