Podstawowe bronie klasy
GFX12
02.08.2017
Witam, usunąłem w silniku cod mod dodawanie podstawowych broni(USP/GLOCK)
new bronie_druzyny[] = {0, 0, 0}, bronie_dozwolone = 1<<CSW_KNIFE | 1<<CSW_C4;
Ale potrzebuje dodać jednej klasie właśnie podstawowe bronie, Ct - USP, TT - GLOCK. Próbowałem w taki sposób:
(0, 1<<CSW_GLOCK18, 1<<CSW_USP) | inna bron
nie działa.
Jak w takim razie to zrobić?
Użytkownik GFX12 edytował ten post 02.08.2017 19:43
Linux'
02.08.2017
jezeli nie korzystasz z zmiennej bronie_druzyny to calkowicie mozesz ja usunac, druga sprawa to to ze nieprawidlowo ustawiasz sumy bitowe. Sprobuj 1<<0. Bronie druzynowe dodasz edytujac bezposrednio klase.
GFX12
03.08.2017
Nie bardzo rozumiem, więc może w skrócie objaśnię co chce zrobić. Wyłączyłem w cod mod dodawanie na start pistoletów (usp/glock), jednak chcę aby jedna klasa je miała. Nie ogarniam tego za bardzo więc będę wdzięczny za gotowy kod który trzeba dodać do klasy.
tytusek
03.08.2017
Nie bardzo rozumiem, więc może w skrócie objaśnię co chce zrobić. Wyłączyłem w cod mod dodawanie na start pistoletów (usp/glock), jednak chcę aby jedna klasa je miała. Nie ogarniam tego za bardzo więc będę wdzięczny za gotowy kod który trzeba dodać do klasy.
Już prawie wszystko zrobiłeś teraz najłatwiejsze masz czyli dodać w pliku źródłowym twojej klasy pistolety
GFX12
03.08.2017
Już prawie wszystko zrobiłeś teraz najłatwiejsze masz czyli dodać w pliku źródłowym twojej klasy pistolety
Ja to wszystko rozumiem. Tylko co konkretnie mam dodać do sma klasy, aby gracz w ct dostawał usp, a w tt glocka? Bardziej nie umiem tego wyjaśnić....
Toldi
03.08.2017
Możesz przez ifa sprawdzić jaka gracz ma drużynę i wtedy dać mu odpowiednią broń.
if(get_user_team(id) == 1) Terrorysta
{
cod_give_weapon(id, CSW_GLOCK18)
}
else if(get_user_team(id) == 2) Anty Terrorysta
{
cod_give_weapon(id, CSW_USP)
}