Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zabezpieczenie Pluginu na IP+SQL


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ps^chol ?!

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 07.02.2016 09:52

Witam,mam pytanie jak mogę zabezpieczyć plugin nie dajac .sma na dane ip.IP by był brane z Bazy SQL. Tzn np dodaje nowe ip w bazie danych wpisuje ip,ilość godzin itp( bd na zawsze ale wrazie trailu) i jeśli np ustawilem na 3 dni to wyłaczy się po 3 dniach ?

 

Wiem ze to jest możliwe.Csgomods ma takie coś.


  • +
  • -
  • 0

Zachostuje komus serwery TS3. 51012506.

 

 

 

Pomogłem? Daj Lubie to ! Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pomocy


#2 mayday245

    Najwiekszy krol c++

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:292
  • Imię:Bartosz
  • Lokalizacja:Dzialdowo
Offline

Napisano 07.02.2016 10:24

Podpinam sie


Witam. Znam sie glownie na amxx, sourcemod, PHP, C++.   Masz zlecenie? Potrzebujesz czegos do szkoly? Pisz smialo kolego !

Ps. sygnature zmieniam, iz nijakiemu gówniarzowi zachcialo sie hejtowac :)

 


#3 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 07.02.2016 12:15

Tworzysz baze danych. Kolumny id (AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY, INT(11)), ip_serw (VARCHAR(32)), czas (INT(11))
Jeśli chcesz dodać serwer, wystarczy dodać rekord do tablicy poleceniem SQL

INSERT INTO serwery (ip_serw, czas) VALUES ('127.0.0.1:27015', UNIX_TIMESTAMP()+259200);

w tym ważne żeby użyć UNIX_TIMESTAMP() do czasu, a zamiast 127.0.0.1:27015 wstawiasz IP serwera (wraz z portem)

Co to za liczby dodaję do UNIX_TIMESTAMP() ? Ano, to jest przeliczenie 3 dni działania serwera na sekundy (czyli do obecnego dnia dodajemy jeszcze trzy dni)

Potem w AMXX tworzysz sobie obsługę SQL, i pobierasz sobie IP serwera

new ip[32]
get_user_ip(0, ip, 31, 0);

Jakkolwiek wygląda Twoja funkcja od poleceń SQL, wysyłasz takie zapytanie:

new query[128];
formatex(query, 127, "SELECT * FROM serwery WHERE ip = '%s' AND czas < UNIX_TIMESTAMP();", ip);
SqlQuery(query); //czy jakkolwiek wygląda Twoja funkcja od SQL

Sprawdzasz potem tylko ile rekordów zwróciło zapytanie, jeśli 0 to nie ma licencji i wówczas należy wykonać set_fail_state() (zobacz w dokumentacji). Jeśli z kolei jest 1 lub wiecej wyników, wiemy że licencja jest.

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

 


Użytkownik wiwi249 edytował ten post 07.02.2016 12:27

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#4 Ps^chol ?!

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 07.02.2016 13:16

To tak. Zrrozumialem ze mam zrobic baze danych wyslac te zapytanie sql a do tego pluginu wklepac ten kod?

 

"new query[128];

formatex(query, 127, "SELECT * FROM serwery WHERE ip = '%s' AND czas < UNIX_TIMESTAMP();", ip);
SqlQuery(query); //czy jakkolwiek wygląda Twoja funkcja od SQL"


  • +
  • -
  • 0

Zachostuje komus serwery TS3. 51012506.

 

 

 

Pomogłem? Daj Lubie to ! Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pomocy


#5 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 07.02.2016 16:16

Tak, to jest kod AMXX do pluginu, który powinien znaleźć się w plugin_init.

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#6 Ps^chol ?!

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 09.02.2016 20:45

A nie potrzebne polaczenie z baza danych ?


  • +
  • -
  • 0

Zachostuje komus serwery TS3. 51012506.

 

 

 

Pomogłem? Daj Lubie to ! Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pomocy


#7 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 10.02.2016 10:20

No jak chcesz pobierać IP z bazy danych to raczej że potrzebne jest z nią połączenie...

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#8 Ps^chol ?!

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 14.02.2016 21:42

A jak dodać do pluginu żeby czytalo z bazy danych i podpiać pod nia ?


  • +
  • -
  • 0

Zachostuje komus serwery TS3. 51012506.

 

 

 

Pomogłem? Daj Lubie to ! Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pomocy


#9 Ps^chol ?!

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 14.02.2016 21:43

A jak dodać do pluginu żeby czytalo z bazy danych i podpiać pod nia ?

 

Laggg...


Użytkownik Ps^chol ?! edytował ten post 14.02.2016 21:45

  • +
  • -
  • 0

Zachostuje komus serwery TS3. 51012506.

 

 

 

Pomogłem? Daj Lubie to ! Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pomocy


#10 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 15.02.2016 11:55

amxx.pl/topic/96452-plugin-baza-danych/

Wystarczyło poszukać..

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych