Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Brak pobierania nazwy


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 devil11

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:186
  • Imię:nie ma
  • Lokalizacja:radom
Offline

Napisano 26.12.2015 00:03

Witam

Posiadam na serwerzy trzy pluginy, które pobierają automatycznie nazwę serwera mianowicie mam z jednym problem bo nie może szczytać nazwy serwera.

Zademonstruje to na ss jak wygląda

Bez


  • +
  • -
  • 0

#2 Kowalsky

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:415
  • GG:
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:San José
Offline

Napisano 26.12.2015 03:47

Rozumiem, że informacje o zrobionym screenie zapisują się do bazy danych.

Sprawdź w pluginie rozmiar tablicy, gdzie przechowywana jest nazwa serwera i w bazie danych sprawdź rozmiar pola z hostname. Pewnie wartość dla tego jednego serwera jest za długa i jej nie wpisuje.


  • +
  • -
  • 0
baner_230x60.png

#3 devil11

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:186
  • Imię:nie ma
  • Lokalizacja:radom
Offline

Napisano 26.12.2015 11:08

Tak wszystko zapisuje się do bazy

 

Pole do zapisu nazwy ma do 300 znaków ale nadal nie pobiera nazwy z serwera

 

Bez

 

Poniżej umieszcze zapytania do bazy mysql jakie wykonuje plugin

new Handle:query;
    query = SQL_PrepareQuery(link,
    "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `screeny` ( \
        `id` int(11) NOT NULL auto_increment, \
        `uname` varchar(32) NOT NULL, \
        `aname` varchar(32) NOT NULL, \
        `uip` varchar(20) NOT NULL, \
        `usid` varchar(32) NOT NULL, \
        `map` varchar(32) NOT NULL, \
        `time` int(15) NOT NULL, \
        `type` int(1) NOT NULL, \
        `amount` int(3) NOT NULL, \
        `server` varchar(300) NOT NULL, \
        PRIMARY KEY  (`id`) \
    )");

Bardziej bym szukał przyczyny po stronie serwera mianowicie posiadam jeszcze jeden plugin, który też zapisuje dane z serwera do bazy i niestety również nie daje rady pobrać nazwy serwera


Użytkownik devil11 edytował ten post 26.12.2015 11:09

  • +
  • -
  • 0

#4 Kowalsky

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:415
  • GG:
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:San José
Offline

Napisano 26.12.2015 15:51

A w jaki sposób pobiera nazwę serwera? Daj ten kawałek kodu.


  • +
  • -
  • 0
baner_230x60.png

#5 devil11

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:186
  • Imię:nie ma
  • Lokalizacja:radom
Offline

Napisano 26.12.2015 18:06

Już dodaje zapomniałem o tym ;)

 

W linku cały kod pluginu

http://wklej.to/rVOEo

public Init() {
    #if defined SQL_ZAPIS
    get_mapname(gMapa, 32);
    get_user_name(0, gNazwa, 300);

    SqlInit();
    #endif
    
    AddMenuItem("ScreenShot", "amx_screenm", ADMIN_BAN, name);
}

public client_putinserver(id) {
    gScreens[id] = 0;
}

public ZrobScreena(id, level, cid) {
    if(!cmd_access(id, level, cid, 2)) {
        return PLUGIN_HANDLED;
    }
    

Użytkownik devil11 edytował ten post 26.12.2015 18:09

  • +
  • -
  • 0

#6 Kowalsky

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:415
  • GG:
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:San José
Offline

Napisano 26.12.2015 19:43

Zmień

new gNazwa[101];

na

new gNazwa[256];

i

get_user_name(0, gNazwa, 300);

na

get_user_name(0, gNazwa, 255);

Komputerowi łatwiej działa się w systemie dwójkowym :)

 

Jak to nie podziała to zmień get_user_name... na to:

get_cvar_string("hostname", gNazwa, 255)

i sprawdź :)


  • +
  • -
  • 1
baner_230x60.png

#7 devil11

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:186
  • Imię:nie ma
  • Lokalizacja:radom
Offline

Napisano 27.12.2015 03:18

Podziało dopiero po zmianie na

get_cvar_string("hostname", gNazwa, 255)

Dzięki za pomoc, plusik dodany tak nie wiele ale może ucieszy :)


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych