Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak zapisać coś w pliku tekstowym



  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 wonsz żeczny

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:103
  • Imię:Wonsz
  • Lokalizacja:Żeka
Offline

Napisano 25.03.2016 20:43

Witam.

 

Jak zapisać dane informacje w pliku tekstowym?

 


  • +
  • -
  • 0

Sprzedam czysty serwer:

** Hosting: 1s1k

** Ważność: +40 dni

** Koszt: Paysafecard 20 zł

Za dodatkową opłatą wykonam na niego paczkę z unikalnymi pluginami.


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 26.03.2016 09:21   Najlepsza odpowiedź

http://amxx.pl/dokum...f905/write-file
  • +
  • -
  • 1

#3 TheMarkerxD

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:184
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:None
Offline

Napisano 27.03.2016 21:28

dołacze sie do pytania

a jak odczytać pprzykład

w pliku mam

kordynaty nazwe1 nazwa2

x y z nazwa 1
badz x, y, z, nazwa1, nazwa2

i zapisać je do osobnych tablic by można z nich korzystać .w publicach itd

Użytkownik TheMarkerxD edytował ten post 27.03.2016 21:30

  • +
  • -
  • 0

#4 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 27.03.2016 22:27

read_file()

 

parse()


  • +
  • -
  • 0

#5 TheMarkerxD

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:184
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:None
Offline

Napisano 28.03.2016 08:42

read_file()

 

parse()

to i ja wiem  tyko że tego nie ogarniam dlatego piszę by  się nauczyć dajcie przykład chcę to ogarnąć :)  z orginami i tymi 2-ma nazwami


  • +
  • -
  • 0

#6 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 29.03.2016 03:13

W dokumentacji masz to ładnie napisane i podane przykłady do read_file, ciężko to lepiej wyjaśnić.

//Wypisuje w konsoli zawartość pliku cstrke/liblist.gam linia po linii
 
new szLine[32], iLen;
for(new i=0;read_file("liblist.gam", i, szLine, 31, iLen);i++){
	log_amx("%s", szLine);
}

Bardziej przejrzysty jak dla mnie zapis byłby

//Wypisuje w konsoli zawartość pliku cstrke/liblist.gam linia po linii
 
new szLine[32], iLen, i=0, szKord[3][7],szNazwa1[10],szNazwa2[10]
while(read_file("liblist.gam", i++, szLine, 31, iLen))
{
	//teraz w zmiennej szLine[] masz całą linijkę, która wygląda np. tak:
	// "kord1" "kord2" "kord3" "nazwa1" "nazwa2"
	parse(szLine, szKord[0],6,szKord[1],6,szKord[2],6,szNazwa1,9,szNazwa2,9)
        //teraz w tych zmiennych masz kolejno wszystko, dalej coś z tym robisz, nie wiem co chcesz.
}

Pamiętaj, że pętla będzie się wykonywała tak długo, aż przeczyta wszystkie linijki. Musisz przewidzieć akcje dla wszystkich. Oczywiście możesz też przeczytać tylko wybrane linie nie używając pętli tylko podając numer linii. Pamiętaj, że pierwsza linia ma numer 0.


Użytkownik grankee edytował ten post 29.03.2016 14:34

  • +
  • -
  • 1

#7 TheMarkerxD

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:184
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:None
Offline

Napisano 29.03.2016 09:06

o to mi chodziło reszte sam ogarne :)


  • +
  • -
  • 0

#8 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 29.03.2016 14:35

tam wewnatrz while zmienilem i na i++ bo przeoczylem i tak to by w kolo ta sama linijke czytalo i sie zapetlalo


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych