Jaki kod na wyłączanie hud z questów za po...
aRrOw
22.04.2016
Witam, mam problem gdyż mam wyświetlane 2 hud oryginalne cod moda i drugi od questów i mam takie pytanie czy jest możliwość aby hud można było włączać/wyłączać za pomocą komendy jeśli tak to możecie mi podać gotowy kod na coś takiego? Będę wdzięczny
.

Linux'
22.04.2016
Musisz przerobić funkcje huda tak by była zalezna od zmiennej ktorą zmieniasz po wpisaniu komendy.
aRrOw
23.04.2016
Musisz przerobić funkcje huda tak by była zalezna od zmiennej ktorą zmieniasz po wpisaniu komendy.
Załóżmy że mam taki cod to jak go przerobić ?
public HudInfo() { new Msg[1024]; new Float:HUD_X new Float:HUD_Y new HEX_COLOR_1 new HEX_COLOR_2 new HEX_COLOR_3 new Msg2[512] for(new id; id<MAX_PLAYER+1; id++){ if( ! is_user_connected(id) ) continue; if( ! is_user_alive(id) ) continue; if( ! iPlayerHudType[id] ) continue; HEX_COLOR_1 = HudColor[iPlayerHudType[id]-1][0]; HEX_COLOR_2 = HudColor[iPlayerHudType[id]-1][1]; HEX_COLOR_3 = HudColor[iPlayerHudType[id]-1][2]; HUD_X = HudType[iPlayerHudType[id] - 1][0]; HUD_Y = HudType[iPlayerHudType[id] - 1][1]; if( ! ePlayerQuestType[id] ) Msg = "||Misja : Obecnie nie wykonujesz Misji! ^n||Cel misji : Wpisz /ruszam lub /misje aby rozpoczac ^n||Postep : 0/0 "; else{ formatex(Msg2, charsmax(Msg2), QuestInfoMessage[ePlayerQuestType[id]], (get_user_progress_need(id)-get_user_progress(id))); formatex(Msg, charsmax(Msg), "[Cel Misji: %s]^n[Postep: %i/%i]^n[Rozdzial: %s]", Msg2, get_user_progress(id), get_user_progress_need(id), QuestRozdzial[iPlayerPrzedzial[id]]); } set_hudmessage(HEX_COLOR_1, HEX_COLOR_2, HEX_COLOR_3, HUD_X, HUD_Y, 0, 1.0, 0.8) ShowSyncHudMsg(id, HudObj, Msg); }