Problem z polaczeniem dwoch komputerow z j...
Fes
09.04.2015
Witam mam ogromny problem z graczami którzy maja dwa komputery w domu lub więcej ale jedno IP , jedna osoba może się połączyć z serwerem za to druga już go nie widzi i nie może się połączyć i to na stałe bez względu na to czy pierwsza osoba gra czy nie, mogę powiedzieć to na swoim przykładzie. Przed moim wyjazdem na święta do rodziców mój brat mógł połączyć się z serwerem i spokojnie sobie grać, jak ja przyjechałem do rodziców brat nie grał a ja ze swojego laptopa zacząłem grać brat chciał wejść do gry ze swojego komputera to nie widzi serwera i ma connection problem , po świętach wróciłem do siebie a brat dalej nie może wejść na serwer bo w dalszym ciągu go nie widzi nie dostał żadnego bana oraz reinstalacje steama nie pomogły czy może to być związane z ustawieniem dproto lub z jakimś zabezpieczeniem serwera?
To co wgrałem na serwer :
Proszę o (Pilną odpowiedź)
Użytkownik Fes edytował ten post 09.04.2015 17:01
Repek
09.04.2015
# ServerInfoAnswerType (0/1/2) # Sets server answer type for query requests # 0 = New style (Source Engine) # 1 = Old Style (Fix favorites list for p.47 clients) # 2 = Hybrid mode (Old Style sent first) # Default is 0 (Source Engine). ServerInfoAnswerType =
to sobie na 2 zrób tak poza tematem Ci powiem
___________________________________________________________________________________________________________________
nic więcej nie wgrywałeś? np. banip_fakes? Zamiast 1 daj tu 0 i sprawdź jeśli to nie to to wróć do 1 znowu
bo nie wiem od czego jest ten plugin ban_net_packet_spammer.amxx
# FakePlayers_AntiReconnect (0/1) # Enables detection of fakeplayers that reconnects quickly (every < 10 seconds) # before fake players checks have completed. # Default is 1 (ON). FakePlayers_AntiReconnect = 1
Fes
09.04.2015
ban_net_packet_spammer.amxx banuje niby boty co wysylaja pakiety na serwer w co mi sie nie chce wierzyc bo i tak na nowo mam spam, lagi itd a ServerInfoAnswerType nie jest czasem od wydocznosci serwera w zakladce Steam INTERNET ?
Repek
09.04.2015
jest ale napisałem że to poza tematem
spróbuj z tym
# FakePlayers_AntiReconnect (0/1) # Enables detection of fakeplayers that reconnects quickly (every < 10 seconds) # before fake players checks have completed. # Default is 1 (ON). FakePlayers_AntiReconnect = 1
1 zamien na 0 w drpoto cfg
GwynBleidD
09.04.2015
# for p.47 clients that do not support unique id generation (default is VALVE_ by IP [4]) cid_NoSteam47 = 4 # for p.48 clients that do not support unique id generation (default is VALVE_ by IP [4]) cid_NoSteam48 = 4
Spróbuj ustawić to na 8. Prawdopodobnie nie może się Twój brat połączyć z serwerem, bo na serwerze już ktoś jest z podanym SteamID (wygenerowanym przez dproto na podstawie IP). Próbował być może wejść zbyt dużo razy i go w jakiś sposób zablokowało (ban?).
Fes
09.04.2015
Patrzyłem listip i dawałem ub z konsoli przez removeip i nie mogło znaleźć ip choć jedna osobę co miała ten sam problem odbanowałem ale od nowej mapy znowu miała bana, jutro będę testował i dam znać.
Zastanawia mnie jeszcze to, paru graczy ma takie cos:
Użytkownik Fes edytował ten post 09.04.2015 21:53
Repek
09.04.2015
ja używam dproto 0.9.391 i w konsolii widziałem że sporo osób wejśc na serwer nie może, offlem to od fake playerow w dproto i no w koncu gt idzie w gore
SZ_GetSpace: overflow http://amxx.pl/topic...ce-overflow-on/
z tym tez miałem i pomogło http://darkgl.pl/ind...cvarow-serwera/
Użytkownik Repek edytował ten post 09.04.2015 22:04
Fes
10.04.2015
No fajnie tylko jak wył fake player to będę miał ataki nawet z włączonym fake mam ataki.
NET_QueuePacket: Oversize packet from
Zabezpieczam i nic nie daje.
Jeszcze mam takie coś i nie wiem czy dobrze działa.
Użytkownik Fes edytował ten post 10.04.2015 05:15
Linux'
10.04.2015
Jezeli dobrze zrozumialem sytuacja wyglada tak (w razie czego proszę mnie poprawic): stawiasz serwer na swoim pc i brat chce wejsc z drugiego pc na serwer laczac sie przez jedna siec? Druga osoba musi laczyc sie przez zewnetrzny adres ip komputera na ktorym jest ustawiony serwer.
Fes
11.04.2015
Nie, serwer mam na Hostingu, poradziłem sobie z tym bledem jak wgrałem starsze dproto, niestety nic co mi podawaliście nie pomogło, za to pojawił się kolejny problem Ataki oraz Anti Dlfile.
Anti Dlfile v1.0.0 - by Arkshine.
Memory initialization started.
Memory patch failed in "SV_ParseStringCommand" at : 0x00000001
Cmd_ExecuteString address was not found inside SV_ParseStringCommand function.
Memory initialization ended.
Ataki
NET_QueuePacket: Oversize packet from
Przypominam ze wgrałem zabezpieczenia i nic nie chce pomóc.
Repek
11.04.2015
Anti Dlfile RUN - antidlfile_i386. v1.0.0 ini ANY ANY
Usuń to. Ta łatka jest już w nowszych wersjach silnika. Wystarczy dopisać do server.cfg
sv_allow_dlfile 0
Fes
11.04.2015
Dopisywalem i nic to nie daje nadal mam ataki mimo ze jeszcze mam
Orpheu i ban_net_packet_spammer.amxx
Fes
23.04.2015
Wszystko jest wgrane a i tak mialem ataki choc na dzisiejszy dzien ustaly. Poradzilem sobie wgrywajac stare dproto i stawiajac na nowo serwer, niestety nic nie pomoglo co pisaliscie ale dziekuje za pomoc, wiec mozna zamknac temat
Pozdrawiam