Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

amxbans 5.1 by d3f3nd3r przestalo dzialac ?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafaliex

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Mielec
Offline

Napisano 22.10.2009 14:07

witam

posiadam amxbans: amxbans 5.1 by d3f3nd3r

I mam problem. Nagle przestalo mi dzialac. nie pokazuje tabelki na stronie. gdy chce wejsc do calej strony banow to przekierowuje mnie na amxbans.org ktore juz nie istnieje. Przestalo chyba wczoraj dzialac. Czy ktos zna sposob na naprawe i zeby nie laczylo sie ze strona amxbans.org. Bo tam bylo kilka ciekawych modow. Np w usawieniach dalo sie ustawic ile banow ma pokazywac w tabeli np na phpbb by przemo i pare innych. A jezeli sie nie da to proszę powiedziec jak wyciagnac tabele z amxbans 5.0 i jak np wgrac tam skiny z amxbans 5.1 by d3f3nd3r??

Widze ze np na stronie
http://re-spawn.pl/bany/ban_list.php
dziala. a mi na
killordie.pl/bans
przestalo/
  • +
  • -
  • 0

#2 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 15:48

Mam to samo ;]
  • +
  • -
  • 0

#3 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 15:56

Nauczymy się kiedyś obsługiwać Google Translate?
The requested URL /bans was not found on this server.
Co w dosłownym tłumaczeniu oznacza że odnośnik/folder bans nie został odnaleziony na serwerze. Popraw odnośniki i będzie działać...

@Edit
Poprawka, to chyba jakaś masowa plaga, podeślij mi plik include/config.inc.php
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#4 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 16:14

Dodaje w załączniku, bo faktycznie coś źle jest:P

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#5 jordini

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:62
Offline

Napisano 22.10.2009 16:37

Na stronei defendera bylo ogoloszenie ze strona upadnie

-Mam to samo co wyzej karalnia.pl/bany
  • +
  • -
  • 0

#6 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 16:38

Pomijając fakt że u mnie amxbans z cfg które dałeś działa poprawnie... Spróbujcie w pliku include/config.inc.php odszukać linijkę
$config->update_url = "http://www.amxbans.org";
i zamienić na
//$config->update_url = "http://www.amxbans.org";

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#7 Flo

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • Lokalizacja:Dolny Sląsk
Offline

Napisano 22.10.2009 17:01

Niestety, nic nie pomogło.
  • +
  • -
  • 0

#8 rafaliex

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Mielec
Offline

Napisano 22.10.2009 17:12

a ja zrobilem tak. usunalem katalogi z amxbans wszystkie. sciagnalem nowego amxbans +w

Potem zrobilem nowy folder amxbans wrzucilem wszystkie pliki z folderu web. Dalem na include (777) i na cos tam/template_c (777) i potem wpisalem w przegladarce : nazwa strony/amxbans/admin/setup.php i poszlo potem usunalem z folderu: admin plik setup.php i mi dziala teraz. mozna zobaczyc na killordie.pl wrazie czego pisac na gg: 569485 to zainstaluje komus


Reklama obcych stron zabroniona
  • +
  • -
  • 0

#9 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 17:13

A ja mam rozwiązanie ;)
w pliku config.inc.php w linijce :

$config->update_url = "http://www.adreswaszejstrony.pl";

Zamiast amxbans.org; adres waszego forum czy coś zmieńcie, i zapiszcie powinno chodzić u mnie działa

Na przykładzie u mnie :


$config->update_url = "http://www.amxx.pl";



#Edit
Panie autorze posta wyżej nie ma sensu robić od nowa i tracić tego wszystkiego jak można zamienić jedną linijkę i działa, a co zrobić opisałem wyżej ;)

  • +
  • -
  • 0

#10 rafaliex

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Mielec
Offline

Napisano 22.10.2009 18:23

nic sie nie traci bo z bazy wszystko pobiera ^D^
  • +
  • -
  • 0

#11 jordini

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:62
Offline

Napisano 22.10.2009 18:49

Dobra, a pamieta ktoś kod co się dodaje na forum :D? z tbaelką banów?
  • +
  • -
  • 0

#12 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 22.10.2009 19:09

<iframe frameborder="0" style="border-size: 0px;" src="http://twojastrona.pl/katalog-amxbans/bany.php" width="100%" height="100%">Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek!</iframe>

  • +
  • -
  • 0

#13 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 19:42

No i co działa ten mój sposób wam bo jednoznacznej odpowiedzi nie dostałem.. u mnie działa no i chce się dowiedzieć czy wam też to działa?
  • +
  • -
  • 0

#14 jordini

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:62
Offline

Napisano 22.10.2009 21:10

Po raz nie twoj sposob tylko portka...
Po 2 dziala
  • +
  • -
  • 0

#15 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 22.10.2009 21:35

Nie portka bo portek zrobił coś innego co nie działało, a ja zrobiłem inaczej i działa można powiedzieć pomysł jego ale wykończenie moje, ;)) pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#16 Arct

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:104
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 22.10.2009 21:54

a nie prosciej poprostu wylaczyc opcje update z panelu ?
  • +
  • -
  • 0

#17 jordini

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:62
Offline

Napisano 22.10.2009 21:54

Portek

Pomijając fakt że u mnie amxbans z cfg które dałeś działa poprawnie... Spróbujcie w pliku include/config.inc.php odszukać linijkę
 Kod:

    $config->update_url = "http://www.amxbans.org";

i zamienić na
 Kod:

    //$config->update_url = "http://www.amxbans.org



w pliku config.inc.php w linijce :

$config->update_url = "http://www.adreswaszejstrony.pl";

Zamiast amxbans.org; adres waszego forum czy coś zmieńcie, i zapiszcie powinno chodzić u mnie działa

Na przykładzie u mnie :

$config->update_url = "http://www.amxx.pl";


To nie jest to samo..?
  • +
  • -
  • 0

#18 c1rca

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:227
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 23.10.2009 12:58

Nie ponieważ jak dawałeś // przed tym to nie działało sam portek pisał ;) a jak adres zmieniłeś to działało
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych