Battlefield One Mod jest kolejną iteracją znanego już BF2, więc myślę, że nie muszę tłumaczyć co to.
Jest to jednak mocno odświeżona wersja - cały kod został przepisany właściwie od zera i upchnięty w jednym pliku,
choć zachowałem kilka rozwiązań, których używa klasyczna wersja.
Napisałem go na premierę gry BF1 i przez 3 miesiące był na jednym z moich serwerów.
Miałem go sprzedać, ale ostatecznie pomyślałem, że zrobię mały prezent społeczności.
Jedyne o co proszę to uszanowanie mojej pracy i niezmienianie autora.
Całkowicie zrezygnowałem z zapisu Nvault na rzecz SQL.
Aby uniezależnić plugin od modułu CSStats dane o wszystkich broniach zapisywane są w bazie w jednej dużej tabeli zawierającej 78 pól.
Dla każdego gracza wykonywane jest jednak jedno zapytanie odczytu i jedno zapisu danych, więc wszystko działa niezwykle szybko.
Mod korzysta z CSStats jedynie do sprawdzania rundowych statystyk broni, można teraz resetować ranking bez żadnych skutków ubocznych.
Odznaki dostępne są na 4 poziomach: Nowicjusz, Doświadczony, Weteran i Mistrz, moce odznak także uległy bardzo znaczącym zmianom.
Poza odznakami dostępne jest 10 orderów, które nie dają żadnych bonusów. Są jedynie zachętą do wymaksowania wszystkiego co jest do zdobycia.
Wprowadziłem system zliczający czas graczy i przyznający graczom Stopnie (jest ich 5) za przekroczenie kolejnych barier czasu gry.
System zapisuje także pierwszą i ostatnią wizytę gracza i na tej podstawie wyświetla odpowiednie przywitanie.
Poza tym można konfigurować wygląd HUD, z graczy wypadają paczki z bonusami (w tym z losową odznaką).
Zmian i nowości jest na prawdę sporo, więc nie będę wymieniał wszystkiego.
Dorzucam także plugin VIPa. Oba pluginy kompilują się zarówno pod AMXX 1.8.2 jak i 1.8.3.
bf1_db_host "127.0.0.1" bf1_db_user "user" bf1_db_pass "pass" bf1_db_database "db" bf1_active "1" bf1_badgepowers "1" bf1_help_url "http://cs-reload.pl/bf1webdocs" bf1_xpminplayers "3" bf1_icon_time "1.5" bf1_package_enabled "1" bf1_package_drop_chance "8" bf1_badge_hp "5" bf1_badge_speed "10.0" bf1_badge_money "250" bf1_bonus_armor "25"
Do użycia wymagane ADMIN_ALL - wszystkie flagi dostępu bf1_addbadge <player> <badge 1-10> <level 1-4> - dodanie odznaki graczowi, który jest na serwerze bf1_addbadgesql <player> <badge 1-10> <level 1-4> - dodanie odznaki graczowi, którego nie ma na serwerze (nick musi być w 100% prawidłowy)
Wymagane biblioteki: amxmodx amxmisc cstrike csx engine fun fakemeta fakemeta_util hamsandwich sqlx unixtime - niestandardowa biblioteka stripweapons - niestandardowa biblioteka Tylko dla AMXX 1.8.2: colorchat - niestandardowa biblioteka dhudmessage - niestandardowa biblioteka
Niestandardowe biblioteki dołączyłem w cstrike/addons/amxmodx/scripting/include.
Skompiluj lokalnie battlefield_one.sma i opcjonalnie bf1_vip.sma.
Wgraj na serwer folder cstrike. Wrzuć battlefield.one.amxx i opcjonalnie bf1_vip.amxx na serwer do folderu plugins.
Dopisz battlefield.one.amxx i opcjonalnie bf1_vip.amxx do plugins.ini.
Opcjonalnie wgraj folder bf1webdocs na serwer www i zmień cvar bf1_help_url.
Battlefield One Mod.zip 1,25 MB 235 Ilość pobrań