Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

problem z multilanguage


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 berix

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 29.09.2009 12:35

Witam przerobilem pewien plugin na multilanguage, mam poprawnie zdeklarowane
pliki
register_dictionary("common.txt");
register_dictionary("dajrokan.txt");

na serwerze jest ustawiony jezyk na polski lecz bardzo czesto pokauje wyrażenia z języka angielskiego

moze chodzi o to ze zla sa argumenty
przykłady:
ShowSyncHudMsg(id, hudsync, "%L %s", id,"SPEED_WEAPON",user_speed[id])

ColorChat(id, GREEN,"%s %s%L",PLUGIN_PREFIX,Y_L,LANG_PLAYER,"RESET_CP")

len += format(menuBody[len],511-len,"y%Lw^n",LANG_PLAYER,"TOP15_SAVE_NAME")

show_hudmessage(id, "%L",LANG_PLAYER,"START_4")	

  • +
  • -
  • 0

#2 mikus

    Ekipa PGC

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:406
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Wola
Offline

Napisano 29.09.2009 13:58

ShowSyncHudMsg(id, hudsync, "%L %s", id,"SPEED_WEAPON",user_speed[id])



ColorChat(id, GREEN,"%s %s%L",PLUGIN_PREFIX,Y_L,id,"RESET_CP")



len += format(menuBody[len],511-len,"y%Lw^n",id,"TOP15_SAVE_NAME")



show_hudmessage(id, "%L",id,"START_4")

  • +
  • -
  • 0

#3 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 29.09.2009 17:03

z tego wynika ze wystarczy z LANG_PLAYER zamienic na id tak?
  • +
  • -
  • 0

#4 mikus

    Ekipa PGC

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:406
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Wola
Offline

Napisano 29.09.2009 17:10

tak, ale jak masz "0" to się nie da
  • +
  • -
  • 0

#5 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 29.09.2009 17:27

tak, ale jak masz "0" to się nie da

a jezeli w tym przypadku to zostaje LANG_PLAYER ?

aha a co dac jeszcze w przypadku bo zamiana na id dala blad zostawic LANG_PLAYER ?
przyklady:

log_message("%L",LANG_PLAYER,"LOG_SET_ERROR")
ColorChat( [b]plr[/b], GREEN, "%s %s%L", PLUGIN_PREFIX ,Y_L ,LANG_PLAYER,"PLAYERS_ON");

  • +
  • -
  • 0

#6 mikus

    Ekipa PGC

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:406
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Wola
Offline

Napisano 29.09.2009 20:16

Tak zobacz.

log_message("%L",LANG_PLAYER,"LOG_SET_ERROR")
ColorChat( plr, GREEN, "%s %s%L", PLUGIN_PREFIX ,Y_L , plr,"PLAYERS_ON");

  • +
  • -
  • 0

#7 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 03.10.2009 21:41

hmm troche potestowałem lecz to dalej nic nie dało dalej pojaiwają sie rózne języki
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych