Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Cennik w ruletce

php

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marshi

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Szydłowiec
Offline

Napisano 05.01.2016 16:10

Witam.

 

Mam skrypt ruletki który wrzucił dark gl. Problem w tym że gdy ktoś wrzuca skiny w deposit nie dodaje mu kasy. Powód to najprawdopodobniej brak tego skina w bazie danych i jego ceny.

INSERT INTO `items` (`id`, `name`, `cost`, `lastupdate`) VALUES
(13, 'Five-SeveN%20|%20Orange%20Peel%20(Field-Tested)', '0.06', '1433104160'),

To fragment bazy danych.

 

Chciałbym się dowiedzieć czy ma ktoś lub mógłby zrobić/pomóc plik który pobierałbym cennik z innej strony. Bo nie chce mi się wklejach ileś tysięcy skinów do bazy sql.

 

proszę napisać jaki info będzie potrzebne aby dało rade taki plik wykonać. Podam wszystko co potrzebne.

 

 

Mam nadzieję że ktoś mi to ogarnie ;)


  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.01.2016 14:28

Masz jakieś error logi bota lub php ?


  • +
  • -
  • 0

#3 marshi

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Szydłowiec
Offline

Napisano 07.01.2016 17:34

Nie ma żadnych error logów, a bota jeszcze nie mam. Na razie w fazie testów moje konto steam jest dodane jako bot i ja akceptuję wszystko. To jest paczka z Twojej strony. Bota nie było w paczce, więc nie mam na razie.


  • +
  • -
  • 0

#4 marshi

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Szydłowiec
Offline

Napisano 12.01.2016 12:01

Odświeżam. I z tego co się dowiedziałem, ale nie znam się na tyle żeby to potwierdzić w 100%. Za cennik odpowiada plik o nazwie cost.php

 

Jego zawartość:

<?php
$item = $_GET['item'];
$item = str_replace("\"", "", $item);
$item = str_replace("\'", "", $item);
$item = str_replace(" ", "%20", $item);
$item = str_replace("\\", "", $item);
@include_once ("set.php");
$rs = mysql_query("SELECT * FROM items WHERE name='$item'");
if(mysql_num_rows($rs) > 0) {
$row = mysql_fetch_array($rs);
if(time()-$row["lastupdate"] < 604800) die($row["cost"]);
}
$link = "http://steamcommunity.com/market/priceoverview/?currency=1&appid=730&market_hash_name=".$item;
$string = file_get_contents($link);
$obj = json_decode($string);
if($obj->{'success'} == "0") die("notfound");
$lowest_price = $obj->{'lowest_price'};
for($i = 5; $i < strlen($lowest_price); $i++) {
$lowest_price[$i-5] = $lowest_price[$i];
}
$lowest_price[strlen($lowest_price)] = 0;
$lowest_price = (float)($lowest_price);
mysql_query("DELETE FROM items WHERE name='$item'");
mysql_query("INSERT INTO items (`name`,`cost`,`lastupdate`) VALUES ('$item','$lowest_price','".time()."')");
echo $lowest_price;
?> 

Może z tym ktoś coś zrobi :D


Użytkownik marshi edytował ten post 12.01.2016 12:01

  • +
  • -
  • 0

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.01.2016 10:24

O matko.. ten sposób wyliczania ceny jest już nie aktualny ponieważ steam nałożył limity na priceoverview przy dużej ilości skinów zaczną się błędy.
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych