Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Crash serwera cs_get_user_team !


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawlik4Ver

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:88
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.03.2016 22:36

Mam crashe serwera niekiedy funkcja która za to odpowiada cs_get_user_team
 
L 03/19/2016 - 21:49:48: [CSTRIKE] Player out of range (0)
L 03/19/2016 - 21:49:48: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "bb_exp.amxx", version "0.1")
L 03/19/2016 - 21:49:48: [AMXX] Run time error 10: native error (native "cs_get_user_team")
L 03/19/2016 - 21:49:48: [AMXX] [0] bb_exp.sma::DeathMsg (line 576)
 
Oto public, który za to odpowiada:
 
public DeathMsg()
{
new kid = read_data(1) //zabojca
 
new vid = read_data(2) // ofiara
 
new hs = read_data(3) // ofiara
 
if(cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT)
{
if(get_user_flags(vid) & ADMIN_LEVEL_E)
{
set_user_xp(vid, get_user_xp(vid)+4);
}else{
set_user_xp(vid, get_user_xp(vid)+2);
}
}
 
if(cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT)
{
if(get_user_flags(vid) & ADMIN_LEVEL_E)
{
DajExp(vid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_dead)+2);
ColorChat(vid, RED, "^x04***^x01 Dostales^x03 %d^x01 Zlota i Expa za^x03 celemoda^x04 ***", get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_dead)+2) 
}else{
DajExp(vid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_dead));
ColorChat(vid, RED, "^x04***^x01 Dostales^x03 %d^x01 Zlota i Expa za^x03 celemoda^x04 ***", get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_dead)) 
}
}
 
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E) /////////////////Ta linjka 576 odpowiada za błąd tak wyświetla w konsoli
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip));
} 
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_CT && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E)
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip1));
}
 
 
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T){
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_tt));
set_user_health(kid,get_user_health(kid)+(wampiryzm[kid]*1));
if(hs == 1){
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_hs));
}
 
} 
else if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_CT){
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_ct));
set_user_health(kid,get_user_health(kid)+(wampiryzm[kid]*1));
if(hs == 1){
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_hs));
}
} 
}
Ma ktoś jakiś pomysł ? Co zrobić 
Nie wiem, co jest źle.
Proszę o pomoc!

Użytkownik Pawlik4Ver edytował ten post 19.03.2016 22:50

  • +
  • -
  • 0

Możecie mnie znaleźć na:

Forum: CsBets.pl

GG: 53948900

Mój serwer Counter-Strike 1.6 BaseBuilder!

IP: 79.133.216.76:27028

 


#2 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 19.03.2016 22:42

nie ma gracz o indexie 0 i wywala bledy

musisz sprawdzic czy dany index jest polaczony w warunku gdzie sprawdzasz druzyne lub najlepiej w twoim przypadku na samym poczatku kodu sprawdzic czy istnieje zabojca i ofiara


  • +
  • -
  • 0

#3 Pawlik4Ver

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:88
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.03.2016 22:52

nie ma gracz o indexie 0 i wywala bledy

musisz sprawdzic czy dany index jest polaczony w warunku gdzie sprawdzasz druzyne lub najlepiej w twoim przypadku na samym poczatku kodu sprawdzic czy istnieje zabojca i ofiara

Nie rozumiem cię możesz jaśniej? Albo możesz mi to poprawić jak to ma być? 

 

kid- to zabójca przecież vid - ofiara ? 

Nie wiem o co ci chodzi ! 

 

-------------------

@edit 

Chodzi ci o is_user_connected i is_user_alive? Bo w tej funkcji jest też ofiara to trzeba sprawdzić czy dany gracz żyje? i czy jest połączony ?

Nie wiem dokładnie jak to zapisać będę miał dużo motania, Ale jak ktoś może to niech mi to poprawi, jak nie to sam sobie poprawie ale trochę mi zejdzie z tym :)


Użytkownik Pawlik4Ver edytował ten post 19.03.2016 23:08

  • +
  • -
  • 0

Możecie mnie znaleźć na:

Forum: CsBets.pl

GG: 53948900

Mój serwer Counter-Strike 1.6 BaseBuilder!

IP: 79.133.216.76:27028

 


#4 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 19.03.2016 23:15

dodaj na poczatku funkcji pod nowo zadeklarowana zmienna hs:

if(!is_user_connected(kid) || !is_user_connected(vid)) return;

  • +
  • -
  • 1

#5 Pawlik4Ver

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:88
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.03.2016 23:31

 

dodaj na poczatku funkcji pod nowo zadeklarowana zmienna hs:

if(!is_user_connected(kid) || !is_user_connected(vid)) return

 

że nad tym?

if(!is_user_connected(kid) || !is_user_connected(vid)) return
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E) /////////////////Ta linjka 576 odpowiada za błąd tak wyświetla w konsoli
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip));
} 
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_CT && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E)
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip1));

  • +
  • -
  • 0

Możecie mnie znaleźć na:

Forum: CsBets.pl

GG: 53948900

Mój serwer Counter-Strike 1.6 BaseBuilder!

IP: 79.133.216.76:27028

 


#6 caro

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:61
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.03.2016 00:03

dodaj na poczatku funkcji pod nowo zadeklarowana zmienna hs:

if(!is_user_connected(kid) || !is_user_connected(vid)) return

 
że nad tym?
 
if(!is_user_connected(kid) || !is_user_connected(vid)) return
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_CT && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_T && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E) /////////////////Ta linjka 576 odpowiada za błąd tak wyświetla w konsoli
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip));
} 
if(cs_get_user_team(kid)==CS_TEAM_T && cs_get_user_team(vid)==CS_TEAM_CT && get_user_flags(kid) & ADMIN_LEVEL_E)
{
DajExp(kid,get_pcvar_num(pcvar_exp_kill_vip1));

Tak. Zanim cokolwiek zrobisz, musisz sprawdzić, czy gracz jest na serwerze. Ja bym inaczej ujął tego ifa, ale spróbuj tak.
  • +
  • -
  • 0

#7 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 20.03.2016 02:40

za tym

new hs = read_data(3) // ofiara

  • +
  • -
  • 1

#8 Pawlik4Ver

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:88
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.03.2016 08:32

Błędy w logach nie wyskakują na obecną chwilę, myślę że problem rozwiązany można zamknąć.


  • +
  • -
  • 0

Możecie mnie znaleźć na:

Forum: CsBets.pl

GG: 53948900

Mój serwer Counter-Strike 1.6 BaseBuilder!

IP: 79.133.216.76:27028

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych