Byt widzialny tylko dla konkretnego gracza
zasepa
10.06.2016
Witam
Mam pytanie
Czy da się stworzyć byt mający model .mdl który będzie widoczny tylko dla konkretnego gracza? tak aby tylko on go widział? A pozostali gracze nie?
Jeżeli tak to w jaki sposób?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Edited by zasepa, 10.06.2016 11:02.
Robiin
10.06.2016
Był temat (już jakiś czas temu) o pobieraniu ID konkretnego gracza. Jeżeli pokombinujesz z tym (jak znajdziesz temat, bo osobiście nie udało mi się to ) i trochę pomyślisz to wydaje mi się że raczej dałoby się to ogarnąć.
zasepa
10.06.2016
Był temat (już jakiś czas temu) o pobieraniu ID konkretnego gracza. Jeżeli pokombinujesz z tym (jak znajdziesz temat, bo osobiście nie udało mi się to
) i trochę pomyślisz to wydaje mi się że raczej dałoby się to ogarnąć.
Wydaje mi się ze źle zrozumiałeś
Chcę stworzyć byt który będzie widoczny tylko dla adminów. Nie chodzi mi o znalezienie id tych adminów tylko jak ustawić byt aby tylko oni go widzieli, a dla pozostałych graczy ma nie istnieć?
Bo stworzony byt jest widoczny dla wszystkich. A jak go ustawić aby tylko kilku graczy go widziało a reszta nie. Byt nie solidny oczywiście.
Pozdrawiam
Robiin
10.06.2016
Czy da się stworzyć byt mający model .mdl który będzie widoczny tylko dla konkretnego gracza? tak aby tylko on go widział? A pozostali gracze nie?
Wnioskuję po tym że chcesz przejąć ID gracza żeby ustawić konkretnemu jakąś funkcję. Nie ma tam mowy o adminach.
Z tym to już raczej będzie problem, bo jak dobrze się orientuję to przez get_user_flags dużo nie zdziałasz. No, sory ale z tym Ci raczej nie pomogę
zasepa
10.06.2016
... Nie oto chodzi. Ja znam id graczy którzy mają zobaczyć ten byt.
Chodzi oto jak stworzyć byt który tylko ja będę widzieć a ty już nie, gdy będziemy stali przed tym bytem.
Bo jak stworze zwykły byt i dam mu model to go wszyscy będą widzieć. A jak zrobić bym tylko ja go widział?