Ataki na serwer
Sniper Elite
03.06.2015
Witam. Mam problem z serwerem. Od czasu do czasu mam crash'a po którym serwer nie chce wstać. Error logi:
... SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message SZ_GetSpace: overflow on netchan->message
Wiecie czy to może być spowodowane?
BeMM
03.06.2015
To nie są ataki.
Serwer wysyła za dużo informacji do gracza (hud, say, cvary)
Balian3D
03.06.2015
Wystarczy że wgrasz zabezpieczenia przeciw exploitowi, bynajmniej mi to pomogło (kiedyś)
Sniper Elite
03.06.2015
Kiedyś ktoś mi pisał że to atak.
Dziwna sprawa z tym bo po innych rodzajach crashy serwer wstaje, a po tym nie chce, po prostu się zwiesza.
Balian3D
03.06.2015
Bo to polega na tym, że exploit spamuje w konsoli przez co serwer wywala.. nie raz może być tak, że wjedzie tylko jakiś gracz i serwer padnie
Xabili
04.06.2015
Witam, Kolego mam ten sam problem wczoraj ktoś 2 razy mi tak zrobił, ma ktoś jakiś pomysł jak się zabezpieczyć przed Takim czymś ?
Sniper Elite
04.06.2015
Cvary są wysyłane do graczy?