Problem z blokada ruletki na zabawach.
Najlepsza odpowiedź
XXL
09.03.2016 21:04
Musisz edytować kod ruletki tam gdzie masz informacje o różnych blokach typu (za wcześnie na ruletke) czy też (masz za mało kasy) itd..
Dodajesz kod niżej:
if(jail_get_play_game_id() > 7 || jail_get_days() == KILLDAY_DAY || jail_get_days() == GANIANY || jail_get_days() == CHOWANY) { ColorChat(id, GREEN, "[%s]^x01 Podczas zabaw ^x03nie^x01 mozesz, uzywac ruletki.", TAG) return 1 }
I reszte zabaw chyba sobie dodasz
A i na samej górze ruletki dodaj biblioteke
#include <jailbreak>
Bez tego ani rusz

polkes
28.02.2016
Witam. Mój problem polega na zablokowaniu ruletki na zabawach.
Dodałem Do Do plugin_init:
register_plugin("Ruletka", "0.1", "Blokada"); register_clcmd("say /ruletka", "Ruletka"); register_clcmd("say /los", "Ruletka");
Na samym Końcu:
public Ruletka(id) { if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_T) { client_print(id, print_chat, "Ruletka Nie Dostempna Podczas Zabaw"); return PLUGIN_HANDLED; } else if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_T) { //instrukcje; return PLUGIN_CONTINUE; } return PLUGIN_CONTINUE; }
Problem polega na tym, że blokuje komendę, ale nie tylko na zabawach, a każdego dnia.
Nie mam pojęcia jak to naprawić, Pisania kodów uczę się od niedawna.
Poniżej umieszczam sma całej zabawy.
Za pomoc z góry Dziękuje
Załączone pliki
Tops
28.02.2016
to nie blokuje sie w zabawie tylko w swojej ruletce
public ruletka(id)
{new day = jail_get_play_game_id();if(day == 1 || day == 2 || day == 3 || day == 4 || day == 6){case 0: // tutaj dodajemy case jakie masz w ruletcecase 1:case 2:case 3:}elseColorChat(id, RED, "** Ruletka-JailBreak ** ^x01Przepraszamy.. ^x04 Na zabawach nie mozna uzywac ruletki!");return PLUGIN_CONTINUE;
o ile dobrze pamiętam to tak jakoś ale na 100% pewny nie jestem
polkes
29.02.2016
Wyłącza ruletkę w danym dniu.
Dzięki za próbę pomocy. Ktoś Może da radę pomóc?
PomocnyCichy
09.03.2016
Spróbuj wgrać tą ruletke na server, ona blokuje używanie ruletki na zabawach
Sprawdź czy działa i daj znać
Najlepsza odpowiedź
XXL
09.03.2016
Musisz edytować kod ruletki tam gdzie masz informacje o różnych blokach typu (za wcześnie na ruletke) czy też (masz za mało kasy) itd..
Dodajesz kod niżej:
if(jail_get_play_game_id() > 7 || jail_get_days() == KILLDAY_DAY || jail_get_days() == GANIANY || jail_get_days() == CHOWANY) { ColorChat(id, GREEN, "[%s]^x01 Podczas zabaw ^x03nie^x01 mozesz, uzywac ruletki.", TAG) return 1 }
I reszte zabaw chyba sobie dodasz
A i na samej górze ruletki dodaj biblioteke
#include <jailbreak>
Bez tego ani rusz
Użytkownik XXL edytował ten post 09.03.2016 21:10