Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pobieranie Nazwy


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 02.04.2016 15:14

Siemacie, mam problem a nawet kilka, ale po kolei ;)

 

tak wygladaja nazwy paczek:

public PaczkaName(id)
{
formatex(paczka1, charsmax(paczka1), "Paczka 1");
formatex(paczka2, charsmax(paczka2), "Paczka 2");
formatex(paczka3, charsmax(paczka3), "Paczka 3");
}

chce przerobic ten plugin(magazyn z cod) pod paczki, czyli zamiast perkow chce miec paczki

public PokazPerk(id)
{
	new menu = menu_create("Perki", "PokazPerk_Handle");
	new formats1[128], formats2[128];
	if(PerkSlot1[0] != 0)
	{
		cod_get_perk_name(PerkSlot1[0], napisPerkSlot1[0], 32);
		formatex(formats1,127,"%s", napisPerkSlot1[0])
	}
	else
		formatex(formats1,127,"Brak")
	if(PerkSlot2[0] != 0)
	{
		cod_get_perk_name(PerkSlot2[0], napisPerkSlot2[0], 32);
		formatex(formats2,127,"%s", napisPerkSlot2[0])
	}
	else
		formatex(formats2,127,"Brak")

	menu_additem(menu, formats1);//0
	menu_additem(menu, formats2);//0
	menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
	menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
	menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
	menu_display(id, menu);
	client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");
}

public PokazPerk_Handle(id, menu, item)
{
	if(!is_user_connected(id))
		return PLUGIN_CONTINUE;
	
	if(item == MENU_EXIT)
	{
		menu_destroy(menu);
		return PLUGIN_CONTINUE;
	}
	
	new perkgracza[33];
	perkgracza[0] = cod_get_user_perk(id);
	
	switch(item)
	{
		case 0:
		{
			if(PerkSlot1[0] == 0 && perkgracza[0] != 0)
			{
				PerkSlot1[0] = cod_get_user_perk(id);
				cod_get_perk_name(PerkSlot1[id], nazwaPerkSlot1[id], 32);
				cod_set_user_perk(id, 0, 0, 0);
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Wrzuciles perk!");
			}
			else if(perkgracza[0] == 0 && PerkSlot1[0] != 0)
			{
				cod_set_user_perk(id, PerkSlot1[0], 1, 0);
				PerkSlot1[0] = 0;		
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Wyjales perk!");
			}
			else if(perkgracza[0] == 0 && PerkSlot1[0] == 0)
			{
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Nie posiadasz zadnego perku");
			}	
		}
		case 1:
		{
			if(PerkSlot2[0] == 0 && perkgracza[0] != 0)
			{
				PerkSlot2[0] = cod_get_user_perk(id);
				cod_get_perk_name(PerkSlot2[id], nazwaPerkSlot2[id], 32);
				cod_set_user_perk(id, 0, 0, 0);
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Wrzuciles perk!");
			}
			else if(perkgracza[0] == 0 && PerkSlot2[0] != 0)
			{
				cod_set_user_perk(id, PerkSlot2[0], 1, 0);
				PerkSlot2[0] = 0;		
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Wyjales perk!");
			}
			else if(perkgracza[0] == 0 && PerkSlot2[0] == 0)
			{
				ColorChat(id,GREEN,"[COD]^x01 Nie posiadasz zadnego perku");
			}	
		}
	}
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

problem w tym ze nie wiem jak sie za to zabrac ;) trzeba pobrac paczke i jej nazwe, a ja mam to tak jakby wszystko oddzielnie ;)

zeby pobrac nazwe musze wpisywac w kodzie "paczka1" lub "paczka2" zeby wyswietlic ja z formatexa

do tego dochodzi sama paczka, a ustawiam ja w ten sposob 

UstawPaczke[id] |= Ustaw_Paczke_1
UstawPaczke[id] |= Ustaw_Paczke_2
itd.

no i sie zablokowalem, ustawiania paczki nie moge zmienic na inny sposob, a nie wiem jak do tego przypisac nazwe paczki.

na sztywno to bedzie cos takiego:

UstawPaczke[id] |= Ustaw_Paczke_1
formatex(paczka1, charsmax(paczka1), "Paczka 1");
ColorChat(id,GREEN,"Ustawiles %s", paczka1);

Mysle nad tym i mysle i nic ;) kto da rade poprawic to niech pomoze ;)

 

 

 

 
 

Użytkownik Kmf!p edytował ten post 02.04.2016 15:15

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#2 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 04.04.2016 23:56

nie aktualne mozna usunac...


  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych