Wyrzuca HLTV
kuba22481
15.05.2018
Witam. Po restarcie serwera HLTV działa tylko na mapie deathrun_arctic. Po zmianie mapy HLTV jest kilka minut po czym wychodzi. W konsoli serwera widnieje komunikat: SZ_GetSpace: overflow on HLTV. Próbowałem https://darkgl.pl/20...nel-overflowed/lecz nie pomogło. Ktoś ma jakieś pomysły? Proszę o pomoc
FireMachine
15.05.2018
Sprawdź czy nie wykonujesz operacji na HLTV gdyż ono jest dość wrażliwe na modyfikacje.
Typu zmiana nazwy, próba wyrzucenie z specta do gry itp.
Jeśli tak to wyklucz HLTV z operacji
Wrzuć zawartośc plugins.ini lub jeśli masz też osobne plugins-xxxx.ini do moda to także je dodaj
Edited by FireMachine, 15.05.2018 13:36.
kuba22481
15.05.2018
Sprawdź czy nie wykonujesz operacji na HLTV gdyż ono jest dość wrażliwe na modyfikacje.
Typu zmiana nazwy, próba wyrzucenie z specta do gry itp.
Jeśli tak to wyklucz HLTV z operacji
Nie mam juz sily do tego nic nie chce dzialac
Edited by kuba22481, 15.05.2018 13:36.
Options
15.05.2018
może to być przez zbyt dużą liczbe wiadomości w advertisements?
Adv nic do tego nie ma, kiedyś miałem w tym koło 374-5 linijek i nie przeszkadzało, spróbuj wyłączać pluginy, każdy kolejno i z każdym wyłączonym zrób restart serwera.
Możesz również podać plugins.ini może coś znajdziemy.
Toldi
15.05.2018
W pluginie, które wysyła informację, pokazuje hud czy coś w ten deseń daj warunek
if(is_user_hltv(id)) // jeżeli gracz to HLTV to zaprzestań dalszego działania. return PLUGIN_HANDLED;
Oczywiście ten warunek musisz dać przed samym wykonaniem się akcji tj, pokazaniem informacji, wyświetleniem hud. Najlepiej daj ten warunek na samej górze publica tuż po klamra otwierająca "{"