Modele pojawiają/zmieniają się na krótką chwile i wracają standardowe.
Tutaj kod co próbowałem zrobić:
#include <amxmodx> #include <cstrike> #include <fun> #include <fakemeta> #include <hamsandwich> #include <zombieplague> new g_SayText new ma_klase[33] public plugin_init() { register_plugin("Klasy Ludzi", "3.9", "Dr@goN") RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "fwHamPlayerSpawnPost", 1) g_SayText = get_user_msgid("SayText") register_clcmd("say /klasa", "WybierzLudzi"); register_clcmd("say /ludzie", "WybierzLudzi"); register_clcmd("say /human", "WybierzLudzi"); register_clcmd("say /class", "WybierzLudzi"); } public fwHamPlayerSpawnPost(id) { set_task(get_cvar_float("zp_delay")+0.2, "sprawdz",id) } public WybierzLudzi(id) { new menu = menu_create("\rWybierz Klase Ludzi:", "WybierzLudziSelect"); menu_additem(menu, "\wGanja \y(Dostaje 60 pancerza)", "1", 0) menu_additem(menu, "\wWysportowana Laska \y(Wyzej skacze ,porusza sie szybciej)", "2", 0) menu_additem(menu, "\wSyn Matrixa \y(Dostaje +700 HP ,porusza sie szybciej)", "3", 0) menu_additem(menu, "\wSwiatowy (VIP) \y(Wpisz /vip)", "4", ADMIN_LEVEL_F) menu_additem(menu, "\wTerminator (Super VIP) \y(Wpisz /svip)", "5", ADMIN_LEVEL_G) menu_setprop(menu, MPROP_EXIT, MEXIT_ALL); menu_display(id, menu, 0); } public WybierzLudziSelect(id, menu, item) { if (item == MENU_EXIT) { menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; } new data[6], iName[64]; new zaccess, callback; menu_item_getinfo(menu, item, zaccess, data,5, iName, 64, callback); new key = str_to_num(data) switch(key) { case 1: { if(ma_klase[id] == 1) { chat_color(id, "!g[ZP] !yTo jest twoja aktualna klasa") } else { chat_color(id, "!g[ZP] !yTwoja klasa w nastepnej rundzie to: !gZjarany") ma_klase[id] = 1 } } case 2: { if(ma_klase[id] == 2) { chat_color(id, "!g[ZP] !yTo jest twoja aktualna klasa") } else { chat_color(id, "!g[ZP] !yTwoja klasa w nastepnej rundzie to: !gWysportowana Laska") ma_klase[id] = 2 } } case 3: { if(ma_klase[id] == 3) { chat_color(id, "!g[ZP] !yTo jest twoja aktualna klasa") } else { chat_color(id, "!g[ZP] !yTwoja klasa w nastepnej rundzie to: !gSyn Matrixa") ma_klase[id] = 3 } } case 4: { if(ma_klase[id] == 4) { chat_color(id, "!g[ZP] !yTo jest twoja aktualna klasa") } else { chat_color(id, "!g[ZP] !yTwoja klasa w nastepnej rundzie to: !gSwiatowy [VIP]") ma_klase[id] = 4 } } case 5: { if(ma_klase[id] == 5) { chat_color(id, "!g[ZP] !yTo jest twoja aktualna klasa") } else { chat_color(id, "!g[ZP] !yTwoja klasa w nastepnej rundzie to: !gTerminator [Super VIP]") ma_klase[id] = 5 } } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; } public DajMoce(id) { if(zp_get_user_zombie(id) || zp_get_user_nemesis(id) || zp_get_user_survivor(id)) { return PLUGIN_HANDLED; } else if(ma_klase[id] == 1) { set_user_armor(id, get_user_armor(id)+60) cs_set_user_model(id, "ganja"); } else if(ma_klase[id] == 2) { set_user_gravity(id, 0.48) set_user_maxspeed(id, get_cvar_float("zp_human_speed") + 50) cs_set_user_model(id, "american_girl"); } else if(ma_klase[id] == 3) { set_user_health(id, get_user_health(id)+700) set_user_maxspeed(id, get_cvar_float("zp_human_speed") + 50) cs_set_user_model(id, "wesker"); } else if(ma_klase[id] == 4) { set_user_armor(id, get_user_armor(id)+50) give_item(id, "weapon_flashbang") cs_set_user_bpammo(id, CSW_FLASHBANG, cs_get_user_bpammo(id, CSW_FLASHBANG)+6) give_item(id, "weapon_smokegrenade") cs_set_user_bpammo(id, CSW_SMOKEGRENADE, cs_get_user_bpammo(id, CSW_SMOKEGRENADE)+6) give_item(id, "weapon_hegrenade") cs_set_user_bpammo(id, CSW_HEGRENADE, cs_get_user_bpammo(id, CSW_HEGRENADE)+6) cs_set_user_model(id, "vip_model"); } else if(ma_klase[id] == 5) { zp_set_user_nightvision(id, 1) set_user_health(id, get_user_health(id)+250) set_user_gravity(id, 0.50) set_user_maxspeed(id, get_cvar_float("zp_human_speed") + 50) set_user_rendering(id,kRenderFxNone,0,0,0,kRenderTransAlpha,60) cs_set_user_model(id, "vip_terminator"); } return PLUGIN_HANDLED; } public sprawdz(id) { if(zp_get_user_zombie(id) || zp_get_user_nemesis(id) || zp_get_user_survivor(id)) { return PLUGIN_HANDLED; } else if(ma_klase[id] == 0) { } DajMoce(id) return PLUGIN_HANDLED; } stock chat_color(const id, const input[], any:...) { static msg[191] vformat(msg, 190, input, 3) replace_all(msg, 190, "!g", "^4") // zielony replace_all(msg, 190, "!y", "^1") // zolty replace_all(msg, 190, "!t", "^3") // team replace_all(msg, 190, "!c", "^0") message_begin(MSG_ONE_UNRELIABLE, g_SayText, _, id) write_byte(id) write_string(msg) message_end() } public plugin_precache() { precache_model("models/player/ganja/ganja.mdl"); precache_model("models/player/american_girl/american_girl.mdl"); precache_model("models/player/wesker/wesker.mdl"); precache_model("models/player/vip_model/vip_model.mdl"); precache_model("models/player/vip_terminator/vip_terminator.mdl"); }