Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Czyszczenie bazy diablo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 24.10.2009 20:05

Witam, nie wiedziałem czy pisać tu czy w scriptingu bo to zależy czy już coś takiego istnieje , jeśli nie może ktoś by się podjął wyzwania :)
Chodzi mi o automatyczne czyszczenie wpisów z expem z bazy danych diablo (5.9l) po danym okresie nieaktywności gracza. Np. gdy nie wchodził na serwer 2 tygodnie czy miesiąc jego exp się kasuje, co odciąża bazę danych (mam na unixstorm i chyba nie wyrabia bo co jakiś czas nie wczytuje od razu klas, a np. po 5 minutach mapy..). W każdym razie czy istnieje coś takiego? Czy jest do zrobienia ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 24.10.2009 20:11

Change, a skad ma plug wiedziec kiedy ostatnio gracz byl na serwerze? Nie wiem czy jest odpowiednia komenda do sql'a pod to...
  • +
  • -
  • 0

#3 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 24.10.2009 20:22

Ja też nie wiem, dlatego pytam. W War3FT RC13 - mam na innym serwerze jest taka możliwość (zapis także na sql), dlatego myślę, że jakoś się to da rozwiązać :)

Kawałek kodu War3ft
DB_Prune()
{
	
	// If we're not saving or pruning is disabled, we don't want to be here
	if ( !get_pcvar_num( CVAR_wc3_save_pruning ) || !get_pcvar_num( CVAR_wc3_save_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue2.gif' class='bbc_emoticon' alt='xP' /> ) || !get_pcvar_num( CVAR_wc3_days_before_delete ) )
	{
		return;
	}

	// Prune the DB
	switch( g_DBType )
	{
		case DB_MYSQLX:	MYSQLX_Prune();
		case DB_SQLITE:	SQLITE_Prune();
	}

	return;
}

Jest więcej cząstek kodu związanych z tym cvarem (określa ilosc dni po ktorych czyści ), jak ktoś wie co z tym zrobić to zerknijcie do inl)

db_mysqlx.inl
Line 684: formatex( szQuery, 255, szPruneQuery[i], get_pcvar_num( CVAR_wc3_days_before_delete ) );

db_sqlite.inl
Line 521: formatex( szQuery, 255, szPruneQuery[i], get_pcvar_num( CVAR_wc3_days_before_delete ) );


  • +
  • -
  • 0

#4 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 27.10.2009 21:31

Change, trzeba by dodac do bazy danych kolumne z data ostatniego wbicia i dodac obsluge togo do sma diablo i odpalac np. na poczatku mapy komende wyszukiwania kont na ktorych za dlugo sie nie gralo.
  • +
  • -
  • 0

#5 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.10.2009 14:50

Czyli co wykonalne? ;)
Uproszcze, nie potrafie czegoś takiego zrobić. Jakby ktoś potrafił przerobić (5.9l) byłbym wdzięczny..
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych