Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Error screenshot_new.amxx. Błąd w logach.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mohylew

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:95
Offline

Napisano 21.07.2015 10:20

Witam wszystkich szanownych forumowiczów!

L 07/14/2015 - 22:58:49: Start of error session.
L 07/14/2015 - 22:58:49: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20150714.log")
L 07/14/2015 - 22:58:49: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "screenshot_new.amxx")
L 07/14/2015 - 22:58:49: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 07/14/2015 - 22:58:49: [AMXX] [0] screenshot_new.sma::MenuScreenow__ (line 280)

Od kilku dni wyskakuje mnie taki error. Nie występuje on codziennie, najczęściej raz na 2-3 dni ale jest to jednak wkurzające. 

Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.

 

Z góry dziękuje za pomoc : )


  • +
  • -
  • 0

#2 krzysztofr

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:73
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 21.07.2015 10:38

Zobacz czy dobrze wgrałeś plugin. Jak tak to spróbuj w plugins.ini dopisać linijkę 

screenshot_new.amxx debug

i zobacz czy problem ustaje.


  • +
  • -
  • 0

#3 Mohylew

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:95
Offline

Napisano 21.07.2015 10:57

Zobacz czy dobrze wgrałeś plugin. Jak tak to spróbuj w plugins.ini dopisać linijkę 

screenshot_new.amxx debug

i zobacz czy problem ustaje.

 

Plugin jest dobrze wgrany (działa też bez problemu). Debug też dopisałem i nic to nie dało. Jakieś inne propozycje Krzysiu? 
 


  • +
  • -
  • 0

#4 krzysztofr

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:73
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 23.07.2015 20:54

Sprobuj zmienic mape startowa na np. cs_italy i wtedy zobacz


  • +
  • -
  • 0

#5 krzysztofr

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:73
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 23.07.2015 20:56

Wystarczy dodać sprawdzenie czy gracz jest połączony z serwerem, czyli zmienić to

 

 

public MenuScreenow__(id, m, i) {
    new screens     = menu_ss[i][0];
    new type    = menu_ss[i][1];
            
    client_cmd
(id, "amx_ss #%d %d %d", gScreened[id], screens, type);
}

 

na to

 

 

public MenuScreenow__(id, m, i) {
    if(!is_user_connected(id))
        return PLUGIN_CONTINUE;
    
    
new screens     = menu_ss[i][0];
    new type    = menu_ss[i][1];
            
    client_cmd
(id, "amx_ss #%d %d %d", gScreened[id], screens, type);
    return PLUGIN_CONTINUE;

 


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych