←  Pytania

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

CoD Nowy
Podstawowe bronie klasy

• +
  • -
GFX12 - zdjęcie GFX12 02.08.2017

Witam, usunąłem w silniku cod mod dodawanie podstawowych broni(USP/GLOCK)

new bronie_druzyny[] = {0, 0, 0},
bronie_dozwolone = 1<<CSW_KNIFE | 1<<CSW_C4;

Ale potrzebuje dodać jednej klasie właśnie podstawowe bronie, Ct - USP, TT - GLOCK. Próbowałem w taki sposób: 

(0, 1<<CSW_GLOCK18, 1<<CSW_USP) | inna bron

nie działa.

Jak w takim razie to zrobić?

Użytkownik GFX12 edytował ten post 02.08.2017 19:43
Odpowiedz

• +
  • -
Linux' - zdjęcie Linux' 02.08.2017

jezeli nie korzystasz z zmiennej bronie_druzyny to calkowicie mozesz ja usunac, druga sprawa to to ze nieprawidlowo ustawiasz sumy bitowe. Sprobuj 1<<0. Bronie druzynowe dodasz edytujac bezposrednio klase.

Odpowiedz

• +
  • -
GFX12 - zdjęcie GFX12 03.08.2017

Nie bardzo rozumiem, więc może w skrócie objaśnię co chce zrobić. Wyłączyłem w cod mod dodawanie na start pistoletów (usp/glock), jednak chcę aby jedna klasa je miała. Nie ogarniam tego za bardzo więc będę wdzięczny za gotowy kod który trzeba dodać do klasy.

Odpowiedz

• +
  • -
tytusek - zdjęcie tytusek 03.08.2017

Nie bardzo rozumiem, więc może w skrócie objaśnię co chce zrobić. Wyłączyłem w cod mod dodawanie na start pistoletów (usp/glock), jednak chcę aby jedna klasa je miała. Nie ogarniam tego za bardzo więc będę wdzięczny za gotowy kod który trzeba dodać do klasy.

Już prawie wszystko zrobiłeś teraz najłatwiejsze masz czyli dodać w pliku źródłowym twojej klasy pistolety

Odpowiedz

• +
  • -

Już prawie wszystko zrobiłeś teraz najłatwiejsze masz czyli dodać w pliku źródłowym twojej klasy pistolety

Ja to wszystko rozumiem. Tylko co konkretnie mam dodać do sma klasy, aby gracz w ct dostawał usp, a w tt glocka? Bardziej nie umiem tego wyjaśnić....

Odpowiedz

• +
  • -
Toldi - zdjęcie Toldi 03.08.2017

Możesz przez ifa sprawdzić jaka gracz ma drużynę i wtedy dać mu odpowiednią broń.

if(get_user_team(id) == 1) Terrorysta

{

cod_give_weapon(id, CSW_GLOCK18)

}

else if(get_user_team(id) == 2) Anty Terrorysta

{

cod_give_weapon(id, CSW_USP)

}

Odpowiedz

• +
  • -

Dzięki, o to mi chodziło, już wszystko hula ;)

Odpowiedz