Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

error 002: only a single statement (or expression) can follow each "case"


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 HyperHype

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:138
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Olesno
Offline

Napisano 26.04.2018 15:56

Witam mam problem z kompilacja tego pliczku moglby ktos zerknac i przy okazji powiedziec  co tam zrobilem zle ?

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Stary nick firebart.

Zawsze służę pomocą:)


#2 Nygulcia

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Imię:Nygulcia
  • Lokalizacja:Poprawczak
Offline

Napisano 26.04.2018 16:44

Jeśli ten plik wrzucisz  colorchat.inc do folderu include błąd "ColorChat" zostanie usunięty. Niestety plik ten [.SMA] zawiera większą ilość błędów. 

 

W kompilatorze jest dodany "inny" plik który obsługuje ColorChat, wraz z SMA

 

Plik SMA nie został edytowany.

 

Pozdrawiam

 

Boisz się że w w .rar jest wirus? Pobierz colorchat.inc i wrzuć go do komplikatora/include 

Załączone pliki


Użytkownik Nygulcia edytował ten post 26.04.2018 16:46

  • +
  • -
  • 0

#3 HyperHype

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:138
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Olesno
Offline

Napisano 26.04.2018 20:52

Czekaj czekaj co to ma byc ? Wszystkie inc mam wrzucone dodalem nowa statystyke do coda czyli obrazenia i po tym wysypuja sie bledy ale ty nawet nie przejrzales/as sma tylko jakies pierdoly mi tu piszesz.
  • +
  • -
  • 0

Stary nick firebart.

Zawsze służę pomocą:)


#4 l3szcz

    Just Leszcz :>

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:325
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Pomorze
Offline

Napisano 27.04.2018 10:07

300px-Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_st

Czy sprawdziłeś to co on Tobie podesłał? Jeżeli nie to w jaki sposób Ty chcesz pomocy? 
"Halo halo, zróbcie to za mnie"? xD

Błąd wynika z błednego rozpisania funkcji switch (case) ;) 


  • +
  • -
  • 0

@DarkGL - daj mi ciacho!  :crazy:


#5 HyperHype

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:138
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Olesno
Offline

Napisano 27.04.2018 11:37

Napisałem, że wszystkie includy mam wraz z colorchatem. Kolejna osoba która nie zajrzała w sma i po jakiego ch*ja nabijacie sobie te marne posty? Jeżeli chodzi o case to pewnie gdzieś tutaj jest błąd. Oświeci mnie ktoś i powie co tu jest źle????????????

Hah dobra już widzę pod casem 5 miałem jeszcze jedną "}" usunąłem i już git. Na prawdę nie wiem gdzie ty tu Nygulcia colorchat widziałaś.

switch(item) { 
case 0: {
if(szybkosc_rozdania[id] < charsmax(co_ile)) szybkosc_rozdania[id]++;
else szybkosc_rozdania[id] = 0;
}       
case 1: {       
if(inteligencja_gracza[id] < limit_inteligencji) {
if(ilosc > limit_inteligencji - inteligencja_gracza[id])
ilosc = limit_inteligencji - inteligencja_gracza[id];
inteligencja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "Maxymalny poziom inteligencji osiagniety");                       
}
case 2: {       
if(zdrowie_gracza[id] < limit_zdrowia) {
if(ilosc > limit_zdrowia - zdrowie_gracza[id])
ilosc = limit_zdrowia - zdrowie_gracza[id];
zdrowie_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "Maxymalny poziom sily osiagniety");
}
case 3: {       
if(wytrzymalosc_gracza[id] < limit_wytrzymalosci) {
if(ilosc > limit_wytrzymalosci - wytrzymalosc_gracza[id])
ilosc = limit_wytrzymalosci - wytrzymalosc_gracza[id];
wytrzymalosc_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "Maxymalny poziom zrecznosci osiagniety");
}
case 4: {       
if(kondycja_gracza[id] < limit_kondycji) {
if(ilosc > limit_kondycji - kondycja_gracza[id])
ilosc = limit_kondycji - kondycja_gracza[id];
kondycja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "Maxymalny poziom kondycji osiagniety");
}
case 5: {
{ 
if(obrazenia_gracza[id] < limit_obrazen) {
if(ilosc > limit_obrazen - obrazenia_gracza[id])
ilosc = limit_obrazen - obrazenia_gracza[id];
obrazenia_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "Maxymalny poziom obrazen osiagniety");
}
}


if(punkty_gracza[id] > 0)
PrzydzielPunkty(id);Cytat

 


Użytkownik HyperHype edytował ten post 27.04.2018 11:41

  • +
  • -
  • 0

Stary nick firebart.

Zawsze służę pomocą:)


#6 l3szcz

    Just Leszcz :>

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:325
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Pomorze
Offline

Napisano 27.04.2018 13:21

Uspokój się i przestań obrażać dobrze? Takim podejściem tylko zrażasz ludzi a tym bardziej mnie.
Chciałem Cię naprowadzić bo to co masz podane jako błąd jasno o tym mówi.
SINGLE - czyli POJEDYNCZA formułka. 

// Tak na przyszłość - ciesz się, że jestem bardzo tolerancyjny ale na miejscu administratorów już dawno bym Cie wywalił za takie zachowanie.


Użytkownik l3szcz edytował ten post 27.04.2018 13:23

  • +
  • -
  • 0

@DarkGL - daj mi ciacho!  :crazy:


#7 HyperHype

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:138
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Olesno
Offline

Napisano 27.04.2018 14:04

Uspokój się i przestań obrażać dobrze? Takim podejściem tylko zrażasz ludzi a tym bardziej mnie.
Chciałem Cię naprowadzić bo to co masz podane jako błąd jasno o tym mówi.
SINGLE - czyli POJEDYNCZA formułka. 

// Tak na przyszłość - ciesz się, że jestem bardzo tolerancyjny ale na miejscu administratorów już dawno bym Cie wywalił za takie zachowanie.

Tak bo jak widzisz trzeba było usunąć tylko "}" a to jakoś nie dużo nie ?

Nie jeden z was nie musiałby poświęcać 10 sekund żeby to wykryć ale po co pomagać prawda ?

Nikogo nie obraziłem tylko denerwuje mnie to, że ludzie na każdym kroku nabijają sobie posty.

Problem był taki: 

error 002: only a single statement (or expression) can follow each "case"

A nie jakieś rzeczy związane z colorchatem.

Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.


  • +
  • -
  • 0

Stary nick firebart.

Zawsze służę pomocą:)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych