Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CS:GO

2 pkt statystyk za poziom CodMod by Linux

cs:go

Najlepsza odpowiedź ReDDi, 09.09.2015 20:20

Rozwiązane, można zamknąć(sory za double posta ale nie mogę edytować nie wiadomo czemu)

Przejdź do postu


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ReDDi

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 09.09.2015 19:32

Witam po długiej przerwie (ponad 5 lat) mam pewien problem chciałem ustawić aby za jeden poziom na CodModzie gracz otrzymywał 2 pkt statystyk jak to na starych diablo modach .

public Action:SprawdzPoziom(client)
{
if(!IsValidClient(client) || !klasa_gracza[client])
return;
 
while(doswiadczenie_gracza[client] >= doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[client]] && poziom_gracza[client] < limit_poziomu)
{
poziom_gracza[client] ++;
punkty_gracza[client] = (poziom_gracza[client]/1)-inteligencja_gracza[client]-zdrowie_gracza[client]-obrazenia_gracza[client]-wytrzymalosc_gracza[client]-kondycja_gracza[client];
ClientCommand(client, "play *%s", dzwieki_serwera[1]);
}
while(doswiadczenie_gracza[client] < doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[client]-1])
{
poziom_gracza[client] --;
ResetujPunkty(client);
}
if(poziom_gracza[client] > limit_poziomu)
{
poziom_gracza[client] = limit_poziomu;
ResetujPunkty(client);
}
 
ZapiszDane(client);
}

Próbowałem zmienić /1 na 0.5 jednak był błąd przy kompilacji co może być tym spowodowane, oczywiście w innych funkcjach również zmieniałem na tę samą wartość . Z góry dziękuję :)


Użytkownik ReDDi edytował ten post 09.09.2015 19:33

  • +
  • -
  • 0

#2 vanillah

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:175
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.09.2015 19:34

punkty_gracza[client] = (poziom_gracza[client]*2)-inteligencja_gracza[client]-zdrowie_gracza[client]-obrazenia_gracza[client]-wytrzymalosc_gracza[client]-kondycja_gracza[client];


  • +
  • -
  • 1

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

Wykonam pluginy, paczki (amxx) kontakt GG: 32263742


#3 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 09.09.2015 19:45

Troszkę nie rozumiem zachowania kompilatora bo najpierw było to :

http://screenshooter...2627319/bfbyyko

Następnie to :

http://screenshooter...2627319/djkbjmh

A teraz spróbowałem skompilować kompilatorem tutaj na stronie to mam za to takie coś :

http://screenshooter...2627319/btlmrbs

 

Nie bardzo rozumiem ... Mógłby mnie ktoś oświecić ?


  • +
  • -
  • 0

#4 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 09.09.2015 20:20   Najlepsza odpowiedź

Rozwiązane, można zamknąć(sory za double posta ale nie mogę edytować nie wiadomo czemu)


  • +
  • -
  • 0

#5 Linux'

    Pan Pomocny

  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 09.09.2015 20:22

To co podal Trikolos bedzie poprawne, zywo zreszta zerzniete z coda amxa :P. Pamietaj, ze jezeli chcesz zmienic ilosc punktow za poziom to sama zmiana w public sprawdzpoziom nie wystarczy. Ilosc punktow musisz jeszcze zmienic przy wczytywaniu klasy oraz resetowaniu punktow. A co do tych bledow, nie pomoge bo jestem na ajfonie.
  • +
  • -
  • 0

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#6 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 09.09.2015 20:28

Tak wiem doskonale, jednak nie wiedziałem jak to dokładnie wyrazić :crazy:  ująłem to tutaj :

' oczywiście w innych funkcjach również zmieniałem na tę samą wartość .'

Ale dziękuję za porady zaczynam ponownie przygodę z cs'em więc będę u was teraz częściej przesiadywał . Peace !


Użytkownik ReDDi edytował ten post 09.09.2015 20:30

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cs:go

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych