←  Pytania dotyczące pluginów

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

VIP - sprawdzanie flag

• +
  • -
Ten nieznany - zdjęcie Ten nieznany 09.09.2016

Witam,

wygenerowałem plugin VIPa, przez dostępny generator. Natomiast wiem, że przy tym generatorze sprawdza flagi tylko przy wejściu na serwer gracza, co powoduje, iż gracz co rundę musi robić reconnect żeby działał mu VIP.

Wiem, że było kilka tematów jak to zmienić, natomiast nadal sobie nie mogę poradzić z tym. Mógłby ktoś zerknąć na kod VIPa i dać poradę co zmienić/dopisać aby sprawdzał te flagi za każdym razem? Graczy męczy ten ciągły reconnect przy każdej rundzie, a po drugie przez to, nie działa mi plugin na VIPa dla wszystkich w nocy.

Kod SMA.

Spoiler
Odpowiedz

• +
  • -
Qes - zdjęcie Qes 13.09.2016

Tylko że to działa poprawnie, plugin sprawdza czy gracz ma flagę, a potem ustawia zmienną g_Vip[id] na true, wiec nie wiem jakim cudem masz coś takiego

Możesz też doidać w plugin_init

register_event("HLTV", "Nowa_Runda", "a", "1=0", "2=0")

a następnie

public Nowa_Runda()
{
	if(get_user_flags(id) & 524288 == 524288){
		client_authorized_vip(id);
	}
}

Choć według mnie to nie ma sensu, bo powinno działać wszystko bez najmniejszego problemu

Odpowiedz

• +
  • -
Ten nieznany - zdjęcie Ten nieznany 16.09.2016

no właśnie nie działa :/

gracze mi zgłaszają, że po zmianie mapy muszą robić reconnect żeby VIP działał, admini nie mają tego problemu, więc nie wiem w czym tkwi problem :/

z tego co mi napisałeś, mam już "nowa runda" jako "new_round"

Odpowiedz

• +
  • -
RomanHardcor - zdjęcie RomanHardcor 16.09.2016

Admini są pobierani z users.ini czy z bazy danych?

Serwer z podłączonym AMXBans ?

Odpowiedz

• +
  • -
RomanHardcor - zdjęcie RomanHardcor 16.09.2016

Admini są pobierani z users.ini czy z bazy danych?

Serwer z podłączonym AMXBans ?

Odpowiedz

• +
  • -
Ten nieznany - zdjęcie Ten nieznany 18.09.2016

pod serwer podpięty jest amxbans, z niego są pobierani Admini, VIPy są zaczytywane ze sklepiku, który jestt podpięty pod bazę danych

Odpowiedz