←  OFF Topic

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Ścinka komputera po załadowaniu usera wind...

• +
  • -
Robiin's Photo Robiin 16.06.2018

Od jakiegoś czasu borykam się z problemem ścinek komputera. Objawiają się 5-minutowym lagiem (5:00, jak w zegarku) po pokazaniu się pulpitu. Używam SSD, więc jeszcze bardziej mnie boli to, że system przy włączaniu ładuje się 20 sekund, a potem bezczynnie "siedzi i nic nie robi". Wywala mi np. słuchawki (co ciekawe tylko słuchawki, bo przykładowo myszki, również w porcie obok - nigdy), po tym 5 minutowym czasie nagle wszystko wraca do normy i włączają się wszystkie startup'y. Wtedy też mogę podłączyć raz jeszcze słuchawki i wszystko pięknie ładnie.

Ciekawe jest też to, że mogę odpalić Chrome'a i normalnie go używać, ale żaden inny programik nie działa. Po prostu nie odpowiada - po próbie włączenia zwyczajnie nie odpowiada i "czeka" aż do czasu, w którym wszystko zaczyna działać jak należy.

Dorzucam wyciąg z dxdiaga, jeśli ktoś miałby chęć na poznanie wnętrzności mojego złomka  ;>

Attached Files

• +
  • -
Ogen Dogen's Photo Ogen Dogen 16.06.2018

To co może być cokolwiek, ale na początek wypal sobie Hirena na pendrivie i zrób memtest + skan antywirusem. Tam chyba jest Dr.Web w tej paczce.

• +
  • -
viper367's Photo viper367 16.06.2018

Tak jak wyżej Hdtune oraz mem test

Od siebie moge dodać 

Ustaw na sztywno taktowanie i napiecie na ram

Jesli masz dostep do miernika sprawdż napiecia na poszczególnych sekcjach zasilania

Odpal test w OCCT na 1godz i sprawdz wyniki

• +
  • -
Toldi's Photo Toldi 16.06.2018

Nie wiem czy coś da ale spróbuj zwiększyć rozmiar pamięci wirtualnej. Na necie masz pełno poradników wystarczy tylko wiedzieć ile się ma ramu w kompie ale to chyba nie problem :D

• +
  • -
viper367's Photo viper367 16.06.2018

przecież wrzucił ci spec swojego pc a jesli brakowało by ramu to aplikacje same z sb by sie wyłączały aby pozwolic systemowi na spokojnie działanie