Istnieje plugin ,żeby "graczowi automa...
Najlepsza odpowiedź
tytusek
31.10.2016 01:53
takie coś może ci wystarczy, po 15sekundach gdy gracz wejdzie na server automatycznie pisze komende /motd
#include <amxmodx> #define PLUGIN "motd" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "tytus" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); } public client_putinserver(id) { if(is_user_bot(id) || is_user_hltv(id)) return; set_task(15.0, "motd", id) } public motd(id){ client_cmd(id, "say /motd"); }Przejdź do postu

VeeZ
30.10.2016
Chodzi mi o to, żeby każdy gracz który dołączy do rozgrywki, żeby mu się uruchomiła komenda /motd.
Wiem, że połączeniu się wyświetla to automatycznie ale chcę, żeby graczowi się to jeszcze wyświetliło gdy dołączy do drużny.
Istnieje takie coś lub jakaś alternatywa?
Linux'
30.10.2016
Pluginu raczej nie ma ale mozna to bardzo prosto napisac. Wystarczy, ze wychwycisz moment dolaczenia do druzyny i tam w okreslonym momencie wywolasz komende po stronie gracza.
client_cmd(id, "say /motd");
VeeZ
30.10.2016
Dałoby radę jakoś bardziej szczegółowo opisać jak ma przebiegać ten proces wywoływania komendy??
@Linux'
Najlepsza odpowiedź
tytusek
31.10.2016
takie coś może ci wystarczy, po 15sekundach gdy gracz wejdzie na server automatycznie pisze komende /motd
#include <amxmodx> #define PLUGIN "motd" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "tytus" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); } public client_putinserver(id) { if(is_user_bot(id) || is_user_hltv(id)) return; set_task(15.0, "motd", id) } public motd(id){ client_cmd(id, "say /motd"); }
wiwi249
31.10.2016
client_cmd nie zawsze działa, często blokują go protektory takich komend, szczególnie często spotykane na nonsteam.
Oddaj Wiertarke
31.10.2016
Jeżeli faktycznie chcesz wyświetlać tylko motd, to polecam się nie bawić w jakieś client_cmd itp tylko użyć funkcji do tego.
https://amxx.pl/doku...a/f36/show-motd
Np.
show_motd(id, "plik.txt", "Tytul");
Użytkownik Oddaj Wiertarke edytował ten post 31.10.2016 09:02