Próbowałem na pare sposobów, ale jakoś mi nie pykło dodawanie cooldowna do admin hooka;
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 04.08.2017 22:17
Próbowałem na pare sposobów, ale jakoś mi nie pykło dodawanie cooldowna do admin hooka;
Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.
Napisano 05.08.2017 15:28
public RopeAttach(id,hook)
{
static Float:fCzasUzycia[33];
if(fCzasUzycia[id] + 3.0 >= get_gametime()) {
client_print(id, print_chat, "Linka jest dostepna co 3 sekundy!");
return;
}
new parm[1], user_origin[3]
parm[0] = id
gIsHooked[id] = true
get_user_origin(id,user_origin)
get_user_origin(id,gHookLocation[id], 3)
gHookLenght[id] = get_distance(gHookLocation[id],user_origin)
global_gravity = get_cvar_num("sv_gravity")
set_user_gravity(id,0.001)
beamentpoint(id)
emit_sound(id, CHAN_STATIC, "weapons/xbow_hit2.wav", 1.0, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM)
if (hook) set_task(DELTA_T, "hooktask", 200+id, parm, 1, "b")
else set_task(DELTA_T, "ropetask", 200+id, parm, 1, "b")
fCzasUzycia[id] = get_gametime();
}
Napisano 05.08.2017 17:23
public RopeAttach(id,hook) { static Float:fCzasUzycia[33]; if(fCzasUzycia[id] + 3.0 >= get_gametime()) { client_print(id, print_chat, "Linka jest dostepna co 3 sekundy!"); return; } new parm[1], user_origin[3] parm[0] = id gIsHooked[id] = true get_user_origin(id,user_origin) get_user_origin(id,gHookLocation[id], 3) gHookLenght[id] = get_distance(gHookLocation[id],user_origin) global_gravity = get_cvar_num("sv_gravity") set_user_gravity(id,0.001) beamentpoint(id) emit_sound(id, CHAN_STATIC, "weapons/xbow_hit2.wav", 1.0, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM) if (hook) set_task(DELTA_T, "hooktask", 200+id, parm, 1, "b") else set_task(DELTA_T, "ropetask", 200+id, parm, 1, "b") fCzasUzycia[id] = get_gametime(); }
Rozwiązałem w inny sposób, ale dzięki.
Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych