Witam mistrzem pisania pluginów nie jestem, dlatego proszę was o pomoc w sprawdzeniu a nawet w naprawieniu błędów które zrobiłem.
Załączone pliki
Użytkownik Kindzior edytował ten post 30.12.2018 17:53
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 30.12.2018 17:52
Witam mistrzem pisania pluginów nie jestem, dlatego proszę was o pomoc w sprawdzeniu a nawet w naprawieniu błędów które zrobiłem.
Użytkownik Kindzior edytował ten post 30.12.2018 17:53
Napisano 30.12.2018 18:28
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <colorchat> #include <jailbreak> #define PLUGIN "Menu admina" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "KunShi" new bool:menu_mikro, bool:menu_walka; new muza = 0; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /a", "MenuAdmina"); } public plugin_precache() { precache_sound("misc/jb_walka/walka.mp3"); } public MenuAdmina(id) { if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_BAN)) { ColorChat(id, GREEN, "**JailBreak** ^x01To menu dostepne jest tylko dla^x03 Admina!"); return PLUGIN_HANDLED; } new menu = menu_create("\dMenu Admina:", "Handel_Menu"); menu_additem(menu, "\d| \yPRZENIES GRACZA \d|", "1"); menu_additem(menu, "\d| \yOZYW GRACZA \d|", "2"); menu_additem(menu, "\d| \yOTWORZ CELE \d|", "3"); menu_additem(menu, "\d| \wMIKRO DLA \dTT |", "4"); menu_additem(menu, "\d| \wWALKA DLA \dTT |", "5"); menu_additem(menu, "\d| \yPILKA \d|^n~ Uzywaj tylko w ostatecznosci:", "6"); menu_additem(menu, "\d| \rBAN NA \dCT |", "7"); menu_additem(menu, "\d| \yGLOSOWANIE NA \dMAPY |", "8"); menu_additem(menu, "\d| \yIP GRACZY \d|", "9"); menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "\d| \rWyjdz \d|"); menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "\d| \y<<< \d|"); menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "\d| \y>>> \d|"); menu_display(id, menu); return PLUGIN_HANDLED } public Handel_Menu(id, menu, item) { switch(item) { case 0: client_cmd(id, "amx_teammenu", "Przenies TT/CT/SPEC"); case 1: client_cmd(id, "say /ozyw"); case 2: jail_open_cele(); case 3: jail_set_prisoners_micro((menu_mikro = !menu_mikro)); case 4: { jail_set_prisoners_fight((menu_walka = !menu_walka), !menu_walka); if(muza==0){ client_cmd(0, "mp3 play sound/misc/jb_walka/walka.mp3"); muza = 1; } else if(muza==1){ client_cmd(0, "mp3 stop") muza = 0; } } case 5: client_cmd(id, "say /ball"); case 6: client_cmd(id, "jail_menuban", "Ban na CT"); case 7: client_cmd(id, "say /startvote"); case 8:{ client_cmd(id, "amx_ip"); ColorChat(id, GREEN, "**JailBreak** ^x01Lista IP graczy zostala wydrukowana w ^x03konsoli"); } } menu_destroy(menu) return PLUGIN_HANDLED }
Pamiętaj, że case'y numeruje się od 0, a nie od 1
Napisano 30.12.2018 19:04
dzięki Kamilos!!
Użytkownik Kindzior edytował ten post 30.12.2018 19:04
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych